torsdag 10 februari 2011

Planer och tankar för lägenheten.


Efter påtryckningar från min sambo så lägger jag ut lite fler bilder på hur vår nya lägenhet ser ut. Nu är det dock såhär, att lägenheten är inte klar än. Vi har fortfarande inga mattor på golvet, så det ser lite tomt ut. Idag dök det faktiskt upp en matta som jag beställt från jotex, dock så kände jag direkt när jag rullade ut den att det funkade inte. Den var gles och tunn och kändes inte alls som en trevlig ryamatta, så den fick åka tillbaka. Det är tyvärr risken man får ta med onlineshopping, speciellt med mattor som man inte fått känna på innan.


Okej, då startar vi en liten rundtur. Jag tänker anta att du sett den här bilden på den jättesnygga bokhyllan från Chilli som jag faktiskt satte ihop helt själv(nästan, Pierre hjälpte till på slutet) 
Zoomar vi ut en aning ser det istället ut såhär, vi ser lite av soffbordet, vilket känns ovanligt stort. Det är faktiskt ett helt vanligt lackbord från Ikea, men ett extrastort eftersom vi ville ha mycket utrymme ifall vi ville ha spelkväll eller något. 

Ursäkta kaffekoppen, den kommer tyvärr dyka upp på några bilder, jag skulle precis till att dricka kaffe när jag började fotografera. 

Bakom soffan är en av våra två franska balkonger, vi har faktiskt fönster i tre riktningar i den här lägenheten, vilket känns lite roligt. 


Vi har dock inga gardiner härinne än, vilket mest beror på att vi ska tapetsera om till en vit tapet, och just nu passar i princip inget. 
Färgen härinne är verkligen ingen favorit.
Då snurrar vi ett halvt varv åt höger, och ser gången ut i hallen och köket, samt tv-bänken och tv:n(som plötsligt ser så himla liten ut på den gigantiska bänken) 

Tulpanerna köpte jag när jag trodde att Mamma skulle komma och hälsa på. De har dock fått mig att inse att tulpaner gör att det ser mer ombonat och hemtrevligt ut.

Och angående ljusstaken, jag vet att det inte är jul längre, men jag tycker den är så fin, och så länge som det är mörkt om kvällarna finns det faktiskt en anledning att ha den. Den var en present från Pierres föräldrar och 
eftersom vi inte kunde ställa upp den förrän nu så måste den ju ändå få vara framme en stund.
Ännu ett halvt varv åt höger och vi ser valvet in till sovrummet, samt en balkong som tydligen är ny sedan ett par år tillbaka. Den är inte inredd överhuvudtaget, eftersom ingen säljer balkongmöbler på vintern. Det blir ett senare projekt, men jag och Pierre har planer på ett litet bord med ett par stolar som vi kan äta frukost vid på sommaren. Sedan ska vi ha ett par enkla och billiga solstolar, eftersom vi faktiskt bor högst upp. 
(Kanske blir jag brun i sommar?)

Mina misslyckade blomlådor från Daniel ska också hit och när vädret tillåter ska jag ge min balkongodling från förra året en ny chans.
Sovrummet. Ett helt blått rum som vi tycker är jättesnyggt. Väggarna ska tapetseras om, men enbart för att få bort lite fläckar sedan tidigare. Tapeten som ska upp är i princip likadan..

Pierre är jätteglad över att vi äntligen får sova på vår stora säng igen. Under tiden hos Daniel har bara en säng stått framme medan den andra fick vara upptryckt mot väggen. Efter att ha delat på en 90-säng så länge känns det verkligen lyxigt med 180 cm.
Det sista rummet jag tänkte visa idag är badrummet, helt i blått, men en inkaklad spegel till vänster. Själva duschen är jättestor och golvet är ju jättefint (Det tycker i alla fall jag).

Och vad kan jag berätta om köket? Tja... det är blå köksluckor, ceriserosa gardiner och vita väggar. Vid kylskåpet sitter Pierre och hans dator. Jag får återkomma med bilder därifrån någon dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad fint ni fått på så kort tid! Jag längtar efter att få komma och hälsa på snart.
M