söndag 31 januari 2010

En och en halv timme till centralstationen

Fortfarande inget internet.
Igår natt lånade jag Elin och Emils bil för att åka hem i de 15 minusgraderna det var ute. Kallt var det. Och när jag kom hem ringde jag Pierre för att kolla om han kommit hem till Daniel än. Då får jag veta att det tagit en och en halv timme att åka från Chalmers till Valand. Chalmers till Valand!

Lite Göteborgskunskap:
Mellan Chalmers och Centralstationen är det 5 hållplatser om man åker med sjuan eller tian(Vilket man gör om man överhuvudtaget kommer till Valand) Då är hållplatserna Chalmers - Kapellplatsen - Vasaplatsen - VALAND - Kungsportsplatsen - Brunnsparken - Centralstationen.


De där tre hållplatserna har alltså tagit min kära pojkvän 1,5 timmar. Hur kom han dit? Kröp han? Han vet inte. Han har glömt allt som hänt de senaste timmarna.
Och nu väntar han på en ny spårvagn som uppenbarligen kommer om 3 minuter. Han ska köpa en biljett till Kalmar på Centralstationen.

- "Men älskling, centralstationen är stängd."
- "Va? Jag ska bara boka en resa så jag kommer hem till dig!"
- "Men centralstationen låser dörrarna på natten. typ halv ett tror jag"
- "Va? Varför det?"
- "tja...för att man inte ska gå in och lägga sig och sova där.."
- "Men jag vill ju bara åka hem till dig!"
- "Jag kan ju ha fel, du kan ju kolla."

tio minuter senare

- "Det är stängt."
- "när stängde de då?"
- "halv ett"

Men han kom med sitt tåg(Dock hade det spårat ur så han är på en ersättningsbuss nu) och borde vara här runt sex eller nåt. Då ska jag alltså vara hemma innan dess. Snälla sluta snöa!

lördag 30 januari 2010

"Kallt, kallare, Sverige"

Internet ute i Berga centrum är nere. Och har varit det sen i Torsdags.(Då funkade det)
Värdelöst är det iallafall. I morse åkte Pierre tidigt som tusan till Göteborg för att festa i 20 minusgrader med sin gamla Chalmersförening. Och tack vare det var min dag förstörd(Det och internet sabbade allt) i och med att jag somnade om efter att han åkt och sov fram till elva.
Sedan spenderade jag tiden med att spela Plants vs Zombies och inte jobba med skolarbetet jag borde göra. Men jag har inget internet, det går inte att söka på Frankrikes upphovsrättsorganisation då.
Sedan ringde Elin någon gång på eftermiddagen, då kände jag att det var dags att göra något. Jag kunde inte slöa mer.

Så jag diskade, sminkade mig, gjorde mig iordning(såg på Robinson för första gången) och cyklade i 10 minusgrader de fyra kilometerna till Elin och Emil.
Och enligt aftonbladet är det "kallt, kallare, Sverige" som gäller ikväll. Citat:

"Även natten till söndag blir kall med temperaturer ner mot 20 minusgrader långt ner i landet."

Så.... undrar om jag kommer hem ikväll? Vi får se. -10 är okej att cykla i. -20 är inte lika ok.
Och så får vi se om internet kommer tillbaka snart. Snälla Tele2, gör något! Något måste ni väl hitta!?

torsdag 28 januari 2010

Att vara Bloggportalens framsida

Gud vad roligt det är att vara på bloggportalens framsida. Varje gång. Oavsett varför man är där, och oavsett hur lätt det är att hamna där, det är lika roligt varje gång. Det är så kul att se bilden när man gäspar, liksom.
Det hade ju kanske varit kul att vara på framsidan som en av de mest lästa bloggarna, men innan det händer så nöjer jag mig med glädjen över att bara finnas på framsidan en liten stund. Sluta säg att det är lätt att hamna där!

(Egentligen handlar det ju bara om att man råkat skriva om samma ämne som jättemånga andra. Men ändå)

Apples nya "superpryl"

Igår när jag öppnade Google reader fanns tre inlägg med exakt samma innehåll. En var min käre macfrälste vän Daniel som visade en reklamfilm om och berättade om den nya apple-grejen - iPad. En mojäng som såg ut som en rätt bred telefon men som i princip kunde allt utom just att ringa med. Andra sa en jättebred iPod touch.
Tidningen chic och brandchannel.com berättade samma historia. Chic kallar den dock för pekdator.



-"En läsplatta som man kan se på film med alltså?", tänker jag.

Aha.

Jag är inte macfrälst, även om jag ett par gånger i veckan loggar in på apple store för att om igen se om jag kan få mig själv att köpa en macbook pro på avbetalning, men jag behöver en läsplatta. Och faktum är att iPad inte kostar mycket mer än en vanlig läsplatta.
I varje fall inte om man tar den billigaste modellen för under 4000. (Folk verkar dock lite oense om priset... på Chic säger de 3775 kr för den billigaste modellen och på aftonbladet 6000... hmm. 499$ verkar dock vara priset på iPads hemsida.)

I USA verkar försäljningen sätta igång i mars någon gång. Frågan är om vi får den till Sverige innan sommarn, som aftonbladet verkar tro.

För den som är intresserad av att läsa mer om iPad - läs den här bloggen. Killen har bättre koll än de flesta tidningar.

Brygg eller inte?

Okej, så här ligger det till.
Jag gick till Ica i berga centrum(som på tal om inget INTE har sin egen goda ica-glass) och hittade ett paket Gevalia kaffe som kallade sig "india malabar" (Kahls riktigt fina kvalitetskaffe Malabar är jättegott. Men jag är student, let's face it) och var tvungen att köpa det.
Men... är det här verkligen ett bryggkaffe?
Hur ser man om ett kaffe är ett bryggkaffe eller ett kok, snabb, mocca, elbrygg....etc etc etc. Står det på paketet? Det stod ingenting på det här paketet. Så jag köpte det.
Ute i trapphuset sitter förresten en läskig katt och stirrar på vår dörr. Jag vet inte varför. Jag gick ut och tog ett kort på den. Den satt fortfarande stilla och bara stirrade. Vad vill den mig?
Katters ögon blir förresten inte bra när man tar ett kort med blixt. De blir demoner.
Det bara är så.

onsdag 27 januari 2010

"Du är en dålig sambo"

Utöver pennan var lägenheten inte särskilt vacker. Jag som stack rätt tidigt i morse hade lämnat det mesta på Pierre som inte började förrän 15.00 (och som enligt överenskommelsen ska se till att åtminstone bädda om han kliver upp sist) och fick förstås se ett bombnedslag till lägenhet när jag kom hem.

Vad gör man?
Jo, man tar en bild på eländet och skickar bilden tillsammans med meddelandet "Du är en dålig Sambo" till den skyldige.
Hoppas det funkar.

Sedan bäddade jag sängen och drack lite te.

Ps: Pierre erkände och lovade att bättra sig.Ds

Min älskade penna!

Titta vad som låg på köksbordet när jag kom hem idag! Snälla Daniel i Göteborg var igår snäll nog att gå till Åhlens i Nordstan och köpa min älskade Rimmel ögonbrynspenna 002 Hazel och skicka den med post till mig.
Nu slipper jag alltså använda den där dumma Isadorapennan som var orange(Stressad och dum som jag var råkade jag dock också beställa någon oriflame-ögonpenna på tradera.... för 26 kr. Men det får jag ta)

Tack ni som gav mig tips på var jag kunde leta. Men tack och lov slapp jag dock leta mer den här gången och fick istället den skickad till mig. Så nu är det nog till nästa gång den tar slut.

Dumma vinter

Det är för kallt för cykeln...

Usch, min dygnsrytm är så värdelös så det blivit jobbigt att kliva upp klockan åtta. Pierre är dock värre. Kliver han upp innan elva är det ett steg framåt.
Vi får väl se, nästa gång det är dags att åka in till hultsfred klockan kvart i sex får vi se om jag vaknar av klockan. Om jag lyckats ställa om huvudet tills dess.
Nu är det snart dags för grupparbete i Biblioteket Och termometern talar för buss. -7,8 och så ska det snöa hela dagen.(fr.o.m typ tolv) brrrr!
Buss alltså. Inte cykel

tisdag 26 januari 2010

Stilettklackarnas snygghetsgrad

Jag funderar på om klacken på dessa skor är snygg nog i förhållande till den mängd skoskav skorna kommer ge mig under den första veckans användning...?

En kopp kaffe och en årsredovisning från utlandet

När vi kom tillbaka från Göteborg för ett tag sen (En vecka sen?) fick jag med mig den här underbara laptopbrickan från bolagret. Den passar dock typ bara för små datorer, som denna. Min gamla tegelsten(dell-laptopen) får knappt plats - men det går. Mugghållaren går dock inte att använda. Men seriöst, vem använder den ändå? Det är ju som att frivilligt hälla kaffe på tangentbordet.
Min skrivbordsbild på gulddatorn är förresten något konstigt idiotland jag aldrig sett förr.

Inatt läste jag klart "Piraterna - De svenska fildelarna som plundrade Hollywood". En av få böcker jag läst de senaste åren som inte varit kurslitteratur. Den är intressant, både ur teknisk synpunkt samt om man vill lära sig vad debatten om fildelning egentligen handlar om. Men det är lite fusk. Boken har delvis med skolan att göra. Snart, när jag skrivit klart det här och slutat arrangera bilder i stil med gårdagens pennjakt ska jag till exempel fortsätta mitt inläsande av Frankrikes upphovsrättsorganisation SACEM. På bordet ligger en årsredovisning från 2008, helt utan kaffefläckar som jag behöver läsa klart innan imorgon.

Och det här är tydligen dagens viktigaste artikel...

måndag 25 januari 2010

På jakt efter en penna

För jättemånga år sedan började jag sminka mig. Ungefär samtidigt började jag experimentera med ögonbrynen(Ni vet, som alla fjortisar gör: plockar de för smala osv). Jag använde ögonbrynspennor, men var inte lika noga som idag.
"En gång när jag inte hittade min bruna ögonbrynspenna målade jag ögonbrynen med en svart kajalpenna och när sedan folk frågade varför jag såg så arg ut sa jag att det var mörkt när jag sminkat mig."
Sedan dess har jag bara använt en enda penna. Rimmels ljusbruna/blonda ögonbrynspenna. Så enkel, bara en vanlig penna med ljusbrunt lock och en borste. Den köper jag alltid. ALLTID. Allt för att slippa missöden med felfärgade ögonbryn.
Men sedan jag flyttade till Kalmar har jag inte behövt köpa någon penna. Förrän nu. Jag gick runt i hela staden och in i varenda butik som sålde smink (Kicks, Åhlens, H&M, Lindex... diverse matbutiker osv. Inte make up store, men de har ju ändå bara sina egna märken) och ingen har rimmel..

- "Men... Jag har ju alltid köpt Rimmel, vad ska jag göra nu?", tänkte jag i desperation, alla pennor var ju för mörka eller i såna där plastpennor(ni vet sådana man skruvar på). Och så ser jag Isadoras, den kan ju omöjligen vara bra, men den ser ju iallafall ut att vara ganska lik. Lite rödaktig kanske. Så jag köpte den. Nu har jag mörka och orangea ögonbryn.För att åskådliggöra den penna jag pratar om som är rätt och den som är fel har jag gjort ett photoshop-arrangemang som egentligen säger allt. Var i Kalmar finns det att köpa Rimmel? Eller måste jag alltså åka till Göteborg?

Att blanda en Alexander

Efter lite önskemål från läsare som sett veckans fototriss tänkte jag lägga ut receptet på drinken Alexander. Det är en så kallad "After-dinner cocktail" baserad på grädde, vilket innebär att den är söt och tänkt att drickas efter maten.
1/3 cognac
1/3 brun kakaolikör
1/3 grädde

Allt skakas med is i en shaker och silas sedan upp
(isen får inte följa med) i ett kylt cocktailglas(Det är därför man först lägger is i glasen, den slängs sedan bort innan drinken hälls i). Sedan kan man eventuellt strö lite riven muskot över.
Drinken bygger på tredelsprincipen, alltså tre lika delar alla ingredienser. ska man göra en 6:a tar man alltså 3 cl cognac, 3 cl kakaolikör och 3 cl grädde.


Ps. Det finns också en version av Alexander som heter Alexandra. Där byts Cognacen mot Gin. ds.

söndag 24 januari 2010

Ingen mer vår i år.

På dagens första blogginlägg(om man inte räknar fototrissen strax efter midnatt) visar jag en bild på en termometer.

Varför?
Jo, därför att aftonbladet berättar att vi kan glömma våren och visar oss ett gäng teckningar av Sverige som visar hur vädret kommer att bli fram till februari. Tydligen ska det bli kallt, kallt kallt, plusgrader, kallt, kallt, kallt, kallt, kallt och så plusgrader igen den 2:a februari. Good to know(om man nu kan mäta så långt.) Det här berättar de alltså den 24:e januari. Vi kan glömma våren, nu är det nämligen vinter hela året.

Vår nyligen inköpta termometer berättar minusgrader som är för många för att våga röra sig utanför lägenheten, men inne är det visst för varmt. Faktiskt. Skulle du tro mig om jag berättade att båda våra två element är avstängda och har varit det sedan vi flyttade in?
Det är några dumma rör som går alldeles under vår lägenhet som vi inte kan göra något åt som skapar temperaturerna. Inte undra på att jag fryser så när jag åker någon annanstans.

För några timmar sedan gick Pierre till jobbet, så här såg det ut då. Av någon anledning vägrar han ta cykeln. Jag undrar varför.

Klara färdiga.... Blanda!

Efter lite önskemål från läsare tänkte jag lägga ut receptet på drinken Alexander. Så receptet hittar ni på ett senare inlägg. dvs. på den här sidan.

Idag är det fototriss och jag bestämmer mig för att vara tråkig - Jag tar bilder från mitt arkiv. Så blir det. Tyvärr.
Men temat "Klara, färdiga, gå" får mig att tänka tillbaka till Barskolan, då vi ofta hade tävlingar som gick ut på att blanda ett antal drinkar snabbast. Det kunde exempelvis vara först fem alexander, fyra Tom collins, och 6 white russian på snabbast tid. Givetvis var drinkarna alkoholfria när vi hade snabbhetstävlingarna(De var faktiskt rätt ofta alkoholfria, man övade ju), annars hade kursen blivit alltför dyr, speciellt med tanke på hur mycket vi hällde ut.

Så... fem personer beställer varsin Alexander...klara, färdiga, gå!1. Häll i is. Viktigt.2. Blanda, Skaka och häll. Glöm inte att få det jämnt i alla glas.3. Alla drinkar framför dig på bardisken. Klart!

En gång vill jag minnas att jag vann.
Vill du se fler fototrissar på det här temat? klicka här.

lördag 23 januari 2010

Pyssel med tyg och pärmar

För någon vecka sedan läste jag den här bloggen och blev inspirerad att fixa lite hemma.
I vår bokhylla står ett stort gäng jättefula kontorspärmar, och jag har alltid stört mig på hur fula de är. Och hemma låg också ett enda stort tyg som vi egentligen tänkt göra till en stor tygtavla och sätta upp på väggen, men med projektet har ingenting hänt på länge, så tyget fick gå till mina fina pärmar istället!
Blev det inte bra?
Det tråkiga var dock att Karlssons klistertuben jag köpt för just det här tillfället bara räckte till de här två pärmarna. Nästa gång blir det helt enkelt något annat lim. Jag har ju minst tio pärmar kvar.

fredag 22 januari 2010

Smart reklamkupp av Louis Vuitton?

Alltså vad är det för tjat om Mona Sahlins väska? Hon fick den i present, hon fyllde 50! En artikel syftar på att den är värd en halv månadslön för vissa människor, kanske borde inte en vänsterledare få ha en sådan väska? Men herregud, hon har väl inte köpt den för skattepengar heller. Det var ju en present! Hon måste väl få använda en present?

Den här stackars väskan som Mona Sahlin har haft med på ett foto med andra partiledare har delat folk i två läger. Åh ena sidan de som tycker att det är självklart att hon ska få använda sin fina väska. Endel har inte riktigt fattat att hon fått den i present och säger att hon får väl göra vad hon vill med sina pengar. Vilket jag håller med om, om hon köpt väskan själv, vill säga. Och för en femtioårspresent är det väl inte så mycket pengar vi pratar om? eller?(Säger den fattiga studenten).
Andra säger att det är osmart och otaktiskt att gå omkring med en dyr väska och samtidigt prata om ökade klyftor i samhället. Tja... Men vi kan ju om igen återgå till att det var en present.

Om vi säger såhär, om någon gav mig en så fin och klassiskt snygg Louis Vuitton-väska skulle jag lätt bära med mig den. Jag kanske skulle vara rädd för att bli rånad någon gång, men håller jag mig i stan bland folk så borde jag väl klara mig.

Mycket bloggar har skrivit om det här väskdebattsfenomenet - Men, ska vi vara helt ärliga så verkar de flesta inte heller fatta varför det har blåst upp såhär.1, 2, 3, 4, 5, 6 plus de övriga 45 bloggarna om den här väskan.

Louis Vuittons PR-folk kan i allafall skatta sig lyckliga över Sveriges Promotion av väskan. Roligt för dem.

Det var dags för en ny tesil..

Usch!
Titta på den! Den där tesilen har jag alltså använt när den sett ut just sådär. (Hur jag vet? Den låg i rendisken) Men NO MORE! Idag köpte jag nämligen in tre nya tesilar. Det är en av dem som ligger där bakom och jämför. Men titta! Den ser ju hemskt ut.
Usch så ohälsosamt det är med tesilar. Undrar hur länge jag haft den där bakteriehärden?
Ändå är det först på senare tid som jag börjat tänka på hur äcklig den är.

Fåglar som spelar gitarr?

Jag vet inte om det är fake eller äkta, men jag blir faschinerad av hur det ser ut och låter i den här videon när fåglar spelar gitarr. Det är säkert någon fake, men blir man inte lite intresserad?
Bäst är när en fågel drar med en gren i strängarna. Vill den bygga bo eller vad håller den på med?

Det verkar vara något experiment av någon som heter Céleste Boursier.

Mitt korta besök i skolan idag gick förresten bra, jag hittade dit, och jag hittade hem(Jag kan dock erkänna att jag använde gps:en lite grann på hemvägen, men bara för att bekräfta att jag åkte rätt!) I skolan satt jag och Emelie och ringde till de sista lokaltidningarna för manifestgalan 2010. Ett intressant musikpris där artister från oberoende bolag blir nominerade. Och nu är det jobbet klart! Det var riktigt roligt.

En annan sak jag hittade när jag surfade runt var Perfect Pitch. En sida där man kan testa sitt gehör. VÄLDIGT beroendeframkallande. Nu har ju jag använt Earmaster för det här innan, men det här internetprogrammet var ju mycket roligare(enklare?) Kul tycker iallafall jag. Dock blir jag jättearg när jag upprepade gånger klickat på tonen bredvid den som egentligen lät.
Om jag någon gång får barn ska det få sig ett perfekt gehör. Jag ska öva med barnet varje dag. Det har man nytta av. Och så är det roligt att ha(Minns tillbaka till Gotland där övermusikaliske Oscar sa något i stil med "Vi sjönk litegrann, C:et i slutet var lite lågt, 430 ungefär")

Men titta nu på de gitarrspelande fåglarna om du inte gjort det än.

Okej, nu, in till Giraffen.

Jag ska cykla till skolan

Jag ska precis åka iväg en sväng till gamla BBS(Som numera tydligen heter något tråkigt med Ekonomihögskolan) och tänkte testa en ny väg som tydligen ska vara typ 400 meter kortare. Om jag kommer vilse så hittar jag inte hem. Då får jag bosätta mig på Ängöleden.Eller något liknande ställe.

torsdag 21 januari 2010

Det är för mycket för att inte vara med.

Den här sammanfattningen är inte tillgänglig. Klicka här för att visa inlägget.

Te-stund med Ugly Betty

Smakar Liptons te "forest fruits". Om det är nytt eller inte har jag ingen aning om. Men det luktar hur som helst jättegott.

onsdag 20 januari 2010

Dumma vinter

I morse skull jag ha åkt till Hultsfred. Så blev det inte, av orsaker som är vanliga här i Kalmar.
Istället har jag haft en usel dag på grund av sömnbristen. Att klicka upp klockan fyra och sen gå och lägga sig igen vid sex är inte bra för mig. Framförallt så somnar jag inte när jag lägger mig tidigt. Sedan så somnar jag inte när jag försöker somna vid sex. Och sen så slutar det med att jag mår dåligt och sover vid ett-tiden till typ fyra eller något. Man mår inte bra av det.

För övrigt verkar vintern vara tillbaka. (Okej, den var väl aldrig på väg bort...) Efter en hel dag med plusgrader i Kalmar kändes det som om hoppet var tillbaka, men idag har det snöat hela dagen(Tror jag, jag såg tyvärr inget när jag sov).
Jag som tänkte vara så duktig idag! Jag skulle ha haft kvar den där espressomaskinen jag hade förr. Fast frågan är om jag hade använt den? Anledningen till att mamma och Pappa fick tillbaka den var ju att den mest stod och tog plats.
Läget är alltså inte på topp. Men det blir bättre. Det har jag bestämt.

tisdag 19 januari 2010

De usla tentaresultaten.

USCH vad arg jag blev. Nu äntligen dök tentaresultaten till tentan jag skrev den 18 december. 28 poäng! exakt en enda poäng ifrån VG. Det känns så... dåligt. Dåligt att få en poäng från VG. En poäng från Godkänt hade bara betytt ännu en tenta, som jag förresten säkert hade klarat med bravur(!) men en poäng från VG betyder ett Godkänt som jag är stuck med resten av mitt liv.
Fast någon i min klass är nog ännu mer besviken än jag. En stackare som fick 28,5 poäng. Dvs. en halv poäng från VG. Då skulle jag vara sååååå mycket mer bitter (Men jag är bitter ändå).
Jag satt där och försökte addera frågorna ihop. Han kunde ju kanske ha räknat fel, tänkte jag. Jag hade ju liksom full pott på tre frågor av sex. Då kan man väl inte ha bara godkänt?
Svar: Jo. (Åh, så bitter!)
Och för att göra mig själv ännu bittrare kollade jag procenten. Det stod att man behövde ha 80% av full pott på tentan för att få VG. Jag gjorde uträkningen: 79,2% . (Kan ni se någon bittrare i det här rummet?)

Sådär, nu har jag fått det där ur systemet.

När jag kom hem för några timmar sen började jag baka bröd. TRE degar(Det du) Två med matbröd och en för bullar för de där stunderna när man vill dricka te, äta en bulle och se på serier.
Nu ropar brödet från köket. Dags att sätta in den första plåten i ugnen.
Och imorgon ser det ut som om jag ska gå upp vid halv fem så jag hinner med tåget(Bussen?) klockan kvart i sex. Det är delvis därför jag bakar. Jag är i desperat behov av frukostbröd som jag kan ta med mig på vägen.

söndag 17 januari 2010

Finns det något bättre än rolig mat?

Déco Spirale har ännu inte slutat vara roligt. I förrgår gjorde jag spiraler av de 2 kilo morötter jag köpt på Lidl(Några av dem alltså, de flesta var för små). De kostade 6,99 för 2 kg. Suveränt pris när man bara är ute efter att göra spiraler av dem.

Nästa gång jag råkar hamna i härlanda ska jag nog ta och köpa den där Girlang-makern. Tänk så roligt man kan ha med den. Då KAN ju inget vara för smalt som problemet blir med spiralerna.
Varför ska jag då åka till Härlanda för att handla när "Bagaren och Kocken" finns på internet? Två anledningar:
1. Jag ogillar fraktavgifter på 69 kr när jag bara ska köpa en sak.
2. För att det är kul att gå runt i butiken.


I övrigt har jag och Pierre(mest Pierre) satt upp ett draperi till sovrummet idag. Själva uppsättningen med gardinstång är inte hundraprocentig, men en billig lösning när man behöver något som skärmar av när en vill sova/plugga och någon annan vill spela dataspel på sin högljudda dator. Tyg hjälper.Ett litet problem är dock att gardinstången sviktar, då den tydligen inte klarar vikten. På något sätt måste vi nog lösa det, antingen med en grövre stång eller en riktig uppsättning.
I taket ovanför där vi nu satt draperiet finns faktiskt märken efter just en sådan. Kanske kommer vi ändra det här senare.
En fråga: Ska man ha grått och rosa, bara grått, eller bara rosa på draperierna?
Och så ska de strykas också.

Fototriss---Randigt?

Hemma hos mig gick tankarna ungefär såhär vid tolvslaget= "Okej, Randigt...randigt, randigt, randigt... var hittar jag någonting randigt? Kan jag skapa randigt?"

Sen såg jag tekoppen min syster Elin just då hade framför sig. Den är randig. Men gud så tråkigt det är att fotografera en tekopp på tre olika ställen eller vinklar, jag måste ju lägga till något mer.
Och där stod den. Den där odödliga plantan jag fick av Daniel en gång för att han tyckte att jag inte kunde ta hand om blommor(Tji fick han, min kaffeplanta mår bra mycket bättre än hans). Den funkar dock till mycket. Man kan fotografera den, och man kan filma den.(Vill du se filmen? Den är här) Annars står den mest i bokhyllan och väntar på ljus. Jag börjar faktiskt tycka om den. På den vägen är det.Min tapet är randig också. Men förhoppningsvis får vi måla om den snart. Den är full med fläckar efter en tidigare hyresgäst.

och fler bilder kan du se här.

lördag 16 januari 2010

konsten att gå i högklackat

Jag trodde faktiskt att jag var riktigt bra på det här att gå i högklackade skor. Jag menar, jag äger ju nästan bara klackskor och använder i princip bara det(Om man inte räknar några par kängor som jag använder när det är snö ute och jag inte vill förstöra mina andra skor). Efter några promenader inomhus i mina nya rosa pumps märkte jag dock att så inte riktigt var fallet. Ont gjorde det, så ont att man nästan lite oseriöst började överväga ett liv med avkapade fötter. I just de här skorna var en promenad nästan i klass med tåspetsdans, och sådant har jag fått nog av.

Mina grå pumps är nog däremot de skönaste 9-centimeters klackar jag gått i. Det var på grund av dem jag började älska högre klackar. Nu känns de som ett par gymnastikskor i jämförelse med de rosa.
Men det går allt bättre med de rosa stilettklackarna. Efter att haft på mig de några dagar inomhus och i tvättstugan så börjar jag kunna ta fler än tio steg. Och jag går inte lika stolpigt längre. Nog är det så som alla säger att övning ger färdighet. 11 centimeters klack är ju lite skillnad från 9...
Förresten finns det till och med kurser man kan gå, men det känns väl ändå lite overkill. Jag äger ju i princip bara klackskor och använder det varje dag så det är inte som att jag inte KAN gå i skor med klack. Jag har bara lite småproblem med just dessa. Men det har snart löst sig.
Nu vill jag ju inte direkt kapa av fötterna efter 10 steg.På måndag börjar jag förresten läsa webbdesign på distans. Jag har börjat läsa lite i böckerna och känner att det här nog ska bli roligt. Och så ska jag köpa mig en domän också. Det vore roligt.

fredag 15 januari 2010

Bilden som jagar mig

Jag kan inte för mitt liv förstå den här reklambilden som Lindex har satt ut i alla sina skyltfönster. Den är så konstig! Vad är det hon försöker göra, liksom? Ta av sig huvudet?

Angående tentan förresten, så gick det inget vidare. Jag åkte inte dit efter ett par jobbiga samtal till skolan för att ta reda på om jag var registrerad eller inte. Först var jag inte behörig eftersom jag inte läst A-kursen i Företagsekonomi. Men det har jag ju!
Jag läste ju den kursen i Göteborg och jag har alla papper man behöver för den. Jag har till och med fått mitt tillgodoräknande godkänt här i Kalmar! Det fixade jag innan jag flyttade hit! Jag har papper på det också... Men tydligen vet ingen hur man ska göra eftersom jag läser på programtermin 4 när jag egentligen ska vara på termin 2. Men ursäkta då, jag kan väl inte läsa kursen igen bara för att ni vill det...
Och när jag frågade om tentan så sa hon bara:

- "Tentan är ju idag."
- "Ja," sa jag.
- "Det var ju synd."

Så jag gick inte dit. Jag åkte och lånade böcker på biblioteket till en annan kurs istället och grät en stund för dagens misslyckande.

Dessa idioter på Facebook

Det här verkar vara ett vanlig skämt som folk har för sig på sistone. Min kusin skickade till exempel en inbjudan till mig att gå med i någon grupp på facebook som hette "Tjejerna mot killarna" där man tydligen tävlade att få flest medlemmar.
Jag gick förstås inte med, något vettigt måste liksom grupperna jag går med i vara. Som "Vi som tycker att kårmedlemskapet är självklart" = En vettig grupp, jag tycker att det är självklart med kåravgift och kårmedlemskap.

Men för att återgå till saken, ett par dagar senare ser jag det här skrivet av samma person:

om du gått med i tjejerna mot killarna....gå ur de har ändrat sin info till "vi som har haft sex med våra föräldrar"...!!!!

Nu uppmanar hon folk att gå ur gruppen hon tidigare försökte få mig att gå med i. Om igen,vettigt. Hon är ju liksom tusentals andra utsatt för ett idiotiskt skämt av någon idiot som tycker det är kul att byta namn på grupper när tillräckligt med folk gått med.
Och på aftonbladet har de ett annat exempel. Här är det tydligen grupp där man kunde se vem som besökte ens profil som plötsligt blev en pedofilgrupp...
Vem är det som roar sig med såna här idiotiska saker? Vem tycker att det här är kul?

Idioter.

torsdag 14 januari 2010

En gammal upphittad pinsam video


Egentligen skulle jag gjort något annat ikväll när jag kom hem. Jag skulle ha satt mig och pluggat ännu hårdare på tentan som jag för övrigt inte är anmäld till. Jag mailade en person på skolan som svarade att nej, jag är inte anmäld, och ingen kan göra något åt det. Och tydligen är det många som går kursen som inte lyckats anmäla sig så... "Lycka till att få skriva din tenta!" säger jag till mig själv.
Det här var ju inte alls optimalt! Inte alls.
Så i min sorg över detta satt jag med min gamla dator (eftersom min nya dator strular) och den externa hårddisken och kollar runt lite vad det finns för crap.
Och här har vi ett sådant där pinsamt klipp att det absolut inte ska upp på youtube, men blogger Video är väl ganska harmlöst?
Det här är historien.

Året var 2006, Daniel hade fått en ny dator med webkamera och gav därför sin gamla externa webcam till mig som satt med min gamla skrothög utan kamera(Den här, alltså). Kameran gav VÄLDIGT usel bild, men vi hade hittat ett program så att det åtminstone gick att spela in små filmer. Och just den här veckan ägnade jag mig nästan bara åt det.(Det finns alltså fler pinsamma videor, men den här Delar jag pinsamheten) Vi har alltid varit faschinerade av teknik, och uppenbarligen av att se oss själva i ett fönster på datorn.
En annan fruktansvärd rolig grej man kan göra är att se på filminspelningar när man själv(Eller andra) sjunger och dubblera tempot.

onsdag 13 januari 2010

Nothing suits me like a suit

Jätteroligt!


Barneys sång i "How I met your mother". Girls vs. suits.

tisdag 12 januari 2010

Studentens problem...

Några dagar innan tentamen i Organisation och jag börjar flippa ur. Antingen så fattar jag ingenting av den nya hemsidan för tentamensanmälan, eller så har jag bara inbillat mig att jag har anmält mig till tentan. Jag VET inte!
Jag blir knäpp! På riktigt alltså, jag förstår ingenting... Jag har väl aldrig inbillat mig att jag är anmäld till en tenta förr?
Hur som helst kom jag att tänka på att jag vid kursstart inte var behörig till kursen, och därför registrerades jag inte. Men någon vecka senare fixade jag ju till det där, så att jag blev behörig. Då fixade väl de till registrering? Eller? Jag tycker det iallafall.

Hur gör man annars i Kalmar, om man inte är anmäld till en tenta? Går det bara att gå dit och hoppas på att någon annan kanske dyker upp?
Jag har ingen aning.

HAVE I GONE MAD!?!?!

För övrigt är jag fortfarande i Göteborg, imorgon är det tänkt att vi ska komma hem till Kalmar, men just nu ser det glest ut på tågfronten. Idag hyrde Daniel en bil så att vi skulle kunna åka ut till Ikea och köpa saker till Daniels också rätt glest möblerade lägenhet.
Så medan jag sitter här och flippar ut över tentamensanmälningar håller Pierre och Daniel på att packa upp bord och stolar och grejer... Och äntligen har nu Daniel en helfigursspegel. Jag förstår inte hur han klarat sig så länge utan en sådan.(Hur länge har han bott här i Göteborg... 2 år?)

Bilden är från bilresan hem från Ikea. E6:an gick långsamt framåt. 50 minuter tog resan från Ikea Bäckebol till Mountainlake, dock med ett 2 minuters stopp på Chalmers för att hämta den där kavajen Pierre tappade bort under nyårsnatten.

måndag 11 januari 2010

Déco' Spirale in action

Titta! Se så fint det blev. Och enkelt var det också.
Jag visste väl att den där Déco Spirale var ett bra köp. När jag sen kommer hem ska jag göra massor med morötter som spiraler och sitta och äta dem med dip eller något. Perfekt.
Och ikväll blir det alltså "ugnsrostad vitlökskyckling". Den ligger därinne i ugnen nu tillsammans med alla bitarna som blev av spiralen. Om just de blir klara återstår att se, de är ju lite tjockare än skivorna.
Och nu kom Pierre tillbaka. Han har en tenta avklarad. One to go.

Shopping och nya skor

Mina skor har kommit! Mina fina rosa skor som jag beställde på Tradera för ett par veckor sedan.
I LOVE them!
De är rosa, höga och har inbyggd platå. fast varför ska jag beskriva dem, jag tog ju en bild när jag tog på mig dem för ett par timmar sedan. Och gissa vad, jag har dem på mig än(Man ska gå in skor). Lite roligt är att färgen stämmer väldigt bra överens med mina rosa strumpbyxor som jag haft på mig hela dagen av temperaturskäl.
Jag var lite orolig först, om de skulle passa eller inte, man ska vara försiktig med kläder och skor, och trots att jag har skickat mina mått till försäljaren så är man ändå aldrig helt säker. Men de är jättebra, 11 cm klack och allt.

Och idag gjorde vi också det där besöket på Bagaren och kocken i Härlanda. Härifrån kom jag med en magnetsked, en "Déco Spirale" och en rosa slickepott.

Här hemma hos Daniel i Mountainlake ska det nu lagas hel ugnsbakad kyckling ikväll. Jag ska då förståss testa min Déco Spirale och göra en potatisspiral. Hihi. Det är ju jätteroligt!
I Spotify spelas Lady Gaga och jag ska nu äntligen ta av mina nya skor. De har kanske suttit på lite väl länge nu, jag är ju faktiskt inomhus. Fast just nu stämmer ju hälften av min banner iallafall. "Stilettklackar i" alltså. Fast frågan är om det här räknas som stilett. Måste inte klacken vara av metall? Jag är osäker, och Wikipedia klarar bara av att hänvisa till vapnet stilett och det hjälper ju inte mycket...

Resan till supervintern

Sådärja, då är vi tillbaka i Göteborg, efter en jobbig resa med en dum unge som berättade om sina drömmar lite väl högljutt. Detta resande fram och tillbaka börjar redan göra mig trött, visst är det då kul att tänka att det bara är början, och att resandet kommer fortsätta hela våren med resor till Hultsfred, Göteborg och säkert en och annan sväng till Eskilstuna(Bara en bestämd än så länge). Fast mest till Hultsfred. Och så tillbaka till Kalmar.

