måndag 3 december 2007

10 dagar to go.

Så här brukar jag känna inför fransk bokläsning... även om detta var Oscarboken. Den sämsta
någonsin. Le petit Prince gick ju åtminstone att läsa utan att man ville dö av tristess.


Som sagt, man får alltid reda på något viktigt när man går på en lektion. Denna gången hade det iförsig inte riktigt med grammatiktentan att göra, men ändå.
Jo, för att förklara:
Förut innan text2-lektionerna tog slut skulle vi ha en muntlig redovisning. Den gjorde jag aldrig, mest för att jag inte fick någon tid. Så...jag skrev till läraren och frågade. FICK INGET SVAR.
suck. "nehej, då är det väl kört då." tänkte jag och förlikade mig på med tanken på att bara få 25 poäng. Men, idag fick vi höra att vi skulle till läraren den tolfte efter grammatiktentan och att de som inte skulle med skulle säga till. Så... jag räcker först inte upp handen för att...ja, vem vet. Jag gjorde det bara inte.
Istället säger jag det till budbärerskan sen, då får jag dock veta att jag har ju inte gjort den muntliga redovisningen så jag måste vara där och göra den då, annars får jag inte godkänt... Jag tänker: "jaha...FINT. Då går jag väl dit då." Det kunde de ju faktiskt berättat för mig. Till exempel då jag skrev meddelandet och frågade.
Så, nu vet jag en sak.
Det enda jag behöver göra förutom att klara tentorna för att få 30 högskolepoäng franska är att göra den där redovisningen. Haha!
Ja, sen att jag inte läst boken klart det är ju...synd. Men sånt kan fixas.(Jepp...bara 130 sidor to go. typ...Jävla 155-sidorsbok!)

Så...nu har jag precis 10 dagar på mig att läsa dem, start idag. plus att plugga på grammatiktentan. (Och text1-tentan som jag inte gjorde, men det säger vi inte högt) yes....sen så. 10 dagar. Det är bara att sätta igång.

Nu. Så snart jag bäddat sängen och ja..typ skrivit ner allt som står i boken så att jag kan sammanfatta den...eller...så.... Finns det en svensk kopia, av boken? Jag tror jag kollat det redan, det finns det inte. Dessutom är det kanske lite fusk mot mig själv eftersom jag faktiskt går den här skiten för att lära mig något. så...okej, jag läser den på franska. (Och engelska för att kolla att jag förstått...Om den nu finns på engelska...damnit, det gör det säkert inte.Varför valde jag en så korkad gammal ovanlig bok?)
(för övrigt så ljuger jag i min blogg. Jag har bara läst typ två sidor i 155-sidorsboken...säg det inte till NÅGON.)

1 kommentar:

CresceNet sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.