torsdag 18 oktober 2007

Franska tv-serier

Min totala ovilja att plugga inför morgondagens tenta tar nya tag. Detta har ju iförsig alltid varit ett lost cause men... why?

För sen när kollar jag på franska tv-serier?
Jo, sen ikväll. Dessutom är den rätt rolig. Ja, Ungefär så rolig att jag sitter och skriker åt huvudpersonerna: "Vad är felet med dig?" och "Varför är ni ihop?" upprepade gånger. Ni som känner mig vet ungefär när det brukar hända. (Den som säger "hela tiden" får en smäll.) Det gör jag bara när jag tycker det är tillräckligt intressant för att störa mig på det. (okej, hela tiden är väl inte HELT fel.) Det är iallafall en fransk serie som heter "Un gars, une fille" som i all enkelhet blir översatt till "En kille, en tjej" och handlar om det vardagliga (Vadå vardagliga, VEM beter sig sådär?) livet för ett par enligt fransmännen.

"la vie quotidienne d'un couple" som fransmännen säger... Sen att jag inte fattar varför de är tillsammans när tjejen (som för övrigt heter Alexandra) endast snackar med folk om andra killar och killen(Som heter Jean) stöter på allt han ser. Alltså vad är detta? Och varför dricker han så fjolliga drinkar men blir ändå rädd när ett gäng gaykillar kommer fram(och givetvis stöter de uppenbart på honom medan han står och snackar sport) till honom när han håller i sin tjejs handväska? Alltså gah, han måste väl ha träffat på dessa gaykillar tidigare då han typ dricker melondrinkar med sockerlag på glaset? Alltså oh my god vad han stör mig!

Okej, den är rätt rolig också...
NU ska jag plugga franska. och se om jag har någon chans att klara provet imorgon eller om jag helt enkelt ger upp nu.

Jag har inte bestämt mig än.

Här har vi en gammal bild(från gymnasiet när jag skrev nån dum uppsats om konsumentköplagen. Jag minns det så väl), men...den visar hur jag känner mig när jag bara inte orkar pluggandet...

1 kommentar:

Anonym sa...

hej.
jag har fått för mig att börja titta på franska filmer och dyl. för att lära mig franska, och då kom din blogg upp när jag googlade, jag undrar bara hur du sett dom avsnitten "un gras et une fille"? på internet? kan du inte länka i sånna fall? tack :)