lördag 15 maj 2010

Twittrande och Geotaggning

Jag har visst inte skrivit sedan den 28:e april...

Men jag twittrar något otroligt mycket mer än förut. Det kan du se om du kollar den lila lilla twitterwidgeten här till vänster. nedanför annonsen.
Intresset flyttades liksom från bloggen iochmed köpet av twitterklienten "Gravity" till min telefon. Med hjälp av det fantastiska programmet kan jag twittra med geotaggning, dvs lägga in min geografiska position i mina tweets. Fantastiskt, inte sant?
Det tycker iallafall jag. Det är tyvärr inte särskilt många i Sverige som sysslar med det här(Det är förresten inte särskilt många som förstår grejen med twitter heller, i varje fall inte i Sverige) , men på senare tid har jag sett några geotweets i strömmen för #biljettkontroll. Kanske börjar folk märka hur roligt det här är.

Fast Geotweets har inte riktigt slagit igenom i Twittervärlden heller, enligt Mashable är det bara 7% av USAs twitteranvändare som geotaggar. Det här kan dock iförsig bero på att alla inte har en smartphone... Vilket är ett måste för att kunna geotagga sina tweets.
Det finns ju fortfarande en hel drös människor som sms:ar in sina tweets till twitter. Jag kunde aldrig det där numret, sen jag fattade hur wap fungerade har jag loggat in på twitters mobilsida och twittrat därifrån istället(Sedermera hittade jag med Daniels hjälp alla dessa mobilprogram som Snaptu,tweets60 och senaste gravity).Men jag ska inte helt överge bloggen, än. Twitter ger, hur enkelt det än är, inte riktigt samma möjligheter att uttrycka sig själv som min fina blogg.
Mitt nya tidsfördriv. Och tills min kamera är tillbaka får jag nöja mig med min mobilkamera(eller i det här fallet, Pierres mobilkamera, med usel bildupplösning. Man ser ju inte vad det står!)

2 kommentarer:

Sandra Johansson sa...

Vilken underbar blogg du har ! Många fina bilder och intressanta inlägg.

Lindsey sa...

Hej hej!

Skulle du vilja göra mig en super snäll tjänst?
Min dotter är med i en tävling, och självklart vill jag att hon blir en av de 5 finalisterna :)

snälla lägg en röst på henne, via denna länk: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=32679

Guld värt !!!

Kram!