Det är som om jag går in för att komma upp i 25000 sj-priopoäng och få svart medlemsnivå. Eller åtminstone grå. Det gör jag(Grå alltså) dock går det inte så bra, och helt seriöst är väl heller inte min strävan. Jag har bara 1000 poäng det här medlemsåret. Fast...har medlemsåret just börjat? I så fall är det bra. Har de en annan räkning på Sj är det väl lite sämre. oh well.

Pierre har kommenterat bilden på det förra inlägget. "Två olika stora Frida". Ja, jo jag vet, men jag jobbade i photoshop under TIME CRUNCH! en kvart är inte mycket när man samtidigt packar. så det så. Dessutom skulle jag ju ta bilden.

I övrigt tänkte jag fundera över det där nätshoppandet.. jag hade tänkt att beställa ett par grejer på bagaren och kocken häromdan, men eftersom jag hatar fraktavgifter kollade jag var butiken låg, och SE, det är ju den där lilla butiken i Härlanda som jag faktiskt besökt med Daniel någon gång för ett år sedan. Det känns ju som att den är värd ett nytt besök. Jag måste ju göra grönsaksspiraler. Och så vill jag ha en rosa slickepott.

I Göteborg är kylan som bäst just nu. Vi missade med ett par dagar supervintern med -15. Tack och lov. nu är det "bara" typ -7.

söndag 10 januari 2010

Hårfärgningen

Jag berättade ju att jag lagt in slingor, eller hur?
Ja, Pierre hjälpte mig hur som helst med det igår, och här är bildresultatet. Ja, nu råkar ju "före"-bilden vara tagen i mörker medan efter bilden är tagen i ljus. Och sen syns ju inte slingorna så mycket.
Men ändå, det känns lite ljusare. Och det tycker jag är skönt. Jag trivs inte riktigt med det där jättemörka längre.(För övrigt fattar jag fortfarande inte varför ingen märkte skillnad sist när det blev sådär jättemörkt.)Och förresten, vet ni vad? Det DROPPAR utanför fönstret. Är inte det ett tecken på tö så säg?

Om ett par timmar går tåget mot Göteborg, och jag har fortfarande inte kommit underfund med vad jag ska ha för skor på mig. Jag vill ju ha ett par snygga skor(Helst de röda högklackade mockastövletterna) Men jag VET ju att det är jättekallt i Göteborg, plus att jag fortfarande är sjuk och mår ganska dåligt och egentligen inte borde åka.
Jag vill ju liksom inte bli sämre bara på grund av ett par skor. Så kanske blir det gore-texkängorna ändå. Jag ska bara dubbelkolla minusgraderna först.

Hur ska det gå?

Hälsostatus: Fortfarande lite sjuk, men bättre än igår. Jag kunde ju till och med vara ute.
Problem 1: Jag glömde köpa C-vitamin! Och det kom jag på NU, när butiken varit stängd de närmaste timmarna.
Problem 2: Sj har inte visat några "Sista minuten-biljetter för imorgon på hela dagen. Varför, undrar jag? Vill de inte att vi ska komma iväg eller?
Ny lärdom för dagen: Potatis tar längre än 10 minuter att koka.

Jag har förresten med Pierres hjälp blekt slingor i mitt hår idag. Före/efter-bild kommer en annan gång. Just inatt känner jag mig inte jättepigg på att bli fotograferad.
Hur får man förresten pizzerior att bli medlemmar i Pizza.nu? I dumma Kalmar går det nämligen inte att beställa pizza på internet. WHY?Och så avslutar vi dagen med att visa en av dagens bilder(några andra kan du se i inlägget under), det är cykelställningen där inga cyklar blir stulna.

Ps. Problem 2 är löst nu. Vi åker mot Göteborg imorgon vid fyra. Framme vid åtta. Ds.

lördag 9 januari 2010

Min stund i en övergiven lekpark- fototriss

17/1 Om ni råkat hamna här när ni försökte hitta dagens fototriss ber jag om ursäkt. Länken fanns kvar sedan förra veckan i länkfönstret och jag klantade till det när jag skulle kopiera in den nya. Gå tillbaka till fototriss och tryck på "RÄTT! stilettklackar i 39 kvadrat" eller klicka HÄR så kommer du till rätt sida med fototriss Randigt.

Idag besökte jag en lekpark som låg strax runt hörnet från mig hemma i Berga. Inga barn fanns att se i den, och ingen verkar ha varit där sedan snön föll.
Längre bort var dock ett helt gäng i en backe där de åkte pulka, det är väl det man ska göra. Lekparker kan man ju gå till året om.
Vi i Kalmar är ju tack och lov åtminstone lite mer skonade från iskylan med -20 och liknande frysgrader... Ett tag hann jag vara ute innan kameran började reagera på hur kallt det var. Elektronik fungerar verkligen sämre när det är kallt!1. På väg mot lekparken.
2. Bara ett staket mellan mig och gungställningen
3. Väl inne i lekparken satte jag mig för att ta ett grodperspektiv på en sån där...vad heter det nu igen?

Så här såg det ut där jag var idag!


Mina bilder är tagna i Kalmar, Småland. Vill ni se mer bilder på det här temat kan ni gå in här.

fredag 8 januari 2010

Snö överallt och jag nätshoppar!

Jag har egentligen inte så mycket att berätta om idag... Allt är i princip likadant som för några dagar sen när jag kom hit...
  • Jag är fortfarande sjuk. Det har dock övergått från blixthuvudvärk till massor med snor.
  • Jag har haft en blåsa i munnen som vägrar försvinna sen flera dagar. Trots aftex varje kväll och borstning 4 gånger om dagen med Zendium.
  • Jag spenderar mina dagar med att fönsternätshoppa, leta e-böcker, plugga Organisation och vänta på att Pierre ska komma hem.
Vädret är fortfarande värdelöst, så jag har praktiskt taget inte gått utanför dörren sen jag kom hem, utan sitter mest här i Pierres jättesköna och varma kofta. Bilden är från igår, när snön öste ner utan slut. Idag har det varit soligt, men det har vädergudarna tagit igen genom att istället göra det svinkallt. Imorgon är det dock nollgradigt. Om jag mår bättre då ska jag till och med gå utomhus för en gångs skull.

