fredag 28 april 2006

Födelsedagen...del två. och idag


Hej.
Okej jag har verkligen inget vettigt att skriva.
Vi hade mer rytmik idag.
Igår hade vi..hmm. en liten sammankomst. As usual..ja, ibland.
Hos Moa.
Spelade ölspelet med ändrade regler.
Nicklas skumma regler...men... jaja.

Varför tror alla att jag är bakis idag? Det är jag ju verkligen inte!
suck. jaja.


"På spelådanskvällen igår bad två små tjejer om Ulrikas första autograf hörde jag
just."

Senaste Nytt från Hemse.

Jag var också där, förståss. Och tittade på min kära synth som stod och blev spelad på av Kerstin. Det är ju trevligt att se att nån som kan spela ordentligt på den spelar.

Jag kallar inte mig själv en som kan spela på den.
Nu väntar jag på att Megan ska komma tillbaka och öva Madrigalflöjtduetten med mig. Jaja, hon dyker väl upp förr eller senare.

Jag fick en blomma igår också.
Av Kerstin, Sanna och Matilda.
Och en Cider. Av Nicklas.
Och Moa skulle bjuda mig på fika. men... när jag fick cider så var det liksom inte sådär superbra med fika samtidigt.tyckte jag. men men. Jag är glad ändå.

Idag...har inget vettigt hänt. nja, då förutom att jag fått Daniel att spela Betapet. men det är också det enda.

Kan man kalla det vettigt?
Troligen inte.

Och Moa och Erika tänker starta rockband nästa år(Hehe, vi får väl se hur det går) och vill att jag ska spela Gitarr och köra. Erika ska sjunga och Moa ska. ja svårt att gissa, spela Bas.

Nej vi ska inte söka Ella nästa år.

hmm... måste lära mig spela ordentligt gitarr.

Fast riktigt så usel som jag var när jag började här är jag inte, det är ju trevligt.

Hmm, sa jag inte att jag inte hade nåt att berätta. PRECIS! hejdå.

Dagens Bild: Hmm, det är nåt som inte stämmer. Moa och Nicklas och deras hattar. Finn fem fel...eller två.

Dagens Bild2: Jag har fått en blomma och visar den för LärarMarie. (Min gamla blomma dog för några veckor sen. blomkrukan står tom och användes senast som skål till en guakamolemix.)

torsdag 27 april 2006

födelsedagen

Är idag. Klev upp på den vanliga tiden 7.25 för att gå upp och äta frukost. 8.55 skulle rytmiklektionen börja.
När jag som bäst sitter där och äter frukost vid ett bord ställer sig den del i klassen som är där och börjar sjunga.
Och Lisa, Megan, och Marie ger mig en godisskål inslagen i en godispåse. Och Megan säger
"Marie sa att du gillade gammalt godis?"

Och jag svarar
"Jo...det gör jag... Jag vet .jag är skum"


Sen sitter jag där till 08.30 och skickar iväg mitt SMS till Elin så att det är där precis 08.31. dessvärre var hennes mobil avslagen. så där hade man suttit och väntat förgäves. Sen skickar hon ett 8.35 och säger "Om jag har tur kom det här fram 8.32.
Heh...det kan det bara göra om min klocka hade gått fel...men.. okej.

Jaja, tackar. iallafall. Jenny skickade också ett... typ 10 över 8 tror jag.

Rytmiklektionen började egentligen 8.30 men eftersom det enligt vårat schema började 8.55 så började vi senare. synd.
Jaja.
Vi hade jättekul och fick göra töntkoreografier med stavar.
Hehe.

Min och Ulrikas Piff och Puffdans var nog bäst skulle jag nog tro. HELT opartiskt.

Nu har vi håltimme här i två timmar och Moa och Ulrika jobbar med Affischer och program för Almedalen och Madrigalkonserten. De sitter och svär över att inget blir rätt. Tekniken som står till godo är inte...den allra bästa. Än.
Och Daniel skriver och klagar över att han inte kan komma på provet. det kan han visst. han måste bara ringa Mats. Få se om han gör det eller om han låter det rinna ut i sanden...vi får väl se vad han helst vill göra.
Mats är INTE farlig. jag lovar.

Jag gör...för övrigt ingenting.
Men och. det är min födelsedag idag.

Jag pratade med Husmor om rum och täcken idag för Elin, Mamma och Pappa som kommer i helgen. Det går finfint. Jag har bokat gästrum och täcken och kuddar så allt de behöver ha med sig är lakan.


Dagens bild: Är förståss en gammal bild. jag har inte hunnit fotografera. Det blir en bild från i Vintras, innan julavslutningen, när vi tog kort i Rektorsvillan. kanske tar jag kort på rytmiken senare idag, då lägger jag upp det senare.

måndag 24 april 2006

Nedräkningen


Ja… det vore ju fint om jag hade gjort nåt värt att nämna idag. Och inte har jag nåt störande att nämna heller. Jag försov mig i morse. (Åh så intressant)

Jag tröttnade antagligen på klockans ringningar alldeles för tidigt och stängde av den utan tanke på vad som skulle hända tre timmar senare.
Så jag missade klasstimmen. (Åh, intresseorkestern fortsätter spela)
Vid två skulle vi öva ”No-One but you”låten. Queen. Dvs. inför expot som jag ska göra. Hoppas jag.
Jag vet inte hur kontrollgruppen tänker.
Mitt hår ser förskräckligt ut idag…eller, nu har jag satt upp det någorlunda så att set ser bättre ut. I varje fall framifrån och från sidan.. Bak har jag inte kollat än.Och jag pajade mina strumpor i morse också i all hast när jag fick jättebråttom när jag skulle skynda mig på morgonen. Kanon, jag tänker INTE åka in till Visby. Så jag får klara mig.

Åh, imorgon är det löningsdag.
På torsdag är det födelsedag.
Glöm ej, Jenny vill gissningsvis ha tillbaka sina pengar.

(haha, gissningvis?)


Dagens tips: Skaffa en klocka som spelar musik så att man vaknar istället för ett tjut.
Dagens bild: En bild från igår. Jag framför min cykel vid ödegården vid vägskälet till stånga. Sjävlutlösaren är min vän.
I Helgen var det Sigurd-Kickoff...
Vad göra egentligen? Jag är längre bort än nånsin.

söndag 23 april 2006

Natur med en laptop?

14.50
Jag kände att jag behövde göra nåt. Så jag packade ner datorn i min Enorma datorväska och lastade den på cykeln och åkte hit. Till en ödetomt jag faktiskt inte sett förut.
Jag tänkte inte åka hit. Jag tänkte åka till den där platsen jag var på under en av de första dagarna jag var här. På musiklinjen alltså.
Men… jag tror att mina bilder jag tog på stället idoliserade lite väl mycket. Jag hade tänkt att det låg precis utanför byn så att jag skulle slippa folk…men, mitt emot låg faktiskt en av de sista villorna innan byn tar slut.
Så den där lite smått övergivna busshållplatsen höll helt enkelt inte. Så istället åkte jag vidare. Jag är nu typ 3 kilometer bort från skolan. Ca. 2 km från Hemse. Vid vägskälet till Stånga. Jag ser faktiskt skylten härifrån. ”2 Hemse” står det faktiskt. Och sen på en annan ”Visby 48” och så ”7 Stånga”
Givetvis finns inget Internet här.(tro mig, jag kollade, även om det verkade onödigt) Så jag bara skriver . jag tänkte ladda upp det här när jag kommer tillbaka. Jag hade tänkt missa middagen idag. Funderar på om jag ska be nån ställa undan eller om jag ska laga min egen mat senare.


Igår skrev jag om hur jag störde mig på hur folk använde ”Men det är ju jättefint väder ute”-repliken som en anledning att göra nånting ute.

Tillsammans förståss. Fint väder är nämligen också en anledning att umgås. Jag pratade med Daniel, han håller inte med. För honom gick gårdagen i Morgonrockens tecken. Men ändå så tror jag att även han lyckades få ur sig ”Ja, men det är ju faktiskt fint väder ute” ett par gånger.Idag är jag själv ute i det ÅH så fina vädret och skriver. Men skillnaden är…äh, jag behövde bara vara ensam, och mitt rum kan inte hålla för allt. Där kan nån närsomhelst komma och knacka eller ringa och även om det är trevligt så behöver jag vara ensam och inte se andra människor just nu.
Hjälp! En bålgeting flög just förbi och satte sig på mitt ben. Hjälp. Hur får jag bort den? Vinkar…hmm kan funka. Det funkade. Fint, han stack. Eller hon, vem vet.
Glass är bara okej på sommaren. På vintern säger alla ”Men glass? Det går väl inte att äta nu? Det är ju minusgrader ute!” Det är såna repliker som får mig att promenera ut i 10 minusgrader och köpa en glass. Jag gör det bara för att folk säger så. rebellisk. jodå jag vet, helt messed up.

Och för att det faktiskt är gott att äta glass när det är kallt ute. Den smälter inte lika lätt och…ja, det ilar inte i tänderna för det är redan kallt så man har redan vant sig. Därför äter jag glass på vintern. Men andra…ja kanske inte alla, men låt mig få tycka som jag tycker att det känns… hatar glass hela vintern och på sommaren…eller i april för den delen, bara det är någorlunda varmt så far alla iväg en halvmil bara för att köpa en glass och sen åka hem igen den där halvmilen.
Hmm.. jag tyckte just att jag hörde en unge säga nåt och nu är jag givetvis helt paranoid. Fan. JAG SER INGEN!!
Vad var det för ljud? Det lät som alldeles nära. Skumt. Hmm.. jag ska ta och fortsätta exkursionen ännu längre bort, till stånga kanske. Jag stannar kanske igen om ett par kilometer och kollar läget. 2.23 timmar kvar på datorn. KANON. Inte för att jag tror att datorn talar sanning, den brukar ändra sig ibland. Okej, jag hörde nåt…jag är paranoid. Nu lägger jag av för en stund.


15.56
Så…då har jag åkt lite längre. Är nu 7 kilometer från Hemse. Åtminstone. För ett tag sen åkte jag på en skylt där det stod ”6 Hemse” ”45 visby”. Det var nånstans vid Linde Kyrka. Här funderar jag på att stanna en liten stund tror jag. Jag ångrar litegrann att jag inte tog med mig nåt att dricka. Jag har nu nämligen varit utan nåt drickbart i två timmar, och det är åtminstone en halvtimmes cykeltur i idiottempo hem. Så… det finns ingen affär. Satan. 6 km till Stånga också. Jag kanske borde ha åkt dit när jag hade chansen. Jag vände nämligen efter en halv kilometers cykeltur på vägen mot stånga. Det blåste alldeles för mycket och märkligt nog, när jag istället tog vägen mot Visby slutade det faktiskt blåsa. Konstigt. Har träffat på lite trevliga hästar, stora jättelika hästar som skulle kunna kliva på mig om de ville, ardenner eller nåt sånt. Ja och russ, förståss. Hela ön vimlar ju av russ. Nu var jag på en 90-väg som jag började tröttna på så jag svängde av nånstans här,en liten privat väg och det här är förmodligen privatmark för det ligger ett hus bara en liten bit bort och på andra sidan vägen är en hästhage med, åh gissa vad, RUSS i.
Jag kände mig lite som ett med naturen nu på cykelturen för en halvmil sen kanske.

Bara jag och min cykel, ja och min kamera, och min
mobiltelefon,
och…okej, min bärbara laptop.

Hmm…inte så jättenaturmänniskoaktigt kanske nej. Antagligen inte. Men här ute i skogen är det ingen större risk att jag kan hacka mig in på nåns trådlösa nätverk. Jag tvivlar på att någon har det här. Jag tvivlar på att de ens har Internet.Jag menar… Erika har ju inte ens TV hemma och tycker det är underbart. Är det bara jag som behöver mina tekniska prylar för att tycka att livet är fullvärdigt? Hmmm.. endel säger att livet är fullvärdigt med kärlek, jag säger teknik. Gud vad jag är messed up. Och nu börjar alla kryp vakna till liv. Suck. Kryp överallt i den hr knäppa skogen.
Hmm. I alla blogguider. Ni vet ”Blogga? – Så här gör du”. där säger de att man hellre ska skriva kort och ofta än långt och sällan. Då tänker jag..men, som jag då, som skriver jäkligt långt och jäkligt ofta. Vad gör man då? Är det ok eller? Hmm..n ja nej kanske. Men men. Jag skriver av mig. Och jag borde ta och fara tillbaka nu. Jag är törstig och känner ett starkt tvångsmässigt behov av att spela betapet. Som sagt, messed up.

Bild 1: Kolla in mitt hår! Är det inte fantastiskt? Jag är nu typ nyfärgad till det här, därför syns det så tydligt, woohoo!

Bild 2: Ödetomten med det läskiga huset, som jag iförsig inte skrev nåt om. Men här är det. Ödetomten/Ödehuset.

Bild 3: och där har vi mig igen, med min laptop, framför ödehuset där jag sitter och skriver. (Självutlösaren är en trevlig pryl)

Bild 4:Och här... eller typ en kilometer bort, var andra stoppet på resan. Det här var bara den enda vägskylten. eller ja, typ 40 meter bort satt ännu en skylt där det istället stod "6 Hemse" men "44 Visby" så...hmm. jag tror inte de har koll.

Bild 5: Titta på de här fina hästarna. Jag tog flera bilder på det stoet och hennes föl. jag stod nog där en lång stund och bara såg på dem också. så fina. Det var väldigt länge sen nu.


Många bilder, mycket text. jaja. jag vet, jag ska försöka bättra mig nån gång.


Dagens tips: Åk raka vägen från Hemse mot Visby. sväng aldrig, då får du se de här. För övrigt, ta en stund nån gång och gör nånting. umgås med dig själv.

Det var tipset Nicklas fick av Moas tarotkort igår kväll. Tydligen kände jag redan mig själv..enligt korte hade jag genomgått nån inre resa. eventuellt. iallafall. jag har glömt.
Körsbärsvin är gott.

lördag 22 april 2006

"Men det är ju jättefint väder ute!"

Gud vad jag stör mig på det uttrycket.
Som om det vore en anledning att göra nånting alls!

"Vad gör du?"
"Färgar håret."
"Nu? Men det är ju jättefint väder ute, kom ut istället!"
"Eh...nej, jag färgar håret...så inte än"

Eller

"Vi kan spela kubb och dricka vin på gräsmattan"
"Fast jag behöver gå in på internet först"
"Men det är ju jättefint väder ute"

eller.

"Jag går och ser på tv"
"Men det är ju jättefint väder ute!"

eller

"Vad gör ni på gotland en så här fin dag?"
"ja, jag sitter här vid en dator och skriver"
"Men det är väl jättefint väder ute?"

SOM OM DET VAR EN ANLEDNING ATT GÖRA NÅNTING ALLS!
Okej, jag överreagerar. bli nu inte sura på mig för detta. men, det är faktiskt såhär.
Så snart det blir sol och några plusgrader varmt så börjas det här.
Hela vintern är det okej att vara inne och göra vad man vill, men på våren så är det plötsligt ett brott.

Jag tycker inte att det är så kreativt att sitta ute i solen när jag skulle kunna göra nåt annat, typ skriva en låt, öva, måla.

Visst kan jag sitta ute och skriva, men ibland behöver jag internet.
Som nu.


Ingen bild idag. så där bröts det löftet.
Jag glömde att ta med kameran. men imorgon fixar jag en bild. hoppas jag.
Pratar med Daniel i chattversionen av skype. orkar inte koppla in mikrofonen.

Tydligen har han tråkigt.


"Men gå ut då! det är ju jättefint väder ute."

Haha, nejdu, så säger inte jag.

torsdag 20 april 2006

the art of annoying

Sååå...
den 20 april. en vecka kvar tills jag fyller systembolaget(För att citera Sebastian).
Dvs. 20 år.
jag måste sudda bort eller stryka över den där almanackan där det står. Jag gillar inte när folk går omkring och vill sjunga "ha den äran" för mig hela dagen.
nej...inte direkt.
och sen behöver kanske inte folk gå omkring och säga grattis hela tiden heller.

Verkar som om jag haft min sista gitarrlektion idag. lärde mig ett nytt plockkomp.
Folk skämtar med att syrran tänker söka hit nästa år(Eller snarare att hon redan gjort det) och...ja, vad ska jag säga åt det? jag visste inte att hon skickat in ansökan. eller jag vet att hon tänkte, men det sista jag kommer ihåg är att hon sa att hon inte hunnit med. och sen att hon inte tänkte åka på proven.
Well I don't know.

Såg lost igår.
Nu efter att ha sett typ hela första säsongen på dvd:boxen jag lånat av sebastian så har jag börjat störa mig enormt mycket på folket på ön.
Jag menar...de vägrar ju inse fakta!!
allihop.
och så har ALLA precis ALLA nåt jättestort och oftast övernaturligt problem som stör dem hela tiden när de är på ön.
Och INGEN, absolut INGEN vill prata om sig själva med de andra.
Jag råkar veta att människans största hobby är att prata om sig själva. det är allas favoritämne. jag lovar. Om det inte var så, varför skulle då bloggandet bli så populärt?

det här med att skriva om vad som händer i ens liv. ibland jättepersonliga saker, läggs ut på internet där precis vem som helst kan hitta det och läsa det. och dessutom delar man ut adressen till folk så att alla ska KUNNA gå in och läsa allt man skriver.
Varför gör folk det om de nu inte vill prata om sig själva?
Jag helt enkelt vet att jag har rätt. Folk är egoistiska. så är det bara.

Kattis skrev i min helgongästbok att engelsmän var fula. haha, jo, jag minns ingen jag såg i england som faktiskt var snygg. de idioterna gick ju omkring i snålblåsten med TUNN kort kjol och linne utan jacka. de borde ha frusit ihjäl.
Eller åtminstone känna sig dumma eftersom de går omkring i ett iskallt väder i sommarkläder.
vill de bara jävlas eller är de omedvetna om det?

Dagens fråga: Varför skulle halva england få för sig att jävlas?


"För övrigt har jag fortfarande dåligt samvete för att vi inte gick ut med Kattis
och Nicklas förra lördagen. "



Dagens bild: Vi spelade kubb igår. detta är från spelet. motståndarlaget(Alltså inte mitt lag. detta är laget som vann,) och ni var ju inte där... VI VANN.(okej, det gjorde vi inte.

onsdag 19 april 2006

Och där for hon

Nu skriver jag i realtid igen. det där kan kanske annars vara förvirrande...men...nu när jag inte har möjlighet att vara inne på internet Varje gång jag går in på en dator...eller jo egentligen har jag möjlighet men ändå.

Där for hon. syster alltså.
Bort från gotland ännu en gång.
Kanske den sista gången hon är i Hemse.
Vi får väl se vad som händer i höst.

Fick reda på idag att möjligheten att åka hem och se Daniels föreställning är in i det längsta obefintlig. Tydligen är datumet bestämt för madrigalkonserten nu. den 6 maj. dagen innan. klockan 18. fint. sista båten har redan gått.

Dessutom är det musikaliska sällskapet dagen efter. En annan konsert, vill säga.
Det är då Daniels premiär är. Jag får väl hoppas på extraföreställningar eller nåt. sånt kan ju hända liksom. med lite tur. vi får väl se.

Nu är klockan 16.06. Elin borde närma sig stationen i visby nu. och snart vara på hamnterminalen.

Vi var på stan igår. Visby alltså.
Elin upptäckte denna gång även hon att man INTE ska ha högklackat i Visby. kullersten förstör ens stackars fötter så att man bara vill dö.
Nu kan jag också irritera alla jag känner med en alldeles egen muggtermos.
En grön. synd daniel, där hann du inte.

Tonsättarna har ny fest på fredag.
Känner mig inte direkt supermotiverad att skriva. nehej.

Bild 1: Elin på bibliotekscaféet i Visby där vi var igår.
Ja just ja..en bild från igår. men men.

Dagens tips: La Vie, en underbar liten prylaffär i Visby.

I söndags

16/4 – 06 – Söndag
På en båt…sitter jag nu. Med min bärbara dator som jag just nu kopplat upp till Elins dator för att kunna skicka över en fil. Dvs… ja, en fil, kan vi helt enkelt säga. Så får jag inga problem med lagen. Det är nämligen inte olagligt att skicka filer via BLUETOOTH!
Bluetooth rockar (Eh…haha?)
Okej jag känner mig som en datanörd.
Verkligen. Jag sitter vänd åt ett idiotiskt håll bara för att de två datorerna ska kunna se varann. Ja, ungefär som två ericsson-mobiler försöker koppla sig samman med en ir-port. Den ena telefonen måste vara upp och ner. Det är likadant här.
Ja alltså.. på en båt sitter jag alltså. I skrivande stund.
Inte då jag lägger in detta. NU är klockan 22.33 söndag den 16 april. Jag sitter på en båt på väg till Visby tillsammans med en dator.
I morse var hela gänget hemma i lägenheten.Kattis, och Niklas, och så Annelie och Ken. Och Alexander, dvs. smålänningen. Ja…förutom Sissela då. Och hennes pojkvän Martin. Det var lite trist. Man ser Sissela så sällan nuförtiden. Det om något är trist.
Jag är i alla fall glad att de erbjöd sig att kliva upp så tidigt. Och trots att det var lite man såg av dem så…det funkade. Det viktigaste är att veta att de finns där.
Jag träffar dem igen snart….hoppas jag. 12 maj slutar jag skolan. KANON.

Elin sitter och klagar över att båten här har skrivit att de har en vegetarisk rätt och sen tar för givet att alla vegetarianer äter deras mat bara den är vegetarisk. Hon jämför det med att alla köttätare äter isterband.
SUCK.

Jag för övrigt stör mig alltid på den här båten. Jag tror STENHÅRT på att man med en vanlig liten motorbåt borde kunna åka över till gotland på en timme.
Jag lovar. Det är en teori jag tror håller. När jag får testa den ska jag göra det. Kanske. Om jag inte krockar in i den vanliga färjan. Alltså ska jag åka under lågtrafik. NU alltså.
Oj oj, filen rullar på i expressfart… eller inte. Ungefär lika snabbt som skype skickar den. Dvs. långsamt….eller kanske snarare som msn. Dvs…lite snabbare men fortfarande långsamt. Jag som trodde Bluetooth var snabbt. Det hette ju expressläge.

Barnen runtomkring klagar över båtens snabbhet. Haha.
Visste väl det.
Störande barn leker i gången och jag kollar för 243:e gången om min gitarr står kvar bakom sätena.

lördag 15 april 2006

Den vackra staden Eskilstuna/Bollnäs

Igår skrev jag ingenting. mest för att jag var så trött efter att ha klivit upp klockan 06.00 på morgonen hos Jenny för att hinna med en buss som jag egentligen inte behövde ta. tack vare Jennys vän Emelie som kunde skjutsa mig till sandvikens resecentrum.

Så det gick bra.

Ja för övrigt...
snabbhistorian.
Jag var jättenervös...tror jag varit det sen dagen innan...möjligt. annorlunda nervositet..men...det gick nog ändå bättre än väntat. tillbaks till historien.
Ser en kille kliva av tåget före mig. han bär på en fiol. denna killen ser ut PRECIS som Adam. fast med en fiol. (Adam som jag kände en gång för länge sen...i Torshälla, på gökstensskolan) Men det kan ju inte vara han. för det första spelar han inte fiol. för det andra bor han i stockholm, för det tredje har han vad jag vet slutat med musiken efter rytmus.
Jaja, jag går till några människor som ber mig skynda mig till uppropet. jag går dit, lite sent. (typ 8 minuter) och blir inte uppropad så jag säger lite försiktigt: "Eh...jag har då...inte blivit uppropad... Men jag var ju lite sen så det KAN ju vara därför" Och jo, det var därför.

Jag får en tid när jag ska spela (11.30) och går och sätter mig i ett övningsrum för att..ja, kolla igenom låten och allt, träffar på en snubbe som verkar heta Marius och som också söker singer-songwriterlinjen.

Anywho...
11.30. jag kommer in i salen. EXTREMT jättenervös. jag satt utanför länge och mådde illa av nervositet. så här illa brukar det inte vara. meen


DET ÄR FÖRSTA GÅNGEN JAG SPELAR GITARR FÖR NÅN ANNAN ÄN MIN
GITARRLÄRARE!!!

Så fort jag börjar spela släpper endel av nervositeten.
Alltid nåt.
De ställer en massa frågor som jag har glömt nu och jag svarar...sanningsenligt...hoppas jag. jag kan ha hittat på nånting.FAN.
Jag kan inte äta lunch. mår fortfarande illa av min nervositet. så jag ringer Jenny och berättar saker och frågar säkert tio gånger om låten "saga utan riktigt slut" verkligen är bra. den jag skrivit själv alltså.Jag pratar med Elin också. frågar henne samma saker. och går ch hämtar mina biljetter för resan hem.
Teoriprovet...rätt okomplicerat. rätt enkelt. trevligt prov helt enkelt. gehörsprovet var svårare. jag vet inte hur många toner jag kan ha träffat in rätt där. det är svårt att höra nån sjunga och gissa vilka toner de sjunger. okej, man ska inte gissa, men ändå. det är svårt.

Jag väntar på tåget som ska ta mig hem. 16.42. klockan är nu 14.55.
En annan sökande till singer-songwriterlinjen kommer förbi och börjar prata med mig. hans tåg går inte heller förrän sent. men jättesent, det gick inte förrän 20.00.
stackare. Patrik hette han iallafall.

Jenny väntar på gävlestationen. rätt oväntat. men trevligt.

Jag kommer hem. träffar Elin som också kommit hem nu.
Bollnäs var en rätt fin stad. storleksmässigt på shoppingradarn...tjae...halvstort. kanske något mer än sandviken.

Fredag.
Oviktiga händelser på dagen och morgonen.
Jag känner mig lite elak för vad som hände ikväll.
Vi skulle ha gått ut med Kattis, Sissela oc gissningsvis deras pojkvänner. det blev inte så.
Vi gick istället till hyttan med Jimmy och Kim och Jimmys bror Morgan(Som för övrigt är lik Mange). jag vet inte varför.
Det känns inte bra att ha gjort så i efterhand iallafall.


Jag vill inte att Kattis ska tro att vi valde bort henne för dem. Det var inte meningen att det skulle bli så. det känns inte bra iallafall. jag pratade med henne nu för nån timme sen.(klockan är nu 02.42)


Daniel borde ha kommit hem nu.
hmm.
ska ringa honom och se efter imorgon.
Inte för att jag tror att han minns att vi sa att vi skulle ses imorgon. men men. dessutom sover han nog. med all rätt.

Jaja, det var allt.

Bild 1. Tro mig nu. shoten på bilden brinner alltså. Det var morgan som drack den och blev irriterad när jag ville ta kort på den. dessvärre fick blixten för sig att gå igång. Så nu syns inte elden. suck.

Bild 2. Äh, jag lade bara upp nån bild på mig själv.
inte mycket alls av mig själv. men ni ser ju min vackra dator.

onsdag 12 april 2006

Sandviken



Kom hit igår.
sent som sjutton. det där dumma tåget hann bara åka i fyrtio minuter innan det fick för sig att stanna mitt ute i ingenstans.

TILLBERGA.

Vart nu det ligger.
Nånstans mellan Västerås och Sala.
Så jag blev satt i en buss mot avesta krylbo och sen i en taxi till sandviken med en taxichaufför som jag inte riktigt kan bestämmma mig för om han var sörmlänning eller falunbo. han kan ha varit bägge två.
Han pratade liksom gnälligt...som i gnällbältet katrineholm. Men ändå med den speciella "saandviiken"uttalet som jag gissar kommer från falun. han var inte från sandviken iallafall.

Nu är jag iallafall här.
Hos Jenny.

Idag har vi varit inne i Valbo köpcentrum och ja...jag köpte en jacka. Jenny köpte en jacka...och en...pikétröja. säger hon nu bredvid att hon gjorde.

For your information. Bredvid är alltså Jenny.
Vi träffade Sanna och Stiven. Det fick mig att sakna Daniel. vet inte riktigt varför. jag bara gjorde det. har inte träffat honom sen sportlovet.

Suck.
Men det var härligt att vara här. alla går liksom och sjunger. Speciellt Stiven. och han sjunger Peter Jöback och moderna musikallåtar. såna låtar som jag aldrig hör nu förtiden. det kändes bra. dessutom gillar hela min umgängeskrets i Sandviken/Gävle RENT. inte en kotte i Hemse gör det. men men. Där gillar alla James Blunt och Coldplay. inget fel i det. här hatar folk James Blunt... coldplay har jag inte fått nån uppfattning om vad folk tycker. men men.

Härligt att träffa dem iallafall.
fast jag har glömt vad vi pratade om. vi åt iallafall på "Deli coffe and freshfood." alias "Cafe inferno" som Elin och jag alltid kallat det.

Jenny klagar över nån låt som hon inte hittar. suck. hon har tjatat om det i en kvart medans jag suttit och irriterat mig på allt om datorn. jag kan inte hjälpa att jag blir så stressad av folk som sitter vid en dator när jag sitter bredvid. Det vet Nicklas. han lär väl ha märkt det vid mina utrop om hur långsam och seg han är. det får alla som sitter vid en dator när jag sitter brevid.

Okej. bilder från idag. Finns faktiskt.
Alltid nåt. tredje dagen och jag håller fortfarande mitt löfte.

bild 1: Sanna, Stiven och jag. på cafe inferno. eller coffe and freshfood. bestäm själv.

bild 2: Jenny. vid en massa däck. PÅ en massa däck vid närmare eftertanke. Med sin nya jacka. fin va?

Bild 3: Jag. flyger. haha. i Norrsätra. i bakgrunden syns hus nummer 13(Där Mia, Emma, Lotta och Sabina bodde.). i min nya jacka. Fin? eller?

okej. Jenny köpte en film. Jag har glömt vad den hette. tydligen var Angelina Jolie med i den. Det var därför hon köpte den. vadan denna obsession av henne? jag vet inte. Jenny vet inte. suck. Okej, Jenny vet. hon tycker tydligen att Jolie är "assnygg".

jo jo.

Okej. slut nu då.

För idag. Tänkte lägga upp en bild på mitt gamla hus. tallbacksvägen nr 17b. Meeeeen.... så blir det inte.

Nej, för övrigt ser 13 likadant ut. det bakom mig på bilden där jag flyger

(eller inte flyger, jag står på en grej. vad tänker jag inte avslöja.)

Så det så. hejdå

tisdag 11 april 2006

Uppföljning - ett löfte

Ja, som i uppföljning av gårdagens löfte om att lägga ut en bild som var tagen samma dag varje gång jag bloggade.
Idag lägger jag upp.... fyra bilder. eller tre. jag har inte helt bestämt mig än.
Kom just hem, upptäcker att jag missat tåget jag tänkte åka med.

Helvete. tur att jag inte bokade biljetten. det gör jag nu istället.
ska ringa Jenny också.
Idag jobbade jag på IP. och då får man en hel del insikter när man sitter där helt ensam och monterar diffusorer.
Tyckte bara att det var värt att visa.

Bild nr ett. lägga på packningar på slangen.
Kan du det?
nej trodde väl inte det heller. om det nu inte är min syster som läser. ja, Elin jag vet att du kan. för övrigt kan alla andra också. Det är ett jobb som en apa skulle klara utan problem.
tror jag iallafall.
Jag har ingen aning om varför gummisnoddarna ska dit. Ingen som helst aning om vad de gör där.

Så... klockan 07.30 kommer jag dit. cykelnyckeln är för övrigt fortfarande inte uppackad. Åh, på bilden ser ni också den äckliga tröjan vilken jag använde igår och trodde var otvättad. nu är den ren. men fortfarande....ja, inte världens trevligaste.
Det bara är så.

Varför har då jag hörlurar på mig?
Det är väl inga höga ljud där?
"Nej, det är det inte"... "Men,jag råkar vilja lyssna på radio. eftersom...ja, det är trevligare att höra på människor som pratar än på mp3 när det är det man gjort hela dagen innan.
Så. RIX morgonzoo. eller sol. jag har ingen aning om vad de kallar sig.

BILD nr 2. Diffusorer
Ah, ännu ett jobb man inte tror att man kan förrän man har gjort en hundra stycken.
Då stör man sig på det och har ont i armen. eller nja...ont i armen får man först efter femhundra. jag har nu sammanlagt dessa två dagar gjort 900. ja, det tar tid. Nej, det är inte svårt. inte ett dugg.

Det är bara att med hjälp av en tryckluftsgrej snurra på en 2 rillad koppling(eller vad det nu heter) på en slang och en sån där tratt.
som...syns på bilden.
Här låter det.

Jättemycket.

då behövs hörlurar.
lyckligtvis är det hightechhörlurar med radio. som sagt innan.

Jag slutade. jag gick hem. letade vårtecken. inte en enda blomma. för övrigt letade jag inte så länge. men ändå, på vägen hem.
MEN, jag hittade. en fjäril!
den tog jag kort på.
inte världens bästa kort, jag menar, fjärilar är ju inte direkt kända för att sitta stilla. och att fånga en fjäril är jämförbart med att fånga lyckan. det går. men... den trivs bäst fri.

Bild nr tre. Fjärilen - il vårtecken

Så, en fjäril, sekunderna innan den flög iväg medans jag var precis beredd att ta ännu ett kort lite närmare. men tji fick jag, och denna fick duga.

Macroinställningen var ändå inte inställda.
Men den är rätt okej ändå va?
på en rätt liten bild synd inte att den egentligen inte är så tydlig som den kunde ha varit.

Nu?

Gitarren är packad. kläderna... inte nere än. åh...nån ringer. vänta lite. Kim var det.
Jäklars! att jag skulle glömma att ringa honom oc hälsa att jag var hemma.
Han lade på. han var ute med sin hund och nu kom tydligen en annan hund. ajdå. hoppas det gick bra.

okej.

Bild nr 4. JAG
Okej, det blev en bild nr 4.

Åh, nu ringer det igen. Det är Jenny. jag kommer med typ sista tåget ikväll. eller... ja typ. 19.53 från eskilstuna. 22.30 i sandviken. det är iallafall det snabbaste tåget. nu ska jag bara boka.

Tillbaks till min sista bild. det är jag. på väg hem från IP.
I solen. med röd jacka och rosa halsduk. men faktum är att färgerna faktiskt matchar.
På nåt sätt.
Kanske för att det varken är klarröd eller chockrosa.
Varför ser jag ut som ett fån?
Dum fråga. därför. jag ser ut så när jag har jobbat en hel dag.
Okej, jag ska gå nu.
Jag måste nämligen ut på stan.

Jag ska nämligen ut till banken. nu.

måndag 10 april 2006

Jag - Ett modeoffer

Vad är det egentligen med att jobba? varför måste man egentligen jobba?

åh, det var en lätt fråga. för att få pengar så klart.
Jo...iförsig.
det är också ett svar.
Men ett stackars modeoffer som jag själv har vissa problem med det.
I morse klev jag upp... fyrtiosju minuter för sent eftersom jag...typ försov mig.
06.30 då klockan ringde blev 07.17 då pappa väckte mig.

Då upptäcker jag att tröjan jag tänkte använda(Nej, inte den ni ser på bilden, den kommer jag till) inte var ren. den var sådär säckig och äcklig som kläder blir. gissningsvis har jag sovit med den också gissar jag på. KANON.
den kan jag INTE ha på mig!
Men... trots letande i många minuter(jag hade bara minuter) lyckades jag inte hitta nåt annat som var tillräckligt osnyggt(nytt ord) för att använda på IP men ändå rent och så funktionellt att jag kan trivas att ha på mig det.

Jag lyckades inte. så jag tog den äckliga tröjan.
Förutom detta har jag egentligen inget emot att jobba.

Fast på IP, när timmarna går märker man ju att det inte funkar för mig. så på lunchen byter jag tröja. till Marwin-topen som finns på bilden.
Japp, mössan hade jag på mig. hela tiden när jag jobbade. eller inte direkt. jag upptäckte fort att den inte gick att ha under hörlurar.(såna där stora som isolerar. jag gjorde liksom diffusorer.)
Och lunchtimman delades upp så här. sifforna är förståss inte exakta.


  1. 4 minuter - Leta efter cykelnyckeln som jag..tydligen tappat bort. FAN.
  2. 5 minuter - Cykla på Pappas cykel så fort jag kan till banken och ta ett könummer.
  3. 25 minuter - Vänta på bankpersonalen att ta fram mitt nummer. som för övrigt var 569 och numret när jag kom in var 562. det borde gått fortare. det gjorde det inte.
  4. 2 minuter - Racercykla hem
  5. 18 minuter - Äta två rostbrödsmackor - Gurka och hjortronsylt(nej, inte tillsammans)
  6. 6 minuter - leta efter nyckeln och se om den finns hemma och gå ut till cykeln. nyckeln finns inte.
  7. (nu har det gått en timme) -13 minuter - Pappas cykelkedja hoppade av. så jag fick dra tillbaks den. KUL. det var precis vad jag behövde. 13 minuter sent börjar jag jobba igen. 520 diffussorer är nu gjorda. efter en hel dag alltså.

Kattis ringde. men jag hann inte träffa henne, Annelie och Ken idag. jag var på IP. synd. vi ses väl en annan dag antar jag.

Dagens löfte. jag ska försöka ta en bild varje gång jag bloggar som visar hur jag ser ut just denna dag. hur detta kommer att funka vet jag inte. vi får se.

Idag blir det två. bägge tagna idag. förståss. det var ju dagens löfte, inte sant?

Jag älskar min nya mössa. Köpt i Durham.
(engelsk stad dammit,
engelsk stad!)

söndag 9 april 2006

England.... en vecka tillbaka


Just hemkommen från England.
mer precist i fredags runt 12-slaget på natten klev vi in i huset här hemma i Eskilstuna.
Mamma och Pappa hämtade mig och Erika på flygplatsen.
Just ja, erika ja, hon följde med till Eskilstuna, vi var ute på slagsta glass idag innan hon åkte iväg hem till sin morbror där hon kanske stannar hela lovet. we'll see.

Och ikväll var det alternight.
Men enligt kattis är det ingen mening att gå dit. och...ja, jag är ändå för trött, men inte tillräckligt för att sova.
nu alltså.
klockan är ju bara.... oj. halv tre.
jaja.

Hmm.. resan alltså. beskriva den. hmm. jag börjar med kvällen innan, när vi var på fest hos tonsättarlinjen. hmm. detta blir alltså sammanfattningen...

- "Karaoke är ingen jättehit på gotland"
- "Man kan lämna in medhavdsprit i baren om man vill"
- "Det r äckligare att prata om hår och hängbröst än om spyor(ja, kanske)"
- "låtsas inte att du vet vad du pratar om när du inte gör det" (Gäller både mig och Nicklas, men gud, vad ska man göra då? Jag kan inget om Konst(ig) musik!!)
- "Erika har en släkting som liknar Magnus Carlsson"
- "Nicklas pallade in pressen att låtsas gå på musiklinjen, så han övergav oss... rätt fort"
- "Kullersten är inget som det passar att gå i högklackat på"
- "Munkkällarn stänger way för tidigt"
- "Jag glömde min munkjacka i kollektivet där festen var..."
- "vi sov inte...vi gick direkt till båten klockan 6 på morgonen när festen tog slut."


citaten:

Frida: "Men när skulle jag ha sett en harpa i verkligheten!!?"
Moa: "På TV!"

Frida: "Hur tar man sig till källaren?"
Patrik: "Först går man nerför trappan."

Nicklas: " Du är nästan lite halvbright" (Till Frida nån gång på krogen stunden innan festen)


Resan till England börjar.

Hela hopen(klassen) kommer till båtterminalen. vi åker båt. jag sover. känner mig äcklig. sånt man gör när man inte sovit.

Vi kommer till nynäs, tar bussen.
kommer till stationen. jag mår illa. ringer Mamma och undrar vad det kan vara, men ljuger lite och säger att jag sovit åtminstone några timmar i natt. Hon vet inte...nehenej..

Mitt kort får för sig att det är ogiltigt. Pappa får föra in pengar på mitt andra kort, så att jag klarar mig.

Vi åker till flygplatsen.

På planet hamnar jag bredvid Erika(Som för övrigt är flygrädd) och Megan.

Erika fäller den oerhört intelligenta repligen "Nödutgångarna, är de på planet?"

Saker som gick fel denna lördag alltså:
  • Jag glömmer min älskade svarta munkjacka i kollektivet
  • Jag mådde illa, och lyckades faktiskt spy...kul...
  • Mitt kontokort förklarar sig själv skadat och ogiltigt(jag använde det dagen innan!)
  • Femhundralappen jag nyss fick ut från bankomaten tas inte emot i växlingsstället. den har varit med om en sprängning eller ett rån av bankomaten och är ogiltig och bränd.
  • De tar fel på min mp3-spelare och en kniv i min väska (men, de tyckte guldväskan var fin)

Vi kommer fram. vi väntar på en buss som aldrig verkar komma.

men till slut.

jag sover i bussen, vad annat kan man göra när man är dödstrött?? Vi kommer fram till megans hus, träffar Peter och Charlotte och får mat. underbart...när man knappt ätit på två dagar. Blir placerade i rum, Moa, Sanna, Jag, Sebastian och Marie i en rum. Anders för sig själv i hallen och Megan, Kerstin, Matilda, Erika,Jonas och Malin i ett annat rum. på något loft ovanför Anders bodde Ulrika och Lisa.

Söndag

Ingen vettig dag, jag ligger typ och sover hela dagen, och läser min bok "Lycka Tm" som jag köpte på åhlens innan vi åkte. så trött var jag.

Måndag

Vi åker runt och spelar upp våran teater(De i min grupp, Sanna, Matilda, Sebastian och jag) på skolor i området. vi får "Weardale" och "Wearhead" ett par småskolor i ...eh... stanhopeområdet.

Tydligen gillade de teatern.

Och frågade många frågor. om hur man sa "Cowhill" på svenska.

Vi svarade: "Kokulle". då frågade de om hur man sa "Lucy". Sanna svarade: "Ja, om du heter Lucy, kommer vi att kalla dig Lucy".

Nån unge säger "Hur stavar man till Newcastle?" Bara jag är dum nog att svara: "N-E-W....C-A-S-T-L-E"

Och alla barn klappar händerna och skrattar.

nån unge säger igen "Hur stavar man till "Chalk"?(På engelska förståss, ungen kan ju inte svenska)

Men eftersom jag inte direkt hör igenom den engelska dialekten och eftersom vi nyss pratade om chocolate så tyckte jag han sa "Choc" och svarade "C-H-O-C..... No more spelling questions!"

Konsert på kvällen i Town Hall...eller st. John's chapel kan det också ha hetat..

Tisdag

konserter...i newcastle....vi bor på ett scouthus nånstans i utkanten. på kvällen åker vi till en pub och spelar där.

Därav dessa nerskrivningar i min rosa lilla bok:

"Maten kostade 5.20, killen bakom kassan drar av 0.20. trevligt när sånt händer"

jo, verkligen trevligt, där sparade man lite.

"moa tjuvläser"

Påminnelse, drick fler smirnoff Ice och färre sliskciders. (På puben, där jag kom på om igen hur gott smirnoff ice är och hur äckligt sliskcider kan vara. ja...och hur äckligt öl är. especially guiness som är helt svart"

"SISTA BESTÄLLNINGEN! klockan 23.00. vad är detta?"

"Det skulle också vara intressant att se en cello bli överkörd av en bil. Moa håller med"

"Först springer en killa jättefort över gatan med ett videoband utan fodral och sen kommer en annan kille med en dammsugare på axeln. Vad skulle de göra? vem gör så?"

Frida: "Man känner sig liksom lite renare när man är ren" (Kommentaren om att det inte fanns några duschar i scouthuset.)

För övrigt går det inte att sova på stenhårda golv med ett minimalt tunnt liggunderlag

Onsdag

Durham.
Vi lämnar Newcastle och scouthuset och åker till Durham.
spelar på en skola...

och äter middag på en italiensk restaurang.

Frida: "Vi ger dem en svensk krona i dricks och sen springer vi!"
Erika: "Ja! jag kan också bidra med en krona!"

och sen konsert på...en kyrka... ja, en kyrka i durham. så var det.
sen åker vi hem....till Megans hus.

Hem ljuva hem.
ÄNTLIGEN FÅR MAN DUSCHA!!

Erika: "Hör så härligt det låter när det duschas!"
(Erika 5/5 när alla luktar röd och är flottiga och stinker svinhus och vill duscha. och kön går i ordningen Kerstin, Frida(Hah, jag var snabb), Lisa, Matilda och SEN Erika. Sen gjorde resten som de ville efter det.

Kransystemet i England är för övrigt superuselt. Två kranar som sitter två decimeter ifrån varann på varsin sida om handfatet. så man måste välja om man vill ha kallt eller varmt vatten.
KUL! (eller inte)

Torsdag
Sanna och jag går ut och upp till den höga kullen för att ta en titt på utsikten. sanna har redan sett den, men inte jag. tidigt på morgonen innan vi ska åka.

Tillbaks till Newcastle. workshop på en skola där.
Boende på scouthuset...igen. jag spelar biljard...förlorar...suck.
Och pingis. med mig själv eftersom ingen ville spela. dessutom fanns inga racketar så jag får spela med ett plastlock.
Och plattar mitt hår. ÄNTLIGEN. jag hatar de hemska halvvågorna i håret...eller i allafall ibland, de beror på hur fula de är.

Jonas tycker att min plats MITT på golvet precis framför dörren är illa vald. jag säger att jag inte vill blåsa bort. han hotar med att jag inte kommer att vara så glad när jag ligger och sover och han tar med sig ett gäng skottiska fotbollshuliganer, med kilt...som spelar säckpipa.
Jag säger att jag hoppas att de är snygga.
nejnej... jag tror nog att Jonas har mer att oroa sig för med dom där fotbollshuliganerna än vad jag har.

men men.
För övrigt tog han inte med sig några.
Fredag
Hemresedagen.
Peter hämtar liggunderlagen klockan tio. då får alla gå upp.
Scouthussnubben hämtar nyckeln klockan elva. då åker vi.

Konversation på metron:


random engelsk gubbe: "Are you going somewhere exciting?"
Frida: "Yes... home"
Moa: "We're going home" (Med sin fortfarande hesa röst...hon var förkyld hela veckan)
Gubben: "Oh, you've been somewhere exciting?"
Moa: "Yes, if you can call Newcastle exciting"
Gubben: "Hahaha"
och vi...skrattade väl också. antar jag.

mellan Walkergate och Monument stationerna.
Vid monument ligger affärerna i Newcastle. bara så att alla vet.

Sen slutade jag skriva i boken.
Men nu vet vi ju hur det gick. vi åkte till newcastle station. åkte med en buss till Glasgow(En hyrd 24mannars buss).
och tar flyget från glasgow till skavsta.
där man blev upphämtad.
detta blev ett långt inlägg. synd att historien är ännu längre.

men detta får räcka.