lördag 24 februari 2007

klockan 01.01

Resa genom natten. i en bil med "Too much love will kill you" spelandes i bilstereon. Det var länge sen jag hörde den. Tänk, jag kommer fortfarande ihåg när "Psycho-läraren H" bad mig välja mellan den och "Only the good die young". jag gjorde ett bra val. I just know it. Men ja... för att backa..eller hoppa framåt. Jag, Johan, Therese och Staffan hade sett på en film hemma hos Johan och drog därifrån vid tolv-tiden då jag lovade att jag skulle skjutsa Therese och Staffan hem till Gillberga. Jag borde förståss ha tänkt ett steg längre och fattat att när Pierre inte svarade på sms:et jag skickade om att vi var på väg, så betydde det förståss att han sov. Men sörru, så långt tänkte inte jag. Stackars Pierre. Där väckte jag honom med ett klantigt samtal. Förlåt älskling, jag ska tänka lite mer nästa gång. Jag lovar.
Så jag lämnade av Staffan och Therese och begav mig tillbaka, (Halt var det också!!) höjde volymen på stereon och det var alltså nu som Bryan Mays underbara ballad började spelas. Jag saknar den.

Och nu ska jag hålla mig från att se ett avsnitt av One tree hill. Jag och Johan ska se det imorgon. Titta inte förrän då. Okej. (Så här går det alltid när man får någon att inse att en serie är bra, man får ha lite tålamod när man ska se avsnitten)
Mellan Skogstorp och Vilsta var gatubelysningen nersläckt. Förmodligen hade strömmen gått nånstans, för allt runt omkring var svart, även lyktstolparna. När jag körde förbi Eskilstunaskylten möttes jag dock av en liten lastbil som gissningsvis var på väg att fixa problemet. hoppas jag. Vid Bellmansplan möttes jag av det första Rödljuset. En riktigt långsam typ hade bestämt sig för att gå över vägen precis då så jag fick lov att stanna. Och vidare går det. musiken är inte min, men valen är intressanta, en intressant blandning...av... ting bara.
Efter Eskilsbron kommer det andra Rödljuset, och en polisbil står lite längre fram vid fristadstorget med ryggen mot mig. förståss. Fredag klockan ett. snart är det ju dags för krogarna att stänga.
Framme vid Godisland står en bageribil. lamporna är tända i bilen så man kan ju anta att nån är där. Jag tänker min vanliga tanke "Ja, en bageribil, ja, men SER DU EN POLIS?"
Och kör rakt fram på nygatan, svänger upp på bruksgatan och in på parkeringen. Schmalenzen har extralåst dörren tror jag. jag kommer inte in. Helvete. bara till att gå runt alltså.
Nästa problem, min ansiktstvål finns inne i övervåningens badrum, där kan jag ju inte gå in. Där sover ju Elin och den där jobbmänniskan som ville ha sovplats(Och som förståss i vanlig ordning KAN VARA SERIERDARE, men behöver förståss inte vara det) och eventuellt Emil, vad vet jag. Så jag kan inte gå in. hon kanske vaknar lätt. Istället tänker jag att Mamma sa ju att jag fick testa hennes Jabushé om jag ville, så jag går ner med min nya tandborste och tandkräm som jag duktigt nog lagt i mitt rum, (Fint bara att jag skulle glömma min tvål) gör mig klar, tar ett glas vatten och går upp igen. spelar ett par minuter på gitarren, mest för att se om det går utan att folk vaknar. (bra att veta inför framtiden.) Ser lite längtansfullt på ritblocket och sätter mig i sängen här och skriver. Och undrar var skärbrädan jag hade som underlägg är. Suck.
Godnatt nu.
Klubbarna stänger om två minuter. skynda er hem

Inga kommentarer: