måndag 18 april 2011

Städa en smutsig balkong

När vi flyttade in här i lägenheten i februari var det mycket som inte var helt rätt. Det fanns lite kvarglömda saker i skåpen, golven var smutsiga och fönstren inte rengjorda. Det förbryllar mig jättemycket när man flyttar in till en lägenhet att folk inte tänker på saker som att göra rent fönstrena. Visserligen finns här sisådär tretton fönster, men ändå. Så svårt är det inte.

Golvet i köket var så fläckigt att jag undrade om det kanske helt enkelt såg ut så eftersom de misslyckats med att tvätta det. Vad hände med de där besiktningarna? Jag trodde alla var tvungna att göra en sådan där städningen kollades så att lägenheten bara skulle gå att flytta rakt in i?

Såhär i efterhand kanske vi borde ha sagt till hyresvärden och fått lägenheten städad, men vi orkade inte det just då. Jag ville ändå tvätta golven på en gång, och inte vänta tills de fick lust att skicka hit en städfirma. Nu är mycket rent, men balkongen hade jag inte tänkt på förrän idag. Det såg ju faktiskt smutsigt ut. Ska det verkligen vara så?
Balkongen innan städningen.
Titta! Det händer ju faktiskt något!
Yay! Så rent det blev. Och det tog inte ens lång tid. Jag trodde verkligen att det var så att man inte fått bort smutsen eftersom det inte gick. Så tror jag alltid att det är när det är smutsigt i en ny lägenhet. Är det verkligen bara jag som torkar ur alla skåp, torkar alla lister, tvättar alla fönster, svabbar och dammsuger i hela lägenheten? Är det bara jag som anser att balkongräcket ska vara rent? Konstiga människor det finns. 
Det enda som behövs nu, är ett par små plastmattor, ett bord och ett par stolar så man kan börja vara där.. Och så min lilla odling som ska få flytta ut så fort jag har något att ställa/hänga den på.

Kolla så fint! här växer det så det knakar. När det kommit upp lite grann blir det här bladspenat.

2 kommentarer:

Eligin sa...

Bilderna funkar inte, Frida.

Frida sa...

Nu gör de det:)