torsdag 7 december 2006

Blåsiga December

Ön har kommit in i sin blåsigaste tid.
6:e december,
ingen snö och oktoberkylan ligger överallt, trots decemberdagen.
Det är kallt, fast aldrig under minusstrecket.
Igår var den efterlängtade Winedownprocessen. Med bara ”familjen”. Det vill säga de boende i rektorsvillan. Det var nu jag ville berätta för dem om mina funderingar och tankar om ett avhopp. Jag tyckte att de förtjänade att veta om hur det är.
Det var skönt att dricka vin och höra ”familjen” predika om sina planer och insikter. Nicklas ställde mig frågan:

”Men Frida, just nu. Tänk inte på imorgon, eller igår eller allt runtomkring. Om det bara var nu och här. Vi fem här i villan, drickandes vin tillsammans. Hur mår du just nu?”

Det var skönt att liksom känna sig fri en stund. Fri att vara som man ville. Och att få höra att andra känt så ibland. Och att vi inte är så olika ändå. Vi ogillar samma människor. Stör oss på folk som inte verkar kunna förstå. Folk som man stör sig på att vara i närheten av. Som jag gör. Trots att jag önskar jag kunde ignorera. Men… äh.

Idag var väl stora kördagen. Bara kör hela dagen, jag höll verkligen på att bli knäpp. Tokig över att sjunga om sångerna gång på gång och känna hur rösten blir hesare för varje sång. Kanske mycket beroende på vinet dagen innan. Och det går ju inte att skylla på.
Men jag var fortfarande så glad över gårdagen att jag inte kunde bry mig mindre.

Daniel har gett mig och de andra i huset varsin chokladkalender, En som man ska öppna till julkalendern varje morgon. Sen att jag bara varit med en enda gång de där morgnarna… Eller en halv gång. Jag kan inte ens handlingen i programmet. Så jag tar min choklad senare… kanske runt tio när jag klivit upp och just kommit på att jag har den.
Grejen med mig är att jag dessutom har tvångstankar så att jag inte KAN äta upp all choklad på en gång. Det är inte tänkt så…alltså kan jag inte göra det. Tvångstankar. Jag borde bryta det. Kanske gör det nån gång. Däremot är det okej att missa en dag och ta två nästa gång. Det är lugnt. Men inte i förväg. Förbjudet. Tvångstankar.

Jag tog faktiskt ett gäng bilder idag. Precis innan kören började under mitt tema ”uttråkning”. Ja, lite uttråkad av att jag var aningen trött efter en sen natt, och tagit en rosenrottablett för att få lite motivation. Men mest över att jag inte kände för att repa med kören denna förmiddag. Visst, lucia på söndag. Men jag orkar inte. Vill inte ens.

Och sen är jag så jäkligt irriterad på människor som inte bara kan koncentrera sig på att sjunga utan måste prata med mig och andra. Jag går under mottot att om man måste göra något, och bara vill bli av med det så fort som möjligt, då är man tyst och koncentrerad så går allt fortare. Men alla tycker väl inte samma sak. Äh, det stör mig fortfarande.

Dessutom är rummet nästan oförklarligt stökigt. Saker överallt, obäddade sängar och papper och sladdar över hela golvet. Och under sängarna ligger kartongerna från när vi först flyttade in. Men… det är mitt rum. Mitt och Daniels. Och jag tycker om det.
Men jag ska ta det där snacket med LinjeledarMats på måndag. Och säga allt vad jag kan om mina jobbiga problem, berätta allt jag tycker att de ”in charge” borde veta. Vem vet. Kanske kan de hjälpa mig. Kanske inte.
Det är väl det jag får se.

Torsdag
Idag ja.. mer körträning. Inför Lucia på söndag. I en svinkall kyrka i Hablingbo. Jag trodde jag skulle frysa ihjäl och satt och hällde i mig te. Men jag fick köra volvon. Det var trevligt. Tills jag trodde att jag tappat bort mig och åkt fel väg hem. Men men. Det var ju rätt…så det är väl lugnt.
Och Pierre har pub ikväll i skolan. Det ringde han och berättade. Kanske skulle Johan komma förbi också. Jag stör mig fortfarande på att hans skola är sponsrad av Pripps medan min har totalt alkoholförbud!
Tydligen är det fest i Visby i morgon. Det hade jag nästan glömt. Vi ringde upp tonsättarPatrik senast för ett par timmar sen och kollade läget. Och middag. Först. Trevligt.


Och den här gången hade jag faktiskt bilder. Datorskrället vill bara inte lägga upp dem. Så...Jag får väl vänta. Det är väl nån som använder upp all bandbredd. Vi är faktiskt rätt många i datasalen. attans.

1 kommentar:

Galne Evert sa...

Puss på dejj... sitter här dagen efter å e lite sjuk... men, men. Sen ett litet tillägg: Det är carlsberg som sponsrar oss... å jäger också numera!