tisdag 7 november 2006

Finland/ veckan som gått

Jag sa nåt om att försöka återberätta finlandskryssningen här på bloggen. Dessvärre dröjde jag aningen för länge va? Jo…det gjorde jag.
Faktiskt. Idag är det liksom Tisdag och vi åkte för…åtta dagar sen. Jag har varit här rätt länge nu liksom. Men i alla fall… kort genomgång kör vi nu då.Jag gör mitt bästa för att minnas.
Måndag
Jag vaknar typ nio och och surar över att Elin och Emil fortfarande sover inne i Elins rum och jag behöver gå in där för att kunna duscha och hämta mina kläder som hänger på tork. Sen slutar jag bry mig och går ner till nedervåningen och duschar istället. Sminkar mig och gör mig klar innan jag blir irriterad och börjar ringa Elins telefon istället så att de måste vakna. Det gör de. Så nu är det bara att gå och hämta allt därinne. Bra.
11.25-tåget hoppar vi på och lämnar Emil på stationen. Dessvärre är tåget försenat och vi kommer inte fram till stockholm förrän typ fem i ett. Där väntar underbare Pierre som jag inte sett på typ en och en halv månad. Vi går runt på stan och letar efter en vit skjorta till Elin(som hon sen ska ha på maskeraden som…var i lördags) Vi hittar en som är riktigt fin på HM. Vi hoppar sen på en buss mot Silja Lines hamn och följer en skylt mot en ”rehabavdelning” där någon lagt till ”för sexuellt frustrerade”. Fyndigt.
Där är de i alla fall. Johan påminner Elin om att han paxat underslafen i deras hytt. Hyttfördelningen är nämligen: Singlarna i ett rum, paren i den andra. Alltså: Pierre, jag, Staffan och Therese i en hytt. Där tar Staffan och Therese underslafarna..(jaja, det gick fint)
Och Elin, Johan, Jocke och Bella i den andra hytten. Både Elin och Johan tar underslafarna så tydligen funkade visst det. Två slitstidningar är med på resan. Den tidningen är förvånansvärt bra. Vad irriterande. Uppenbarligen prenumererar både Bella, Therese och Johan på antingen Slits Eller Moore. Skumt. Men…hmm. Jaja. Senare blir Pierre och Johan hungriga och får för sig att äta upp de fyra hamburgare som vi köpte åt Staffan tidigare idag i Stockholm. Staffan blev inte sådär jättelycklig, kan jag säga. Han hade tydligen tänkt på det i nån timme och kommer tillbaka precis när Johan och Pierre ätit upp två och slängt en. En ensam glutenfri cheeseburgare ligger kvar i påsen. Hehe.
Sammanlagt tror jag vi köpte sprit för …väldigt mycket pengar. Jag ville säga 800, men det var bara Johan helt själv. Elin och jag var typ 400. Absolut vodka GLAM! Guldfärgad flaska. Köpte jag inte. Men andra gjorde det. Den var snygg.
Var vi inte uppe på diskot den här kvällen? Jo… jag tror det. Pierre försökte övertala mig att gå dit i min svarta satinkorsett och lackkjol, han säger att om jag gör det så går både han och staffan till diskot utan byxor. Trots detta frestande förslag så går jag inte med på det. (Ja jag vet…dumma idiot). Just ja, det var senare den här kvällen som det kom en jobbig typ som ville smaka på Elins avokado. Då Elin inte ville dela sin avokado med en främling sa hon nej. Då blev han sur och började kalla Elin för en ”Bad and selfish Girl”. Jahapp… Jag hade inte heller delat med honom. Han KAN ju ha haft herpes eller nåt… det är bara otrevligt. Jag vet inte varför. Till slut blev Elin jätteirriterad och sa att hon tänkte gå, vi andra följde efter. (Eh…ja vad skulle vi sitta och prata med honom för?)
Tisdag
Tidig morgon. Eller typ tio… typ. Ringer en telefon. Det är Therese som ställt en klocka för att kliva av båten och gå ut på stan i helsingfors(hon har dessutom sovit hela kvällen eftersom hon gick och la sig först så hon är rätt pigg) Vi andra som somnade typ fyra är inte lika på idén. Ja, utom jag som anser att sova kan man göra när man kommit hem så jag kliver upp och gör mig klar för att gå. Jag går sen över till ”Singelhytten” (Ja…vad ska jag kalla den då? 59? Inte för att alla direkt är singlar därinne, men I ALLA FALL) och försöker väcka dem, det går inget bra alls. De vaknar inte. Eller jo tillslut. Vi kommer överrens om att mötas nere på köpcentret ”Campi” klockan tolv. Om två timmar…hmm.. kort sagt, Therese och jag går i förväg och kollar läget på affärerna. Vi möter de andra vid tolv och äter Pizza nånstans på stället. Sen…ja, springer runt och kollar allt. Eftersom jag är typ PANK så köper jag inget. Hmm. Suck. Fan för att vara pank. Eller inte så pank. Jag ville mest vara säker på att jag hade pengar när jag väl kom hem sen. Vi får aningen tråkigt framåt tre och går mest runt och gör inget. Dessvärre kan vi inte gå nånstans eftersom vi inte direkt kan lämna Therese som springer runt ensam i köpcentret. Elin stör sig på att hon tycker Staffan ser likadan ut på varenda bild. Hmm.. ja, det stämmer faktiskt.
På vägen tillbaka REGNAR det och HAGLAR och BLÅSER småspik…Usch. Det var ren tortyr. SVINKALLT. När jag kom fram trodde jag i princip att jag dött. Eller okej, inte direkt. MEN, vi hittade ”Megapussi”-chipsen. Heh…Lite roligt.
Okej, kvällen… Jag känner mig tvungen att duscha på grund av att jag blev helt genomblöt i regnet. Mitt rätt nyfärgade hår färgar förståss av sig på den vita handduken.. Fint. Nu är det i alla fall ingen som tar fel på min handduk.
Ikväll börjar stormen komma. Det blåser och båten gungar..rätt mycket. I början mår de flesta okej, sen börjar typ alla droppa av och gå och lägga sig. Stackars Johan vill absolut inte sova eftersom han tror han kommer somna då. Så jag, Elin och Pierre håller honom sällskap ute på däck(där det blåser småspik. Och gungar…hmm.Gungandet var iförsig rätt kul så länge man inte mådde illa.) Elin och jag kom på att man kunde snurra på däck om man frös. Funkade ett tag. Nåt som inte funkar. Att spela poker med en glasvägg emellan. Det går inte. Jag TRODDE att jag vann. Det gjorde jag också. Men ändå. Haha, stege slår triss. Vi spelade kort där halva natten fram tills alla blev trötta(eller kanske framförallt jag som typ somnar på golvet)
Onsdag
Morgon, vi ska av båten. Har kanske sovit två timmar. Kanon. Känns fint detta. Plocka bort alla saker och gå bara. Det går bra. Vi förlorar hela gänget redan på hamnterminalen då de försvinner iväg till bilen medan jag, elin och Pierre ska ta en buss till centralen. Där skiljs vi åt. Det är alltid jobbigt att säga hejdå till honom, men nu vet jag åtminstone att vi ses alldeles snart igen. Vi sitter där på centralen ett par timmar och väntar på Emil som ska komma in vid två-tiden. Jag känner mig allmänt sluskig men älskar fotoapparaten, där kan man skriva ut bilden från sin kamera. Det var kul. Emil kommer med min älskade gitarr och vi går ut på stan i några timmar, Äter på nåt café(inte waynes…suck) och går tillbaka. På centralen är det kaos. Varenda tåg är typ en timme försenat. Vi hoppas på att sl-tågen fortfarande går, det gör de INTE. Efter nån halvtimmes väntan på nynäshamns-tåget ger vi upp och går tillbaka till övervåningen för att se om vi kan få reda på nåt nytt. Nu är alla tåg fortfarande försenade ett par timmar. Jag får ett sms från destinationgotland som säger
”Avgången från Nynäshamn kl.21.05 är senarelagd p.g.a hårt väder. Ny beräknad avgångstid kl.00.30.”

Vi tar det lite lugnt, klockan är än så länge bara 19.00. Men vi ringer upp alla vi känner för att kolla läget. Jeppe berättar att något handelsfartyg håller på att sjunka mellan gotland och Öland… Jag känner mig inte jättetänd på att behöva åka till gotland ikväll och frågar om de andra känner för att åka hem istället. Det gör de inte. Så vi ska väl försöka då.
Sebbe ringer och berättar att han suttit fast i Visby sen klockan fyra då hans båt skulle åka. Jag blir lite orolig igen… Men…jaha? Han tycker vi borde åka hem. Jag frågar igen, de andra vill fortfarande åka. Vi går mot nynäshamnståget igen. Får vänta nån timme, sen kommer äntligen ett tåg som tar oss halvvägs till nåt ställe jag glömt namnet på. Till slut hamnar vi på en buss och Emil får ett nytt meddelande från destination gotland som berättar att båten är försenad igen. Denna gång till 02.00. Kanon. Detta skrev jag faktiskt just då i min svart-silveriga bok:

”Hej. Kul detta. Vi kom fram till stockholm efter kryssningen vid tio i morse. Nu är jag dödstrött och klockan är typ 22.00 och vi är på väg mot Nynäshamn så vi kan komma med färjan som för övrigt är försenat fem-sex timmar. Stockholm har vi försökt lämna sen 18.00. Yay… Väldigt intressant att stå på centralstationen och se mot den stora tavlan där ALLA tåg plötsligt ändrar om till ”inställt”. Fullt med folk och inget kaffe. Eller ok. Det sista var en lögn. En cappucino hade jag faktiskt då. Jag har knappt sovit sen i söndags. (Ja, varför sova när man är på finlandskryssning?) För nån timme sen skickade jag ironiska meddelanden till mina lärare och sjukskrev mig för imorgon. Jag är grymt övertrött och lite lätt bakis. I hela Stockholm stod meddelandet ”På grund av rådande väderlek är alla tåg/bussar mycket försenade eller inställda.” Och just nu sa visst busschauffören att hon tänker vända tillbaka till västerhaninge igen. Jippie, jag som älskar bussar.Inte. _Men men, vi behöver ju inte vara på incheckningen förrän typ ett så det är ju lugnt. På havet blåser det för övrigt 25m/s och går 4,5 meter höga vågor. Tydligen håller nåt handelsfartyg som bäst på att sjunka där också. Fint att komma mitt i allt detta. TACK GUD.. Dumma jävla storm. Åh, färjeterminalen. Bara tre och en halv timme för sent. Men två timmar to go innan incheckning. Typ fyra innan båtavfärd. Vad fint det känns.

Torsdag
Som ni förstår kom vi fram till slut. Jag fortsatte hålla kontakten med Sebbe för att se hur deras båt tog sig fram. Det var nämligen just den vi skulle på sen vid två-tiden. Till slut blir vi insläppta. Vi springer mot platserna och jag somnar nästan direkt på min plats i ekonomiavdelningen. Sex på morgonen är vi framme, hämtar våran hyrbil som den snälle uthyraren ställt fram åt oss och kör mot Hemse. Kvart över sju kliver jag in i daniels och mitt rum. Där ligger han och sover. Klant. Jag ställer surt ner väskorna så att han vaknar av dunsen och han stirrar yrvaket på mig och säger ”Kom du inte hem förräns nu? DU skulle ju vara här vid ETT!” Jag frågar om han händelsevis inte pratat med Moa, annars kanske han skulle vetat att vi blev försenade några timmar. Ja just det, jag är lite irriterad av att inte ha sovit. Förlåt Daniel. Jag äter frukost, sen försöker jag desperat hålla mig vaken tills min tid hos MVC. Det går fint. Typ. Väl hemma äter jag lunch och önskar jag kunde somna utan att det förstör min sömn nästa kväll. Men jag orkar inte. Usch.
Fredag
Inga lektioner alls idag. Janne är nämligen sjukskriven. Vi far istället mot Visby och jag hittar efter mycket letande min present till Pierre. (Vadå, jag är en usel presentletare.. och usel på att välja/hitta presenter) Emil klipper håret och Daniel och jag köper saker på solkristallen och får varsin ful häxhatt. Daniel blir glad, nu har han nåt till maskeraden på Lördag. Ja, vi gör inte så mycket mer. Bestämmer oss för att behålla bilen tills söndag då Elin och Emil åker hem. Kommer hem… gör inte så mycket mer, vi är rätt trötta idag tror jag.
Lördag
Vi bestämmer oss för att åka och bowla och samlar ihop ett gäng som vill med. Daniel sov hos Antonia inatt för att inte väcka mig halv sju på morgonen när de måste upp. Det gör han ändå när han vid den tiden klampar in i rummet i alla fall. Jag antar att han glömde nåt, jag orkar inte bry mig om vad. Bowlinggänget blir en hop på nio personer med : Mig, Emil, Elin,Tobias, Isabelle, Nina, Linnea, Nicklas och Jonas. Emil är bäst i gänget… och jag vill utan att vara elak säga att Tobias nog var sämst.(Jag tror inte han tar illa upp:) Med mig själv inte långt efter. Jag är ganska usel på att bowla alltså. Middag, och sen… MASKERADEN. Jag blev jättefin vill jag påstå.

