Är det inte intressant det där med E-nummer. Att inte ha en aning om vad det egentligen är i dem, för hur ska man någonsin kunna lära sig alla namn bakom numrena?

konserveringsmedlen: E202- kaliumsorbat, E211-natriumbensoat, E262- natriumväteacetat, E270- natriumlaktat
Stabiliseringsmedlen: E412-guarkärnmjöl, E415- xantangummi
surhetsreglerande medel: E330-citronsyra(görs av melass med mögelsvampar)
På pierres:
stabiliseringsmedlen: E1422-Acetylerat distärkelseadipat, E412 - guarkärnmjöl, E415- xantangummi
surhetsreglerande medel: E330-citronsyra
konserveringsmedel: E202 - kaliumsorbat(Ett salt av sorbinsyra), E211- natriumbensoat
färg: E160a-betakaroten(gulorange)
Alla idéer om det där med mat och e-nummer och äkthet har jag fått från boken av Mats-Eric Nilsson och hans böcker "Den hemlige kocken" och "Äkta vara: Din guide till oförfalskad mat". Efter att man har läst den kan man knappt handla mat i vanliga mataffärer längre.
Men läs dem, de är bra.
Speciellt "xantangummi" låter ju mysigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar