söndag 12 juli 2009

Åka tåg åka tåg

Jag har säkert både packat för mycket och ändå glömt hälften. Jag känner det på mig! Igår när jag kom hem från jobbet var jag så trött att jag nästan somnade i soffan sittandes med datorn i knät. Jag hade inte fått mycket sömn på jobbet, men hade ändå lyckats hålla tröttheten borta, ända tills jag kom hem. Så då orkade jag knappt packa. Ett par saker hann jag packa i strategiskt, men resten kastades i halvtimmen innan Pierre och jag åkte till centralen. Så väskan är sprängfylld med dålig packningsstrategi.
mn jag kom med. Min sköna förstaklassbiljett hade förståss en plats i sista vagnen reserverad åt mig.
Därför fick jag springa för fullt förbi 6 vagnar för att hinna fram till tåget i Arboga.
I Örebro öste regnet för övrigt ner, faktiskt så mycket att jag var lite orolig för hur dum jag skulle se ut när jag kommer fram till Eskilstuna med mina solglasögon.
Arboga
Solen skiner, det är varmt och svettigt, men jag hittar en plats på tåget direkt. Det finns till och med uttag i tåget, men vem behöver dem? INTE JAG! HAH!. Så jag plockar bara fram datorn och sätter mig med den i knät och tittar på batteritiden: 78% och 6 timmar och 31 minuter kvar.Tänk så jobbigt allt sådant här var innan min Eeepc. En tjej bakom mig säger att hon inte fick ut sin biljett i arboga eftersom apparaten inte fanns/funkade(jag var inte säker). Den skojfriske konduktören skrattar och säger: ”jaha, men då får du kliva av!”. Det var ju roligt, bra att han gillar sitt jobb i alla fall. Tydligen är hans handdator trasig så hon får åka med till Eskilstuna ändå, för då kommer det nya konduktörer. Det kunde väl bara vara så att han var från Eskilstuna själv. Folk skämtar sådär i Eskilstuna.
Kungsör
13.45 är vi framme i kungsör. Här är det molnigt, men inget regn. Fint, hoppas det fortsätter vara OK även i Eskilstuna. Konduktören kommer inte förbi mer. Antagligen tycker han det är onödigt, det var säkert ingen som klev på i kungsör så han har väl satt sig med en kopp kaffe i personalkupén. Då ska han väl inte skämta mer om handdatorer och grejer.
13.56
Fyra minuter innan ankomst till Eskilstuna! NOOO!! Det finns ju nätverk på det här tåget. VARFÖR såg jag det först nu? Damn…Jag ansluter i alla fall.
Framme…. Attans då.

1 kommentar:

Chili sa...

Härlig liten blogg du har!:) Vilken är din favoritkaka?