Frida(Jag): Gothharen/Regina Georges halloweenfest. (Jag var fin i alla fall. )
Elin: Britney Spears/japansk skolflicka
(Emil hoppades nog mest på japansk skolflicka)
Emil: Jonny Depps karaktär i Fear and loathing in Las Vegas(eller vad den nu hette. Alla killar älskade honom, ingen tjej fattade vad han föreställde)
Daniel: Eh… ingenting egentligen(Vanliga kläder, svartsminkad tand och häxhatt?)
Erika: Sorgen(”Säg det igen!”Heh…jag hörde visst inte)
Moa: Spindelkvinna (Så snyggt spindelnät…aningen småäckliga spindlar)
Sebbe och Henrik: Wrestlare (Heh…och jag har bilden där Daniel och Sebbe pussas. Woo)
Jonas: Clown (Intressant mask. Lite läskig. Rätt läskig faktiskt)


Okej, jag orkar inte dra restens utklädnad.Det var för mycket folk helt enkelt. Daniel och Elin och jag låste ganska många gånger in oss på toaletten för att diskutera diverse saker, därinne kommer Elin och jag på att vi ska byta kläder med varann. Så jag blir britney och Elin blir Gothharen. Heh.
Till slut drar vi oss hemåt till villan och daniels och mitt rum för att äta chips och se på bilder.
Hehe…så kul har vi på gotland.


Söndag
Elin och Emil åker hem. Jag gör inget på hela dagen. Typ ser på hey baberiba-avsnitt med Daniel och städar huset. Plötsligt på kvällen ringer Nina och frågar om jag har lust att låna foto-mats bil och köra och hämta henne, Nicklas och Anna i klintehamn. Jag säger ja, för jag gillar ju att köra bil så jag hoppar in i silvervolvon och kör iväg.

Måndag:
Eh….snoozar klockan på morgonen och struntar i att kliva upp. Nån gång vid sju säger jag åt Daniel att jag struntar i frukosten. Det gör jag också. Vi 9 går jag upp. Då berättar Moa att vaktmästarn snart kommer hit. Fint, städning alltså. Men bara lite, det blev rätt snyggt igår ändå. Teorin blir inställd och Daniel och jag bestämmer oss för att gå och kapa lite nätverk vid biblioteket, (Det trådlösa på skolan funkar ju ändå inte än. Suck) Kul. Och nu har vi Martin stenmarks skiva som vi spelar om och om igen för Moa och Erika som blir lite smått galna. Vid sju håller jag på att somna, det gör jag inte, men jag börjar förbereda mig, vid halv tio tror jag ändå att jag lägger mig, men då börjar vi se ett avsnitt av Greys anatomy och jag…somnar inte mitt i det, som jag brukar. Fan. Pierre skickar ett meddelande och varnar mig för att han troligen ringer senare i natt. Jag skrattar lite och svarar, jag tycker ju det är rätt roligt med hans hempromenader när han pratar med mig mitt i natten.

Tisdag
Han ringer inte(Vilket inte gör sådär jättemycket, då får jag ju sova istället), istället vaknar jag halv sju av ingen anledning alls.(eller jo, jag drömde att det stod i ödet att jag just den dagen skulle bli dödad av nån som skulle hugga ihjäl mig med en yxa i duschen. Nu visste jag om det men skulle tydligen stanna kvar och duscha ändå. OCH inte låsa dörren, trots att jag alltid gör det, eftersom det var så det skulle gå till enligt ödet. Till slut tänker jag att det ju är jäkligt onödigt att veta om sin död på det sättet så jag drar ifrån det huset trots att jag inte får, för det går inte att trotsa ödet. Det är då jag vaknar) Läser ett meddelande Pierre skickade vid kvart i sex. Tydligen var han lite full inatt. Kunde tänka mig det. I’ll see. Jag ska ta och ringa honom sen och se hur han mår. Idag fyller Annelie år! Grattis min älskade vän! Nu måste vi ut nånstans i helgen! Nu är klockan halv ett och jag och Daniel ska iväg till lunchen. Han har nu suttit en och en halv timme och spelat super mario yoshi…eller nåt.. som han fick av Jonas. Jätteirriterande musik, och så Daniel som svär över att han dör hela tiden. Lyckat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hey,nice blog!!! I found a place where you can make an extra $800 or more a month. I do it part time and make a lot more than that. It is definitely worth a visit! You can do it in your spare time and make good cash. Make Extra Cash

Anonym sa...

Hey,nice blog!!! I found a place where you can make an extra $800 or more a month. I do it part time and make a lot more than that. It is definitely worth a visit! You can do it in your spare time and make good cash. Make Extra Cash