torsdag 10 februari 2011

Kämpa för potatisen!

Min sambo är en väldigt kräsen man, iallafall när det kommer till mat (När det kommer till med flickvänner däremot...) Om han fick välja tror jag att han skulle gå omkring i mysbyxor hela dagen och enbart äta mackor och dricka juice. Och någon gång om han är i lagartagen kanske han kan slänga ihop lite makaroner med cevapcici, givetvis färdiglagade och frysta från Lidl.

Han gillar inte broccoli, blomkål, brysselkål, lök, potatis eller kokta/stekta morötter. Överhuvudtaget är varma grönsaker inte hans grej.
Det här är ett problem, eftersom jag älskar lök och stekta grönsaker. Jag vill kunna göra potatismos och steka morötter. Jag vill kunna ha lök i min currygryta.

Så, för rätt länge sedan började jag göra revolt och struntade fullständigt i vad han ville äta och inte.
-" Jag lägger lök i ALLT, han ska banne mig lära sig," tänkte jag.

Det här har dock pågått ett tag, och för några dagar sedan trodde jag att det gått in när jag föreslog en potatiskaka som tillbehör och han lät positiv. Idag ville jag köpa mer potatis och frågade om lite potatismos kanske skulle passa istället för pasta. Det var inte populärt.

- "Nej, jag gillar inte potatis". säger han.
- "Suck...."

Så tillbaka på ruta ett. Jag köpte givetvis potatis ändå, och någon dag ska jag laga potatismos eller potatisgratäng eller något. Eller kanske bara koka potatis? Det vore något. Det har jag inte gjort sedan vi flyttade ihop för fyra år sedan, bortsett från några gånger när jag lagat mat till mig själv.

Löken kommer jag nog aldrig få igenom, jag har jobbat på den så himla länge nu och haft den i princip allt och än så länge fungerar det ju inte. Jag vet, potatis ska bli mitt nya projekt.

Nu ska jag göra allt man kan med potatis, potatisplättar, potatismos, riven potatis, potatiskaka, kokt potatis, potatistoppar i ugn, potatisklyftor,  You name it!

Nu ska jag kämpa för potatisen!
(Och bränna mysbyxorna!  jag ska bara köpa mig en grill först... Eller så gömmer jag dem bara.Jag har inte bestämt mig än.)

5 kommentarer:

Micael sa...

Testa gnochi en blandning mellan pasta å potatis lätt att göra själv. ;)

Benedicte sa...

Si ifra om det går, så skal jeg teste på Ken og!

Frida sa...

Gillar han inte heller potatis, Benedicte? Eller är han också kräsen med sin mat på ett jobbigt sätt?

Jag är faktiskt inte så hoppfull med Pierre och hans matvanor, de sitter långt inne sedan han var liten och han fick mackor varje gång han inte ville äta maten.

Frida sa...

Micael, har du en länk? I'd love to try it! På wikipedia gav de inga recept.

Micael sa...

http://www.recept.nu/1.15431/okand/huvudratter/pasta_nudlar/gnocchi

Här e en länk till ett grund recept, man kan variera i det oändliga dom e tex jätte goda att steka, lycka till