tisdag 28 april 2009

Tårta!

Här har vi tårtan jag fick av Pierre på min födelsedagsmorgon. Dagen innan hade han varit och köpt den på något Coop i stan. Den var god och fick även duga till mötesfika i pu-rummet några timmar senare.
Ja, här finns ljusen jag berättade om, sådana som bara görs upp till fem år. Alltså får sex,sju, åtta,nio och tioåringar inte ha dem. Men när man är elva då kan man börja igen. Fram tills att man är 16. Då är det kört tills man fyller 21.

Kört på riktigt är det dock inte förrän man fyller 56. Då är det kört för alltid att någonsin få ha ett sådant där ljus igen.

Eller...kan det hända att Pierre bara varit i en dålig butik som åldersdiskriminerar folk? Kan det vara så att de visst finns för äldre barn men bara inte där?
Jag behöver veta.

Söta var de iallafall. Tur att man är 23 och inte 19. Vilka problem man skulle ha...

måndag 27 april 2009

Idag blev jag 23...

...år.
"Jag blev alltså inte uppdelad i 23 delar. Men det var det väl inte heller någon som trodde."

Jag fyllde 23 år idag klockan 0832. Min syster Elin fyllde precis lika mycket kl.08.31. Grattis även till henne.

När klockan slog satt jag dock troligen och åt shwartzwaldtårta och såg topmodel på tv. Så det kan vara. Jag som brukar ha koll på klockan varje år. Men det är väl inte så viktigt.
Angående Shwartzwaldtårtan så hade Pierre satt i två ljus med en tvåa och en trea. Det var så gulligt. Tydligen finns sådana ljus bara upp till fem år. Stackars alla sjuåringar liksom. Jag blev glad iallafall.
Bilden är från igår och kom till när Pierre fick för sig att leka med min kameras zoom och "manuellfokusfunktion" Så det kan gå. Och tydligt blev det också. Lite för tydligt kanske.
Tack tack och grattis till mig.
Bara 7 år kvar till 30.

lördag 25 april 2009

En inte lika bra dag


Hur kan det vara så att det ena dagen känns så trevligt och fint att vara levande och nästa dag bara känns som ett stort misslyckande? Och dagen har egentligen knappt börjat.
Vad gör man åt sådant här?

Det värsta är att jag fyller år snart. Borde inte det vara något att se fram emot?
Jag önskar mig något minnesvärt.
Annars tänker jag vara deppig hela våren och hela sommaren.

Och jag är så fruktanssvärt skoltrött. Jag orkar inte plugga, jag orkar inte klara tentorna. Trots att jag vet att jag måste.
Jag skulle hoppa av idag om jag vågade. Men jag skulle väl bara ångra mig då också.
Sådärja, då ska jag ta och fortsätta deppa och sedan promenera iväg till Chalmers och spårvagnshållplatsen.
NU.

fredag 24 april 2009

Vilken fin dag!

Solen skiner, det är varmt och soligt och det känns trevligt att gå nerför gatan. Så ringer världen och jag inser att jag måste välja mellan att lämna karaokegrejerna till tältet eller gå på lektion. Eller ok, jag måste inte välja. Jag måste bara lämna karaokegrejerna. Okej, så jag vänder på klacken och traskar upp från kapellplatsen, klär på mig min PU-skjorta, hämtar sakerna och går till tältet och ger dem till CCC.
Jag inser att jag glömt mitt passerkort och ber en snäll CFFC att släppa in mig på föreningstorget. väl inne på rummet sätter jag mig här.

Och jag upptäcker att det är rätt ok ändå.

Matte kan man lära sig vilken dag som helst. Cortégen är bara nu.
Så det är lika bra att slänga in sin pu-skjorta i tvätten, hålla den ren, och sen inte ta av sig den förrän den första maj.

Och i onsdags kom min brorson till världen.

tisdag 14 april 2009

Och så blir man ledsen också

Tillbaka i stan. I Göteborg, alltså.
Och jag har föreläsning om en halvtimme.

I övrigt då? Jag läser funktionsanalyser. Och idag är hela dagen fylld av föreläsningar om ekonomi. Där fick man för att man åkte hem.
Och sen är det ett möte på G.

Och ledsen, det blir man när man äter godis. För att man blir illamående och fet. En tredje sak som är fel med godis. Nu vet jag det.
Idag ska jag ta och hitta min kamera och gå ut och fotografera lite. Det är ju vår, för sjutton!

måndag 13 april 2009

Man blir fet OCH mår illa.

