tisdag 29 mars 2011

En saknad kaffebryggare

Vet du vad jag saknar mest just nu?

Min gamla kaffebryggare. Den är svart, från Philips och jag fick den efter en sommar på IP (Typ tre år sedan). Det är inte det att jag inte kan göra kaffe utan den, jag har ju trots allt min rosa kaffepress som jag fick av Pierre i födelsedagspresent.

Det är bara det att jag börjar tröttna på presskaffe... Och att jag inte kan köpa Malabarkaffe längre.  Nu är det liksom pressiado och Pressador som gäller oavsett. Tydligen ska man slippa kaffesump då. Det kan jag berätta för dig, att det får man inte alls. Jag minns inte senaste gången jag slapp kaffesump i mitt presskaffe och då använder jag ändå kaffe anpassat för press. 3 kaffemått+3,75dl vatten. (Dvs 3 cups) . Dessutom har jag tappat bort mitt decilitermått så nu måste jag hälla från ett stort rosa mått.
Det problemet hade jag aldrig med min kaffebryggare. Det var  bara att hälla tills mätaren sa till.
Till dagens kaffe passade jag på att smaka en tryffel(Tre är bara for the cause of photography) Igår köpte jag nämligen ett litet sånt där billigt paket med chokladtryffel från coop för 19,95. De är väl ok. Lite mycket choklad kanske. Pierre lär älska dem.

1 kommentar:

Eligin sa...

Ja men kom och hämta den då. Den står bara här och samlar damm ändå. Den är till och med diskad för jag blev trött på att det var en massa mögel i den.