måndag 24 november 2008

Jazzkväll på Chalmers

I lördags var det jazzkväll på Chalmers. Och med det kom en massa arbete för oss i PU. Hela förmiddagen och en rätt så bra bit in på eftermiddagen satt jag och skar ut NOTER ur charmmatta(Det är en tjock, jobbig matta som används rätt ofta till olika saker.... jag har inte riktigt fattat varför det kallas Charmmatta. Men jag antar att det har med en förening som heter Charm att göra)
However, jag skar ut matta och har fortfarande träningsvärk i armarna efter alla miljarder noter.
Sen när bandet är på plats upptäcker vi att vi inte har några notställ och att det därmed är nästan jättekört. Vi måste alltså köra iväg och hämta ett gäng ute i kviberg. Så jag och Moa går ut till kår-saaben. Och vi sätter oss i den. Och vad upptäcker jag? Jo, att det är en automatväxlad bil! jag har ingen aning om hur man kör en sån här! Så jag lyckas inte starta den, oavsett hur många gånger jag trycker på "Drive". Så jag ringer Pierre så han får förklara hur man gör. Okej, nu är väl allt fixat tror jag och vi kör iväg. Det verkar ju som om man bara ska ha växeln på "drive" så är allt lugnt. bra.
Men nu går inte fönstret att få upp! det går upp och sen snabbt ner igen. Som om det har sin egen vilja. jättestörigt. Och kallt är det också, men fönstret vägrar åka upp, så vi får köra hela vägen till kviberg med nervevat fönster. Väl i Kviberg kommer jag dock på ett sätt att lura bilen. Stänger man av bilen samtidigt som man trycker på knappen så åker det faktiskt upp. och stannar där. "Yes, nu ska jag inte använda den där knappen nånsin igen".
Men det slutar inte där. för jag måste ju köpa bil igen. Mitt i natten när Pianot ska hem. Fast då med en volvo som lyckligtvis är manuellväxlad. Och efter diverse felkörningar (till exempel en där jag kör in på en gata i fel färdriktning... jag HATAR att köra bil i Göteborg) kommer vi fram till gatan på hisingen. Nu återstår bara problemet: "Hur kommer jag tillbaka till Chalmers?" så jag ringer Pierre, som säger "Kör bara mot Sahlgrenska eller guldheden efter bron, då kommer du rätt." Men efter bron ser jag ingen skylt mot vare sig Sahlgrenska eller Guldheden. Jag ser bara "Nordstaden S" och "Nordstaden N". Så vad väljer man? Jag väljer N, och hamnar vid lilla bommen. Vad gör jag nu? Svänger jag åt höger åker jag ut till järntorget och vattnet och väljer jag vänster.... ÄH, det går inte ens att välja vänster för då kör man rakt in i köpcentret. Så jag kör rakt fram. förbi kungsportsavenyn och mot valand och sen vasaplatsen efter taxibilarna. Och efter mycket om och men komer jag upp på kapellplatsen. Därifrån hittar jag iallafall fram. Gud vad nervös jag var. Ibland skakade mitt ben så att jag knappt kunde trycka på kopplingen...
Men det var en trevlig kväll iallafall. Förutom bilkörningen. Se bilder på CFFC:s hemsida.

Inga kommentarer: