lördag 20 februari 2010

Vanliga år får vi vår den 20:e februari....

Jag måste få säga att det här vädret är fantastiskt. Igår sprang jag mellan tentapappren i sängen och datorn på skrivbordet för att kolla hur vädersituationen och klass 2-varningen utvecklade sig. Jag var hela kvällen orolig för hur det skulle gå idag när jag skulle in till min tenta.
Så klev jag upp. Klockan var sex, tre timmar innan tentan skulle börja. Allt för att jag skulle komma iväg i tillräckligt god tid.

Och vad ser jag? Ingen snö alls!
Precis då börjar det dock snöa, och visst blir det mer och mer, men jag har faktiskt sett värre. Och sedan klockan ett slutade det helt sonika snöa.

Ok, jag medger att någon säkert tar illa upp nu, och jag vet att du säkert har det värre om du bor lite längre norr ut. I stockholm har jag förstått att pendeltågen stått helt stilla, och SJ-tågen mellan Stockholm, Karlstad och Göteborg är inställda eller flera timmar försenade. Och inga ersättningsbussar sätts in. Det är alltså stora störningar i alla samhällsfunktioner. Det är sant.
I lund och Malmö har hustak rasat in. Vägarna är glashala eftersom iskornen och snön blir polerade av vinden. Det är kaos i trafiken i mellansverige och norra götaland.

Här i Kalmar är det också halt, men slaskhalt. Vi har plusgrader och blöta gator och trottoarer. När det fryser till inatt kommer det bli förrädiskt halt.

Men varför räknas vi i Kalmar till klass 2-varningen?

I övrigt läste jag en artikel i SVD om "Vinterhatarna" som vägrar snö och kyla. Jag förstår inte vad de tänkt göra åt vädret, men tydligen är det så att man inte får ägna sig åt några vintersporter och man får inte tycka att vinter kan vara fint. Då får man inte vara med. Och tydligen får bara kvinnor vara med i just denna specifika vinterhatarförening. Men man kan starta en egen också, då kan män få vara med också. Och om tillräckligt många vill, så kan man skapa en centralorganisation för vinterhatare. - "Ja, i år har de säkert fler anhängare än vanligt." säger jag.

Men jag förstår dem. Vanliga år brukar våren göra sitt intåg runt den 20:e februari. Åtminstone här i söder. Så blev det inte i år.

Andra bloggar om: Vinterhatare, snö, snöstorm, klass 2 varning, trafikkaos, SJ

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag undrar också varför kalmar räknades in till klass 2-varningen. Jag var sjukt orolig hela kvällen igår inför det jag trodde skulle komma. Men inte blev det nått kaos här i kalmar.

Hoppas tentan gick bra i alla fall :)

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Jag har dragit igång en vårteckensutmaning och jag vill gärna täcka hela Sverige. Just från Gotland har jag inte fått med någon blogg ännu, tänkte att du kanske kunde vara intresserad? Läs mer om utmaningen på
http://humlebacken.blogg.se/2010/february/tva-veckor-kvar-knappt.html
Hoppas du har lust!
maila mig på gulda@live.se i så fall!
kram
Viveka på Humlebacken