söndag 11 oktober 2009

Fototriss

Det var länge sen jag var med i fototriss senast, men nu när jag ligger här snuvig ledsen så såg jag uppdateringen på google reader och tänkte...varför inte? Dock så kan jag inte direkt gå ut och fotografera i det instabila vädret och med min rätt lika instabila hälsa. så jag stannar inne och pluggar. och fotografera från fönstret. Det går bra det också.

1. så här ser det ut där jag är just nu. inomhus i min säng med en miljard filtar (okej, tre) en massa böcker och en dator.

2. äpplena utanför fönstret ser verkligen jätteröda ut, och rätt goda ser de också ut att vara faktiskt. fast har inte någon redan tagit ett bett där på ett av äpplena? men hur når man dit egentligen? det måste ju vara fåglar.

3. fullt med färger borta vid vägkanten. här tackar jag min underbara 12x optiska zoom som når hela vägen bort. Tyvärr är taket i vägen. men kan inte få allt. Men är det inte fint här ändå?

Mina bilder kommer från det lilla samhället Läckeby som enligt Wikipedia tydligen började växa rejält på 90-talet. tyvärr inte mer än till då ca 1000 invånare. och så 2009 då 4 pers till flyttade hit till pyttesamhället (som är mindre än Hemse på Gotland) där det går ca en buss varannan timme till Kalmar. Fantastiskt vilken kollektivtrafik man har tillgänglig. Och så tänker jag på när jag klagade över att jag tyckte 17-bussen gick för sällan från Studiegången på morgnarna. de gick var tionde minut.

Fler fototrissar från andra delar av sverige finns här.

7 kommentarer:

Pia sa...

Nej men, Läckeby är väl en metropolisk förort till Kalmar ;)
Fina bilder!

Doglady sa...

En mulen och regnig dag som idag inbjuder din första bild till en skön söndag under filten. Krya på dig.

Twiggy sa...

Vilka vackra höstäpplen. Så perfekt röda! Ser mysigt ut att vara lite sjuk(!!).

sinneskatten sa...

Härlig höst triss!

ViDu sa...

Fina bilder. Ser mysigt ut utanför ditt fönster. Krya på dig.

Ingela sa...

Fina bilder allihop!!

Jah Hollis sa...

Det gick ju fint att fixa en triss trots sängläget. Temat passar ju också. :-)