Det har handlat mycket om vädret i den här bloggen på sistone. Och för att det inte ska bli en ren väderblogg så ska jag visa vad jag handlade på Nellys rea idag i min uttråkade, förkylda värld.
Är den inte fin?
Jag är lite efter när det kommer till nätshopping för kläder. I övrigt är jag med. Jag har 57 omdömen på tradera(Dock är många av dem som säljare) och köpte så sent som i veckan lite kurslitteratur till en av kurserna i vår. Dessutom ligger ett gäng böcker som jag tröttnat på
(läs: "som jag egentligen aldrig ville ha men var tvungen att köpa för skolan") till försäljning på bokbörsen.
Jag är bara lite försiktig med kläder från butiker på internet. Tänk om det är fel storlek etc etc...?

Jag älskar alltså nätshopping. dock ogillar jag fraktavgifter. Men den får jag väl lära mig att leva med, antar jag.

onsdag 6 januari 2010

Jag och rosa saker

Mitt rosa kök är på väg att hända!
När jag såg den här fina rosa stekpannan på Chilli i Göteborg för 99kr var jag verkligen tvungen att köpa den. Annars hade jag väl aldrig förlåtit mig själv...Med på bilden är också min lite äldre rosa stekspade. Vill man läsa mer om den kan man göra det här. Och andra rosa saker som finns eller funnits i mitt liv finns det här (En liten rosa termos)och här(En ful 70-tals väckarklocka. Jag gav den till en festu.) och här(Min gamla rosa/oranga mobil. Den var inte så snygg.).

Stekpannan finns förresten i guld, brunt och turkost också.

Sverigevädret...

Fan Kalmar, vi hade ju en deal!
Vi sa ju att det skulle bli plusgrader och tö nu när jag kommit hem igen.
Det såg så lovande ut igår när vi kom hit, men nu har det snöat hela dagen och vad läser jag, jo, att "ryska isvindar" drar in över landet igen och Smhi säger att det ska bli ännu kallare.

Det här är inte roligt längre!

Men man ska ju se det från den ljusa sidan, så lyckligtvis har västra götaland någorlunda uthärdliga temperaturer(0-5 minus) nästa vecka, när jag ska vara där. (Det är ju alltid något)

Jag äger inte ens någon täckjacka... Och extremkyla låter ju inte alltför härligt.

Kalmarplantornas tillstånd efter 13 dagar i ensamhet

Hur kunde jag glömma?
Det är ju det alla har gått och undrat över = Hur det har gått för mina blommor under de 13 dagar jag varit borta från dem. Min oro har jag ju berättat om både här och här.
Det var inte så illa som jag trodde, visst, kaffeplantan var lite hängig, men det är den varje gång den inte får vatten på ett par dagar. Efter 20 minuter har den rest sig igen. Orkidén däremot verkade inte ens ha märkt att jag var borta, jag börjar misstänka att den egentligen är gjord av plast.

Pierres fula bambu står ju i vatten, så den hade väl druckit en halvliter, men den verkar också ha växt så pass att det är dags för en ny vas till den. Jag har förresten inte vattnat den än(Så går det.) så det kanske är dags nu. Den har förresten flyttats från sin vanliga plats i köksfönstret sen den växt sig för stor och står nu bredvid den franska balkongen.

Min andra gröna planta som jag inte vet namnet på hade tappat ett av sina gigantiska blad, utöver det såg den ut som vanligt.
Och garderobsblomman hade några bruna blad, det har den fortfarande, men... Är det inte en knopp som börjar titta fram där det förut varit en stubbe? Fortsättning om garderobsblommans knopp följer...

om en månad eller så.

måndag 4 januari 2010

En del av vårt hem

Någon gång skulle det ju vara trevligt att lägga upp en bild på hur vårt hem faktiskt ser ut...(Till skillnad från den förra och den förrförra lägenheten)
Så, igår kväll trotsade jag mina förmodligen inbillade sjukdomar(som idag utvecklat sig till väldigt verkliga sjukdomar) och fotograferat lite i lägenheten. Och man måste ju börja någonstans, så... eftersom hallen fortfarande ser förjävlig ut(Vi lyckades aldrig fixa till den när vi flyttade in, då jag hade fullt med tentor och Pierre fullt med sitt) och eftersom köket just nu har lite lådor i sig och vi fortfarande inte är helt nöjda med det, så visar jag bilder på det största rummet: vardags/arbetsrummet/sovrummet!

Att jag säger så: "Vardags/arbets/sovrum" är förståss att lägenheten, eftersom det är en etta, bara har ett riktigt s.k rum. Men det är ett stort rum, och vi har delat av det i tre delar.
Först: Vardagsrummet
Vår fina soffa har minskat från en tresitssoffa med schäslong till en tvåsitssoffa utan. Men det var det värt. Schäslongdelen ska flytta ner till källaren.Mitt emot soffan står rumsavdelaren. Jag inser nu att jag kanske borde ha städat mer i hyllan. Böckerna och pärmarna står ju inte helt klokt.

Sedan: Sovrummet
Vänder man sig 120 grader åt höger från den tidigare bilden ser man sängen och sovrumsdelen. Dessvärre står också en lysande snögubbe där(Jag borde ha släckt den). Han har hängt med i alla tider, och fick givetvis stanna. Vi funderar också lite på att hänga för där med draperier, så som vi hade på Viktor Rydberg när vi bodde där.

Sist: ArbetsrummetDet blev tyvärr inte så städet här som det borde ha blivit, men, om man går tre steg framåt från den plats man var förut och vänder sig 90 grader åt vänster. Då ser man det här.
Här, på andra sidan rumsavdelaren, har Pierre sitt skrivbord med tillhörande dator. Jag har min sekretär och som du ser, en liten dator ovanpå en stor dator. Ibland är det så. Oftast är den lilla datorn någon annanstans.
I högra hörnet av bilden skymtar också synthen.


En annan gång blir det köket som fotograferas. Det är dock mindre, och behöver gissningsvis färre bilder än det här.