tisdag 2 mars 2010

I snöstorm från Stockholm

Helgen har varit riktigt händelserik.
Allt började med lite regn som föll när jag missade bussen mot centralstationen klockan fem i nio på torsdag kväll. Vi skulle hem till Elin och Emil eftersom tåget gick redan klockan fem. Så mycket gillar jag inte regn, men jag gillar det mycket mer än snö.
Regn kan man nämligen köpa ett skydd för. Du vet, ett sånt där paraply. Och det har jag förresten gjort! Ett lila paraply från united colours of benetton.

Men på tal om regn, så hade regnet i Kalmar gjort så att det blivit en stor snöfri fläck på ängen vid vårt hus. Och enligt Pierre har den växt! Det ska bli så spännande att se när jag kommer fram. Här i Eskilstuna faller snön som aldrig förr, vilket leder mig till fortsättningen på historien.

Mamma, jag och Karin åkte i söndags till Yasuragi spa på hasseludden för att spendera kvällen och natten. En intressant upplevelse, även om jag några gånger kände mig lite löjlig där jag gick i samma blommiga sari som alla andra på spat. Det var en lite sektlik känsla att se likadan ut som alla andra. Jag klarade heller inte av att göra det där japanska tvagandet. Så jag ställde mig i duschen istället.
Du förstår, att bada på traditionellt japanskt sätt är att sitta på en träbänk och hälla vatten på sig, sen gnuggar man sig med en tvättlapp tills dess att man tröttnar. Att få en stor mängd vatten på sig på en gång passar bara inte mig. Det gick inte.

Mamma och jag gjorde också en behandling. det kallades för "färg,ljus och ljudterapi". Det hela gick ut på att man låg på en säng med ett stort klot över huvudet i vilket man fick färger lysta i ansiktet, samtidigt som man fick höra på musik med eget valt tema.
Jag valde musik som skulle ge mig inspiration. Det kändes vettigt iochmed att jag behöver all inspiration jag kan få inför grupparbetet vi ska jobba med på söndag.
Om jag blev inspirerad?

- "tja...jag vet inte än. Jag kände mig piggare, och lite gladare och hade nog rätt bra fokus under shoppingen senare under dagen, men jag har inga nya idéer alls än så länge. "

Det var trevligt, hur som helst. Vi fick väldigt god mat, och bra service. dessutom var det roligt att testa något helt nytt. Behandlingar baserade på ljus kommer jag säkert testa igen.


Vi fick dock problem att hinna hem i tid för min tandläkartid klockan 17.45. Jesper och Frida kom inte fram i tid så att Pappa som satt barnvakt kunde hämta oss, så vi och bilen kom inte iväg förrän kvart i fem...

Ingen åker till Eskilstuna från Stockholm på en timma i snöstorm(som för övrigt ledde till 25 nya cm snö hemma hos mina föräldrar trots att de bor mitt i stan!). Det var bara att vackert ringa och be om en ny tid.
Lyckligtvis är tandvården i Eskilstuna inte helt tillförlitlig och ibland kan tider som inte fanns igår dyka upp idag. Intressant. Sist jag kollade var det helt fullt hela veckan. Och nu fanns det plötsligt flera tider under hela tisdagen.
Och en klippning hann jag med också.

Sedan har jag suttit resten av kvällen och stirrat på smhi, klt och sj:s hemsidor. Till slut föll valet av resa på 08.09 mot Kalmar imorgon bitti.

Och nu börjar inlägget bli så långt att jag få fortsätta en annan dag. Så går det när man inte skriver på länge.

Dagens visdomsord: dålig kamera ger dåliga bilder.

1 kommentar:

Almiiza sa...

tryckt in på din reklam för din blogg va grym!! hälsa gärna på mig:)