tisdag 15 september 2009

bibliotek

Frida pluggar...och har egentligen inte alls tid att skriva något här!

torsdag 10 september 2009

Teknikens under.

Så här sitter jag, någonstans på BBS(Det står för övrigt för Baltic Business school. Det förklarar väl varför föreläsningarna är på engelska) och väntar på att min nästa föreläsning ska börja. Bakom mig står en gammal "Macintosh plus" inglasad i väggen. Bredvid den finns en gammal fyrkantig mus som jag tyvärr upptäckte efter att jag tagit bilden, och eftersom det är lite jobbigt att hålla datorn i en hand så att det kan fotografera så blir den bara halvvägs med. Undrar hur länge sedan sådana datorer stod i datarummet. Det måste ju ha varit ett tag sen. I ett annat fönster står en gammal pc, som mest ser ut som en liten 12-tumsTV med ett gigantiskt tangentbord. De viktigaste knapparna är röda och en liten inspelningsapparat står bredvid. Och här sitter jag med min lilla dator, med ungefär lika stor skärm som macen, men men en fruktansvärt mycket mer lätthanterlig och flyttbar dator.
Är inte teknikens historia intressant? Det kan ju faktiskt inte vara så himla många år sedan de här användes. Mitt första år på gotland 05-06 använde ju fortfarande tjockdatorer med windows 95. året efter var alla plötsligt plattskärmar och windows xp, samma som jag använder nu. Det gäller väl bara att orka byta ut det gamla.
Och jag har skaffat en grupp, fast hälften av gruppen vet inte om att de ska jobba med mig. Det ska de dock få veta. Sen, när jag mailar dem. Hoppas de är bra på engelska.

Tio minuter till lektionsstart.

onsdag 9 september 2009

Frukost på mc'donalds

För att minska bensinkostnaden fick jag och Pierre åka in med Elin och Emil som skulle in till skolan när vi skulle in till stan. Halv nio på morgonen. Stan öppnar inte förrän tio.
Nu är det förståss så att klockan nästan är tio nu, men vi har också suttit här ett tag, jag har druckit en halv kaffe med lite mjölk som jag i ett ögonblick av glömska beställde. Sen vågade jag inte dricka så himla mycket, just därför. Så nu sitter vi här och hör reklamen "Själv möttes jag av en frukostmacka och rykande hett ekologiskt kaffe gjort på färskmalda bönor. På Mc'donalds" SÄKERT att det här kaffet är malt precis nu. SÄKERT! Så gott var det faktiskt inte, det var faktiskt rätt äckligt.

Varför Pierre överhuvudtaget har med sig datorn när vi bara skulle ta en sväng på stan är dock en svår fråga, och svaret är kryptiskt:- "Det ser bättre ut om väskan har något i, och datorn fyller upp den bäst!", säger han.
för övrigt är Pierre webcam den sämsta jag skådat. Den är till och med sämre än kameran jag tog vga-bilder till miljögruppen i nian. den tar bilder i 160x120. USCH så dåligt på en modern dator. Till och med den här usla webkameran är bättre.

onsdag 2 september 2009

rocktåget

idag testar jag tåget mot hultsfred, istället för bilen. I väskan ligger en matlåda med sushi och en karta så att jag kan hitta till skolan från stationen. Datorn fick dock stanna hemma, bara ifall att det blir så att jag ska dricka alkohol så vågar jag faktiskt inte ha den med mig.
Det känns en aning jobbigt att behöva gå en halvtimme innan jag kommer fram, plus att jag kommer fram en timme innan lektionen börjar. Och att den åker först två timmar efter att jag slutat... Kalmar län har inte världens bästa kollektivtrafik, jam jag berätta. Dock så känns det ändå bättre än att köra själv i en och en halv timme, hoppas jag iallafall. Vi får väl se. Nu ska jag läsa min glamourtidning i brist på kurslitteratur. Och sedan äta lite sushi utan

soja, för det glömde jag.