fredag 2 februari 2007

Par i kärlek och allrentdoftande badrum

Dagens ämne är PAR.
Det är nämligen väldigt vad det bildas par här på folkhögskolan. Var det såhär förra året? Tror inte det... Så vitt jag minns var det väl bara två förra året?

Nu är det..many many many.

Populärast är blandningen musik-musik, eller musik-allmänna. Vi har tre exempel på vardera av de två sammansättningarna i klassen. och så nån musik-foto också. (Ja, och musik-textil, men de var tillsammans redan innan vi började här allihop)

Och sen är det säkert mer, men jag har inte riktigt koll på fotoeleverna och vad de sysslar med om dagarna.Eller nätterna, för den delen.(sen vet jag inte heller om dessa fotografer är som de förra året som i princip aldrig lämnade annexet utan typ somnade i mörkrummet.Om de överhuvudtaget sov, vill säga)


Men för att återgå till ämnet. Det är bara en intressant händelseutveckling, för vad är det som får folk att bli kära på en folkhögskola? Är det mysfaktorn kanske? allt rödvin som dricks och den där stora känslan av att plötsligt få klara sig lite mer själv än vanligt(Ja, förutom att man fortfarande får mat fixad av nån annan än sig själv) Kanske det kanske.

Själv kan jag säga att jag inte riktigt upplever den känslan över att vara här. Kanske för att jag redan bott själv och fått klara mig själv. Tillsammans med min syster förståss då, men ändå. Vi var ändå bara två som fick sköta allt själva.

Sen är jag här för att jag ville läsa musik, jag hade ingen aning om själva den "speciella" grejen med att gå på folkhögskola. Jag tänkte att det var som att bo i studentkorridor, att man fortfarande hade sitt eget liv.

Det har man inte, riktigt. Eller man har två. Livet på folkan, och Livet utanför folkan. Själv väljer man hur stor plats varje del får ta. För de som parat ihop sig här är nog folkanlivet det viktigaste av allt.

för mig som har min underbara pojkvän sisådär 40-50 mil bort är tankarna alltför ofta borta i Göteborg. Trots att han inte är här. För att han är min, och alltför underbar för att inte tänka på. (Och snart firar vi ett halvår tillsammans!)
För övrigt, på tal om absolut ingenting. Jag städade huset igår. Eller plockade undan, för att jag alltför ofta är jätteirriterad på hur det ser ut. Nicklas (Fulla) glasspaket stående på vardagsrumsbordet och nån "milkshake" som också den såg äcklig ut stående på samma ställe höll på att göra mig tokig och jag ville bara hälla den över honom(Nu hann jag iförsig inte det, eftersom Nina hörde min klagan och slängde den åt honom.)
Och badrummet! jag städade badrummet och gick runt och pratade om det i evigheter efteråt. Men åh vad skönt det var med ett allrentdoftande badrum igen.

4 kommentarer:

Eligin sa...

Och det ska bli intressant att veta om du och "Pierra" kommer att fira den halvårsdagen ihop?
Eller alla hjärtans dag?
Eller ska ni snacka i telefon? (oh, romantiskt)

PornoLasse slår till igen! sa...

Man vet ju aldrig vad tiden kan föra med sig, men jag vet i alla fall att jag kommer vara i eskilstuna på vår halvårsdag... detta misstänker jag att fröken frida även kommer vara!

Frida T sa...

Och där misstänker herrn rätt! Det är klart jag kommer hem, det är ju mitt sportlov. Och våran halvårsdag.
puss

Eligin sa...

Oh så bra! Så Pierra ska åka till ön? vad kul.