lördag 6 februari 2010

5+1 av 6+1 kvar

Sådär, då var det över. Första veckan av de sex veckor plus en som jag berättade om innan. Utfallet då? Ja, vad tycker man egentligen...
Jag blev kär direkt när jag hörde Salem Al Fakir. Jag har ju hört en del på honom innan och älskar hans sound.

Ola - 1.Var det någon som på allvar var förvånad när han gick vidare? Hela spänningen försvann förstås när vi fick veta att Salem vunnit denna gång.
2, varför kan han inte hitta en ny person att sjunga om? Hans förra hit var ju "Nathalie". Något annat namn måste ju ha passat in.

Jenny Silver - fyra ord: Vad var det där? Och varför pekade hennes stålhandske?

Linda Pritchard - Lite Turkiet 2009-feeling. Hade nog fungerat i europa sånt fungerar ju som bekant inte i Sverige. Det var lite tråkigt.
Anders Ekborg - Fantastist start, inte lika bra slut. Men det var fortfarande bra. Jag blev lite ledsen att det inte kom längre än såhär.
Pain of Salvation - Mitt patriotiska hjärta ropar "ESKILSTUNA!!". Sedan filosoferade jag om namnet var en kommentar till att vi saltar våra vägar för mycket. Men när jag hör låten gäspar jag bara. Såhär låter de inte annars.
Frispråkarn - Jag gick ut och blandade en drink. Så tråkigt var det.
Salem Al Fakir - Han var bäst ikväll. Och det känns bra att för en gångs skull hålla med resten av Sverige. (Även om jag anser att Aftonbladets läsare röstade fram Ola som vinnare, inte Salem som de påstår nu.)

I övrigt har jag inget ont att säga om något. Det var inget fel på programledarna, inget fel på upplägget(jo, lite. Spänningen försvann ju när Salem al Fakir gick vidare direkt. Fast det är ju bara skönt för mitt hjärta), de flesta låtar var helt ok. Lite smått äckliga schlagerchips... men de gick ju att äta.

Se vad andra bloggar i sverige skriver om melodifestivalen, Salem al fakir, Ola, Schlager..... osv osv osv.

2 kommentarer:

aleeekz sa...

Hallå hallå :)
smyger mig in och hör ifall du mår bra:)
tänkte även berätta att jag har två tävlinger på min blogg om två underbara smycken. och om ingen tävling intresserar dig så ber jag om ursäkt för denna kommentar :).

http://voffsen.blogg.se/2010/february/-tavling-fran-lovebeproud.html

Ha en underbar dag <3

Jossan sa...

Jag håller helt med dig! Jag höll på Linda för enligt mig var det den enda låten som skulle funka i ESC men som sagt har svenska folket inte fattat det där än... Gör gärna det roliga Melodifestival testet på min blogg :)