tisdag 11 december 2007

Extremt intelligenta iakttagelser

Så då sitter jag här, och pluggar franska för fullt. I universitetsbiblioteket förståss. Det som är sämre med detta stället än chalmers är framförallt att man inte bara kan lämna allt ifall att man skulle vilja gå på toaletten eller nåt. (eller man kan, men det känns ju himla osmart att lämna en ensam stackars dyr dator i ett allmänt rum bara så där) På chalmers var det låsta dörrar. Det var trevligt.
För övrigt.

Varför står det affischer som "Ta bussen idag, så slipper vi sitta i samma båt imorgon" på buss-och spårvagnshållplatser? Okej jag fattar också vinken, "ta bussen så förstör vi inte ozonlagret lika mycket, det blir heller inte så svinvarmt att jorden svämmar över och vi får åka båt överallt." Så kunde det också stått. Kanske inte lika klatchigt, men ändå. Men, det jag inte fattar är : Varför sitter dessa plakat på busshållplatserna? Jag menar, vi som befinner oss på busshållplatserna är ju bara där av två anledningar. 1: Vi kom en spårvagn/buss och är framme nu. eller 2. Vi ska med en spårvagn/buss. Alltså behöver inte vi bli tillsagda. vi gör redan som man ska. Sätt upp plakaten på enorma skärmar ute på motorvägarna istället och be folk ta tåget. (nog för att det redan är försent om man är på motorvägen) eller skicka hem det till alla som har bil. Eller.... Sluta sätta upp affischer som ändå bara förstör miljön och sluta sälj bilar. Då kommer till slut alla bilar sluta fungera och så får vi gå överallt istället. Eller, ta bussen.(och sen får förståss INGA motordrivna maskiner/transportmedel säljas till privatpersoner.)Min lösning på världens miljöproblem.

Ja, och det andra jag tänkt på idag: Varför är Pressbyråns kycklingmackor så himla äckliga? Och varför lär jag mig aldrig att jag INTE ska köpa kyckling på pressbyrån? Jag har gjort detta misstag förut, och aldrig har det gått bra. Nu får jag ju slänga en halv macka som förutom att den är äcklig är helt okej.(Ja, jag var ju förståss tvungen att äta halva mackan så att jag skulle få någon lunch.) Man kan inte leva på en Arla latte kaffe/vanilj (Även om den är URGOD)och en dubbeldaim.Hmm.. lösningen på detta borde typ vara att sluta sälja äckliga färdigmackor på Pressbyrån...Fast...hur skulle jag då kunna köpa något idag? (helst ville jag ju ha en sån där god macka från chalmerskiosken...men inte kunde min pojkvän skaffa fram en sån) Eller.... Slå ihop ett riktigt CAFÉ med pressbyrån. Eller...flytta chalmerskiosken till korsvägen....Eller utanför universitetsbiblioteket. Eller precis härinne. Jag bryr mig ju inte, så länge jag får en god macka.

Men..... medge att mina teorier är extremt intelligenta? Det är bara för att jag egentligen ska plugga om konjunktioner, pronomen och prepositioner på franska(och kanske ett och annat verb...förmodligen är det det jag faller på imorgon, verben alltså) Japp...där har vi det. Tre precis lika viktiga problem på jorden. "Rädda miljön", "Äckliga mackor" Och "Fridas Pluggproblem"

Inga kommentarer: