torsdag 8 september 2011

Det här med att tycka att det är svårt.

För några veckor sedan blev jag kallad "stålkvinna" av en något onykter person som började prata med mig på spårvagnen hem en fredagskväll då jag var på väg hem från jobbet och klockan var 02.30. Jag tänkte på det, eftersom anledningen till detta var att han tyckte att det var fantastiskt att jag orkade studera och jobba samtidigt.  Det tyckte väl kanske inte jag, eftersom det är många studenter som gör samma sak som jag för att hålla sig flytande utan att få enorma studieskulder att betala tillbaka. (Det har jag förresten redan. Studieskulder alltså)

Förmodligen minns han inte alls diskussionen han hade med mig, han hade varit ute på rockbaren och druckit några öl, och visserligen hade han många teorier om att jobba var jättejobbigt, men att plugga, det var det jobbigaste som fanns. Därmed var att plugga och jobba det allra värsta.

Det är väl inte det att jag håller med.

Det är bara det att jag är så fruktansvärt trött på mina studier just nu. Jag har varit det hela året och att jobba i sommar var en befrielse från allt det där som jag var så fruktansvärt trött på. Och så kom hösten plötsligt tillbaka och jag var tvungen att börja kompromissa bort jobbet igen, och gå tillbaka till att läsa tjocka böcker, hitta nya människor att skriva grupparbeten med, och försöka komma på saker att skriva om för uppsatser är det viktigaste på jorden.

Men om jag inte orkar med att skriva 20 sidor med vetenskapliga hänvisningar, göra "kvalitativa" intervjuer eller stå och rycka i människor som ska in på hemköp?
Efter en sommar med hårt jobb så saknar jag faktiskt inte studierna, inte ett dugg. Och det känns bara fruktansvärt jobbigt.

Det känns så lätt att skylla på något annat då.
För delvis så har han ju rätt. Det ÄR svårt att studera och jobba samtidigt. Men det är nödvändigt. Och många gör det. Men det svåra för mig är inte att jag helst bara skulle studera. För det skulle jag inte. Jag skulle helst bara jobba.
Om någon erbjöd mig ett heltidsjobb skulle jag tacka ja på en gång.
Då skulle jag kunna strunta i alla uppsatser, grupparbeten och tentor. Men hur söker man jobb inom ekonomi utan utbildning?

Inga kommentarer: