måndag 28 december 2009

Kallt och is i Mountainlake...

Just uppkliven ur ett superhett bad, så varmt att jag var helt yr när jag klev upp läser jag om snökaoset i Norrland. En halvmeter snö på ett dygn! Det är ju inte klokt!
Och om igen tänker jag på när jag fick höra om snökaoset i Gävletrakten 1998, då snön låg upp till hustaken. Under mina tre år i Sandviken hoppades jag att det skulle hända igen när jag bodde där också. Det gjorde det inte.
Det är numera bara ett minne i rekordboken. 140 cm snö.

Mycket snö ÄR roligt. Lite snö (1-2 dm) är INTE roligt, om jag inte råkar vara hemma i Eskilstuna, och det samtidigt är ca 1-2 minusgrader ute. Då kan man åka skidor(Jag har inga skidor här..) jättelite snö(ett par centimeter) är bara onödigt. Det blev dock inget skidåkande i år. Tiden räckte inte till(Och den enda chansen jag hade slösades bort med att vänta på att Pierre skulle orka sig in till stan och åka med mig, men jag är inte bitter)

Och på nyår ska det visst bli "Svinkallt" enligt aftonbladet. Skoj, jag planerar ju att ha klänning och strumpbyxor och pumps på fötterna. Jag kommer ju att dö! och halka runt här i "mountainlake" innan jag ens hunnit ta mig ner till Spårvagnen. kan inte isen bara töa bort innan nyår? Snälla?
Undrar förresten hur det ser ut i Kalmar nu? Och hur mina blommor mår?
Daniel och Pierre spelar för övrigt fortfarande Dreamcast.

2 kommentarer:

itguiden.nu sa...

Grattis!
Jag har skickat en voddler invite till dig!

Anna sa...

Haha ja visst är det de! :D hihi