Kampen om Eskilstuna slutade väldigt oavgjort. Det enda som egentligen kan vara klart är att Pierre har ätit upp allt sitt godis. Allt det där vi köpte för 39,90 kr/kilot idag på Coop Tuna Park. Extremt billigt och alldeles underbart. Dock är det jobbigt att må illa av godis och samtidigt känna sig fet.

Egentligen kommer alltså inget bra alls av godis. Jag ska minnas detta nästa gång jag vill ha godis. Man blir fet OCH mår illa...

Trots allt detta ser jag väldigt lugn och harmonisk ut på bilden. Klockan är mycket denna söndagskväll och vi var just på väg mot Grappa för att dricka ett glas vin.
Jag ångrar en aning att jag inte tog med mig kameran. Nu får jag istället hålla tillgodo med Elins kamera som dessutom håller på att ladda ur.

Eskilstuna-spelet och dess brister.

Något som är väldigt intressant med just Eskilstunaspelet(Och säkert alla andra stadsspel) är att man kan hamna på en ruta som säger till en att ta en paus i fem minuter.

"Inom eskilstuna centrum gäller p-5min-zon. Ta en paus från spelet i 5 minuter".
Helt irriterande och tidsbegränsat alltså. Jättedumt. Det kan ju ta hur lång tid som helst och man missar typ tusen kast. TUSEN kast. Och dessutom får man inte in några pengar eftersom man tar en "PAUS". Det är totalt jättedumt.

Nu har fem minuter gått, så nu ska jag tillbaka till spelet. yeees.

söndag 12 april 2009

Hej kväll

Hej kvällen i Eskilstuna. Vi ska efter mycket om och men spela Eskilstunaspelet. Sånt som vi aldrig gör annars. Det ska nog bli kul.
I övrigt åker vi hem imorgon. Tillbaka till Göteborg.
Och Emil verkar bitter över Spelvalet.

Det kan bli mer skrivet om en stund. Vem vet?

måndag 6 april 2009

Ett par dagar senare

Såhär ett par dagar efter konserten med Tiger Lou är jag som vanligt fortfarande lite trött, oftast med ett enormt sockersug och med en kropp som skulle må bra av lite mer näring. Konsertdplaneringen och konsertdagarna består oftast av jätteoregelbundna tider, mycket stress och mycket spring och en hel del onyttigt.
Så nu är det dags att bygga upp allt det där igen.
Och samtidigt få lite ordning i lägenheten. Att känna sig nyinflyttad efter en veckas boende känns lite jobbigt för mig. Jag ville vara iordning direkt. Ett besök på IKEA har dock gjort vår garderob fungerande. det känns bra.

Trött...

fredag 3 april 2009

Konsertbyggeri

Såhär dagen före konsert i kårhuset händer alltid jättemycket. Vi bygger, vi grejar och vi stressar runt. Idag har det dock gått förvånansvärt lätt och snabbt. Det måste vara asparnas förtjänst. De är duktiga.
Imorgon spelar som jag säkert nämnt...om inte här så måste jag väl ha sagt något på Metrobloggen....Tiger Lou på Chalmers kårhus. biljetter säljs på ticnet.se om du är icke student. Om du däremot är student får du ett billigare pris. Gå in här och ring vårt nummer så kan du köpa en billigare studentbiljett.

Nu tänkte jag laga mat. Det känns som en vettig idé. Imorgon lär det ju inte bli mycket mat liksom.(Jag brukar aldrig hinna äta...stressad som jag är)
Jag vill handla något på Budson . Verkligen. Jag vill. Men jag vågar inte. Det verkar ju så bra liksom. Suck. Nu ska jag laga mat. Hejdå.

onsdag 1 april 2009

Livet är inte toppen.

Jag funderar allvarligt på att gå tillbaka till blogspot för min blogg. På metrobloggen är det bara en massa problem. Helt plötsligt läggs det ner och är nere någon vecka. Hur jobbigt som helst. Därav funderar jag på att gå tillbaka till Blogspot. Dessutom är layouterna snyggare här. Och jobb måste jag ha också. Till i sommar alltså. Funderar på Jobb.nu . Det kan vara vettigt. Det kan ju faktiskt fungera!

Jag är också så jättetrött. Jag fryser trots flera plusgrader i solen och halvsover på lektionerna. Livet är inte toppen. Och jag har en tenta som ska vara klar tills på måndag, och en tenta som ska göras på måndag. Som sagt, livet är INTE toppen.