tisdag 30 december 2008

Hemma igen i Göteborg

Så nu har jag kommit hem igen till göteborg. Igår strax efter ett rullade Daniels pappas bil in på Studiegången. Pierre var lite sjuk, han somnade nästan direkt när vi kom hem. Nästan jag också. fast jag gick upp efter ett tag. Ingen av oss har riktigt packat upp än.
Och som jag befarade: Mina blommor är halvdöda. Eller iallafall två av dem. De andra verkar klara sig galant. Men två av dem mår inte bra och de har fortfarande inte återhämtat sig. Jag måste snart påbörja en superkur och plantera om dem eller något. Den till vänster har hängt med så länge nu ,även om den typ alltid sett ut precis sådär, och den till höger börjar bli min favoritplanta(Mest för att man ser direkt när den börjar må dåligt)
Det är rätt skönt att julen är över, även om det var trevligt att vara hemma(dock en aning småjobbigt att vänja sig vid luftmadrassen som lät varje gång nån rörde sig!) Trevligt med sojgurt och nötter, mammas hembakade bröd och mat som man slipper laga själv. Och trevligt att träffa syskonen och syskonbarnen. En aning tråkigt att Elin inte dök upp förrän den 27:e, men sånt får man leva med.
Det var trevligt och kul att vara hemma alltså. Jag åker säkert dit snart igen. Det var också rätt trevligt att gå ut på stan i Eskilstuna. Det märkte jag nämligen när jag kom hem och skulle kolla in stan i Göteborg. Jag trodde liksom "att alla göteborgare är väl klara med reashoppingen nu, så det är säkert ganska lugnt på stan."

-JO, tjena!

Det var det inte. det var ett stort folkhav som sträckte sig från bortersta änden av nordstan(Ni vet där vid Chalmersmärket och Claes ohlsson) ända bort förbi arkaden och kompassen vid alla restauranger. Sen såg jag inte mer, för jag orkade inte gå och kolla läget vid domkyrkan(Eller så ansåg jag att samma affärer fanns där jag redan var.) Jag är dålig på reashopping. Jag hatar när alla kläder ligger blandade i högar så att man inte hittar någonting alls. Och jag ogillar starkt att tränga mig fram i folkmassor, och att köa i köer som ringlar sig utanför butiken.

Så.... jag stannade bara ett par timmar och for sen hem igen. Då upptäckte jag att vi glömt köpa mousserande till nyår. Så både jag och stackars småsjuke Pierre fick klä på oss ytterkläder och åka iväg till närmaste systembolag och köa i några minuter för att komma in(Tydligen startade kön direkt när vi kom dit...) och sen jättelänge för att komma till kassan. varför kommer folk på att de behöver handla sprit så himla sent?

Nyårsafton är ju imorgon!?!

Inga kommentarer: