måndag 10 december 2007

Tid, ett pågående tema.

Här har vi något jag skrev någon gång denna hösten. Jag minns inte när.

Jag satt i universitetsbiblioteket. Jag missade min lektion, men det gjorde inget. Det enda vi skulle göra var ändå att gå igenom ett gammalt prov som jag redan har facit till. Och jag pluggar ändå. Jag var här en timme innan lektionen började så att jag skulle hinna plugga. Sen missade jag bara att gå iväg.
Jag tycker om att sitta här. Här kan jag lyssna på andra människors pluggande och intellektuella diskussioner blandat med mitt eget läsande. Bredvid mig sitter just nu två historiestuderande(Jag har hört på dem rätt ofta, så de måste vara här mycket.)som pratar om gamla händelser som om de hände igår. Inget som ”I boken står det att Hannibal krigade…” utan snarare” Har du hört att han slogs mot dem..?”
Ruskigt märkligt.
Bakom mig pratar två tjejer om framtiden och studier och jobb/studieskulder och lång pluggtid. ”Tänk om jag vetat direkt efter gymnasiet…” Ja tänk om? Då hade jag inte heller gjort endel av mina val. Tänk om man visste under högstadiet? Det vore också fint. Men det går inte att tänka så. Fast historiestudenterna är nog roligast. De skrattar åt skämt om Aristoteles och Napoleon. Coolt. Då måste man tycka om det man gör. Jag skämtar ju inte direkt på franska på min fritid. (eller någon annanstans, heller, för den delen.)
Det känns som på gotland då vi skämtade om musiktermer som Peter Kvint som var en kvart sen. Det var då det. Det var då jag älskade vad jag gjorde. Skämten anpassas ju efter vilket sällskap man är i, så länge man själv tycker om det.


Nu är frågan som följer av denna text jag en gång skrev: Kommer jag att kunna skämta om filmmusiktermer,Franska, om barer och serveringstekniker eller grafik? För annars är det kanske ingen idé… Ännu en sak jag kunde tänkt på och vetat under högstadiet.
För övrigt pluggade jag på Chalmers idag. I Risjerk när häksarna var och slickade kuvert. Det luktade lite illa som alltid, men nog gick det att utstå alltid. Det är hemtrevligt där i alla fall. Ja, om man bortser från lukten. Dock finns det kanske för mycket att se på.

Och nu är jag hemma igen. Har köpt ett tangentbord och en liten bokläslampa för sena nätter då man inte ska störa Pierre med sitt pluggande. Nu är det bara ett par dagar kvar till tentan. Och jag såg just en fransk film från 1947 utan text. Svartvit givetvis. Men jag följde med och kämpade som aldrig förr för att förstå. Och se. Det GICK! aldrig har jag tänkt så snabbt för att hänga med förut. Coolt att filmkunskapslinjen har helfranska filmer. Hur förstår de dem? Märkligt....iförsig är det ju bra ifall man bara ska lyssna på musiken, men det är ju knappast bara det filmvetare gör. Tack iallafall filmmusikOla för filmen. Och tack vare Alex fick jag även låna en video. YAY! jag är glad att jag såg den iallafall. Även om slutet var lite otillfredsställande.

Alors. Je vous racontai tout, mais pas aujourd'hui.


Bild 1: Min gamla bild som för alltid kommer att representera Resande och tid. Speciellt tid är temat idag, tyckte jag. Speciellt till texten som jag fann idag när jag pluggade och bläddrade igenom min anteckningsbok.
bild 2: En Bensen som jag ritat åt HÄKS hemsida. Gå in där nu vet jag. Det börjar närma sig bättre nu. (och faktiskt är hon ritad för hand, sen inlagd i photoshop för att få rätta färgerna och se mer ...ut.) Och ja, Pierre är duktig som gjort all kod till hemsidan, även om jag gillar de idéer som jag fick med till slut.

bild 3: En bild från en film. Gissa ni om ni vill. Jag berättar sen. Comme j'écrivait avant, je racontai tout, plus tard.

1 kommentar:

Eligin sa...

Jag kan inte ha rött hår sa jag ju just. De vill inte att man har någon färg som är onaturlig i håret. Jag skrev ju det.