lördag 29 mars 2008

En fundering

Jag har funderat på en sak.
I Kasinots personalrum står det på ett av kylskåpen:"På natten jobbar kroppens ämnesomsättning långsammare, oberoende av din egen dygnsrytm. Därför bör du inte äta för svårsmält mat på natten. Om du inte går och lägger dig förrän 07.00, bör du ändå äta en lättare frukost innan du somnar."

Hur kan kroppen veta att det är natt om jag varenda dag i en månad har gått och lagt mig 07.00 och vaknat vid 16.00? Då borde ju dagen vara natt för den? Eller har man en inbyggd klocka som bara helt enkelt vet? Jaja, jag bara undrar. Jag trodde liksom att om man hade en sån kass dygnsrytm att man vänder på dygnet kunde leva andra halvan av dygnet som om det vore dag. Och mina fötter värker. Min häl speciellt, den är lite trasig nämligen, så att stå på den hela natten var inte riktigt min grej. Men men, nu ska jag tvätta mina stödstrumpor(Ja, jag har såna, i varje fall när jag jobbar och står upp HELA tiden. jag vill inte få fula och åderbråckiga ben, vill du?)
Och nu ser jag hur den där stackars blomman vill dö igen. satan. den behöver ju hjälp.
Jaja, Sen ska jag lägga mig. och sova. Trots att det ligger papper överallt efter mitt tvångsmässiga sökande efter mina gymnasieslutbetyg. Till slut tog jag iallafall förnuftet till fånga och ringde Mamma och bad om ett par istället. Bättre det. På den ljusa sidan kan jag i varje fall slänga ett gäng papper till återvinningen nu.

Inga kommentarer: