lördag 26 juni 2010

Landet - hur känner du?

Då har det varit midsommar, och vi har alla firat att nu blir det bara värre och värre (Dvs mörkare och mörkare). Nu har vi alltså varit med om den fina perioden när det bara blir ljusare och varmare och bättre hela tiden, och nu är det kört för i år. Det blir bara mörkare och tristare från och med nu.
Varför firar vi det här?
Varför firar vi att det blir mörkare?

Iallafall, den diskussionen åsido, jag har i varje fall firat den. I torsdags kom jag och Pierre till Eskilstuna, åt hämtmat från Spicy hot och drack nespresso(jag drack nespresso, Pierre drack skummad varm choklad.)

Sedan åkte vi ut till landet, och där är vi kvar nu. Det är så intressant med landet, Pierre blir lugn och avslappnad när han kommer ut hit, jag känner mig rastlös.
Jag tänker på hur lång tid det tar att åka vart man än ska. Hur mycket planering det krävs bara för att åka och köpa ett paket mjölk. Eller som nu, när min kameras batterier har dött och jag bara behöver ett litet fyrpack dubbel-A. Men här kan man ju inte bara promenera ner till Willys eller Ica när som helst. närmaste affär är typ två mil bort.

Och en sak till... Alla dessa miljarders miljoner flugor och mygg som oavbrutet surrar och låter runt omkring mig. flyger förbi med jordens hastighet och låter mig få känna på den där fantastiska dopplereffekten som Pierre pratat så mycket om... Det här bidrar också till att jag blir nervös. grymt jobbigt är det.
Hur känner du?
Blir du stressad eller avslappnad på landet?
Skulle du kunna bo mitt ute i ingenstans eller är du en som bara trivs i stan?

När jag är i Kalmar är det likadant, jag finner ingen ro.

tisdag 22 juni 2010

Det växer!

Nu på morgonen när jag tittade ut på min lilla odling såg jag något.

DET VÄXER!
Det växer faktiskt. Små salladsblad växer långsamt upp ur den första lådan. Tänk så roligt. Nu kanske det finns hopp för min myntaodling också.
Och nu åker jag till lilla bommen för att ta mig ut till jobbet.

onsdag 16 juni 2010

Test av gröna fingrar

Idag har dagen äntligen kommit då jag kan börja testa mina "gröna" fingrar. Idag har jag nämligen börjat odla på Daniels balkong(lite sent, jag vet, men nu blev det såhär). Igår var Pierre snäll och köpte balkonglådor från Bolagret samt blomjord... även om jag vill minnas att jag bad om planteringsjord, men jord som jord, eller hur?

Men vad är det egentligen för skillnad på "planteringsjord" och "blomjord"? Kan man bara plantera blommor i blomjord? Växer grönsaker bättre i planteringsjord? Någon får förklara det där för mig. Hur som helst har jag använt blomjord nu eftersom det var det Pierre hade köpt.
Svart och fin är den iallafall.
Och så är det dags för plantering. Vad ska jag odla? Salladslöken ska tydligen planteras senast i maj, så den är väl ingen mening att försöka med. Då blir jag väl bara besviken. Det blir plocksallad och morötter, för det har jag hört ska vara enkelt och ge snabb utdelning. Dessutom ska sallad funka bra i balkonglådor.

Så här står det på baksidan av påsarna, men vad betyder det? Jag förstår inte. Först ska jag peta ner fröna ca. en centimeter i jorden. Så långt OK. Men sedan då? kryper plantorna ner 30 centimeter eller är det så att de behöver 30 centimeters djup? För i såna fall har jag misslyckats. de där lådorna kan inte vara djupare än 20. och ska man lägga de på 5 centimerers mellanrum?
Ok, så kanske det är.
Sedan ska de ha mycket sol... jaja, de får vad de får. Jag rår inte över vädret. Och så kan jag skörda någon gång mellan juli och oktober. hmm.. frågan är om jag är här då. Annars får jag flytta dem.

Okej, nu har jag planterat. Det ser ju fint ut. Hoppas jag gjort rätt nu bara. Jaja, vi märker hur det går.

Fortsättning på Fridas odlingsexperiment följer.


tisdag 15 juni 2010

Mitt eget Göteborg

Jag tänkte visst sätta mig ner en stund och skriva ner några rader om vad som händer.

Det har varit en stressig vår, verkligen, jag orkar fortfarande knappt ta tag i något alls, samtidigt som det känns konstigt och fel att sitta i Daniels soffa och titta på TV utan att få dåligt samvete. Men, just nu känns det faktiskt helt ok för mig, även om jag skulle behöva några dagar helt lediga och få lite lugn och ro.
Det är skönt att vara tillbaka i Göteborg, Det här är helt klart mitt hem, det är här jag ska bo. (Okej, kanske inte just här, men du fattar)

Så hur ser sommaren ut?
Daniel åker härifrån Bergsjön redan nu på Fredag, för sitt sommarjobb i Torshälla och en sommar med hundarna i Kogne. Och jag tänkte att jag skulle jobba hårt fram till midsommar (Det är ju typ nästa vecka) då jag och Pierre åker till Eskilstuna för firande hos Staffan. Sedan vill jag snabbt ner till Kalmar för att bli klar med lägenheten.

Nu ska den städas ur, packas ur och rengöras. Sen ska alla grejer delas upp i "Kalmar" och "Göteborg"-lådor. Och så vill jag hälsa på Elin och Emils katter! Och börja planera för hösten.
Jag känner lite grann att jag inte hunnit lägga tillräckligt mycket krut på lägenhetssökandet i Kalmar inför hösten, och har visst upptäckt att vi redan befintliga studenter inte ens får söka studentlägenheter längre. Så är jag är förpassad till den andra kön, eller blocket.

Efter midsommar ska jag sätta mig ner ordentligt och ta tag i det där. Jag ska promenera in på Kalmarhems kontor och se över mina möjligheter. Vi får se hur det går.

Och nu tänkte jag se om jag hinner läsa lite historia och kanske diska lite innan jag ska gå ner och ta elvan mot långedrag där jag blir upphämtad med en liten båt. Och så hoppas jag på en bra kväll ute på fästningen.

för övrigt, du följer väl mig på twitter?

måndag 7 juni 2010

För den som inte orkar göra kaffe om morgnarna

I morse hann jag inte göra kaffe på morgonen innan jag åkte iväg till jobbet vilket ledde till att jag kände mig trött som en sengångare hela dagen samt att min serveringskjorta blev täckt av fläckar som jag hade kunnat undvika om jag bara varit piggare.

Det här var väl roligt? Kaffe på pinne liksom, om man inte har tid med annat. Man bara stoppar ner den oh så stylish pinnen i en kopp med varmt vatten och så vips har man en kopp kaffe. Eller en cappucino, eller en mocha latte.

Kanske ett presentförslag till en viss D.Häggblom? Ja, vem vet? Undrar hur det smakar, förresten?
Här kan du se en förklarande video också. Trevligt va? Dock är den inte så informativ, bilden här bredvid är bättre.

söndag 6 juni 2010

Blå typ... lol - Expresshumor


En dag ska jag blogga ordentligt igen. Men just nu har jag inte tid. Och mina fötter gör ont. Men såhär rolig såg bussen ut när jag skulle åka hem. Det var roligt.
I övrigt så är jag lite efter med det mesta. jag är ungefär en vecka bakåt i tiden i min planering. Det bådar inte gott, inte alls.
Men i Göteborg är jag iallafall.