onsdag 12 januari 2011

Tebekymmer

Sådärja, då var jag i Kalmar igen. Elin och jag anlände redan i lördags eftermiddag till småstaden, för att gå i skolan. Jag skulle ta tag i det allra sista, och sen skulle Pierre komma hit och hjälpa mig packa ihop så mycket grejer som möjligt, och sedan skulle vi sätta oss på tåget tillbaka till Göteborg och fortsätta livet där.

Idag åkte Elin till Eskilstuna, så nu sitter jag här själv i deras lägenhet. Det är läskigt. Alldeles bredvid går massor med människor jättenära fönstret och stirrar in. De bor på bottenplan, det är otrevligt. Och det är lyhört också, går grannen in i sin lägenhet får jag panik och tror att han är på väg in hit. Jag har aldrig varit själv här förut(På natten)

Imorgon kväll kommer Pierre. Med lite tur har vi fått klar opponeringen vi ska göra på en annan grupps uppsats då, så att han kan hänga med mig till Rusta och kolla på resväskor (egentligen singular). 

Men jag har en fråga.

Jag är inte så bra på det här med te. Elin är jättehaj på allt. Hennes hem är i princip en te-shop, hon har ALLT, verkligen. Massor med olika sorters lösteer och sånt där finte som hette typ kushmi... eller nåt. Hon har hur mycket som helst, men det enda jag dricker är liptons forest fruit i påse. 
Men nu sa Elin att jag kunde ta ingefära i te, och eftersom jag börjar bli hes och förkyld så tänkte jag att det kan ju vara en idé - Men så åkte Elin, och då slår det mig att jag vet ju inte hur man gör när man har ingefära i te!

Hur gör man?
  • Vitlökspressar den ner i teet?
  • finhackar?
  • grovhackar?
  • Låter vattnet och den koka upp tillsammans?
  • ska skalet bort?
Finns det några särskilda regler eller får alla göra som de vill? Jag tog en sked honung, och skar några bitar skalad ingefära och lade i. 
Sedan hällde jag i vattnet.
Jag märkte ingen skillnad.. kände inte ens smaken av ingefära. Betyder det att jag hade för lite ingefära eller att jag gjorde fel? Ska skalet vara med?

2 kommentarer:

Eligin sa...

Riv ner bitar i kokande vatten och låt det deras ett tag. Spelar ingen roll med skalet, men skala du. Det ska dra kanske tio minuter eller nåt och det ska vara ganska mycket ingefära. En kvist eller nåt. Du får koka upp det igen om du vill ha det riktigt varmt. Ha sen i honung. Vet inte om jag har ett rivjärn förresten. Du får använda kniv.

Eligin sa...

Dra ett tag, inte deras. Dumma stavningsförslag som ändrar sig själv.