fredag 2 januari 2009

Vad vill man läsa om?

Nu har jag suttit vid datorn en längre stund, (trots att jag egentligen borde plugga) och läst lite bloggar och lite sidor om bloggar(Jag har aldrig varit någon som läser bloggar, det är bara något jag plötsligt börjat fundera på. Hela bloggfenomenet liksom) Och försökte då inse vilka bloggar det är folk läser. På alla sidor där folk tror sig veta något sägs det att man ska skriva intressant, om intressanta saker som folk vill läsa om och så vidare.

Men hur kom det sig då att den där Blondinbella har så många läsare? Hon skriver inte intressant, har ett ganska fattigt ordförråd(Som Alex Schulman skrev i en krönik i Metro för himla länge sen.) och är faktiskt rätt tråkig. Nu har jag inte läst mycket, faktiskt nästan inget alls, men det är just varför jag anser det vara tråkigt. Varför kämpa sig igenom något som ändå är tråkigt? Det är ju som en tråkig bok(Som den där av Henning Mankell om en vit tiger eller lejon eller vad det nu var. DEN var tråkig)

Men vem skulle vilja läsa en blogg specialiserad på hårprodukter? Du? inte jag. Jag kanske skulle gilla en om nya mobiltelefoner, bara för att hålla mig uppdaterad på marknaden.

Jag har i varje fall inte riktigt förstått detta än. Men jag lär mig väl. Och nu måste jag ändå strax springa ner till tvätten.

Inga kommentarer: