fredag 28 januari 2011

Mer eller mindre välformulerade funderingar om facebookvänner

Ibland sitter man där och slösurfar på facebook och ser sidoikonen blinka till om att "en massa folk har hittat vänner via vänsökaren, kanske borde du också?"


Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska med fler facebookvänner till, jag kommer ihåg den gamla goda tiden då jag kunde köra ett sådant där "friend test" och svara på frågor som "vem av dina vänner har jobbat i Thailand?" och direkt veta vem det var. Hur ska jag kunna veta om någon av mina 252 vänner har gjort det nu? ska jag söka runt hela sidan efter Thailand? Känns komplicerat, eller hur?


Jag blir alltid lika förvånad över hur otroligt LÅNG listan är. Vissa namn känner jag ju igen, men ibland blir jag alldeles förvånad när någon jag aldrig överhuvudtaget sett kan ha 35 gemensamma vänner med mig. Då undrar man ju vad som hänt där.


Och så ibland så upptäcker jag att någon som jag trodde att jag faktiskt redan "ansökt om vänskap med" finns på listan. Det här är ju alltid lite läskigt, det kan ju faktiskt hända att personen aktivt valt att ta bort dig från sin vänlista. Fast, då kommer det upp när man frågar igen, har jag hört.
Idag upptäckte jag att en gammal klasskamrat från gymnasiet som tydligen alla andra i klassen var vän med, men inte jag. "Vad hände där?", tänkte jag och skickade iväg ett meddelande.
 Sidan sa i alla fall inget om att hon tagit bort mig vid ett tidigare tillfälle, så kanske har det bara inte blivit av. Det finns ju faktiskt folk som inte  har facebook, precis som det finns folk som inte har TV (än). Och de kanske skaffar det och glömmer av att gå igenom alla.
Precis.
Vi får väl vänta och se vad det blir för svar.

1 kommentar:

Christoffer sa...

Hur facebook vet allt är hemligt. Men troligtvis har de massor av tränade apor som håller koll på alla både på internet och irl.