lördag 13 februari 2010

Jag hade en HTC Hero i min hand...

Nu sitter jag här med min nya Nokia 5800 xpress musik som jag just köpt ett spotify premiumkonto till och är lycklig över alla de låtar jag snart kommer lyssna på helt lagligt i min nya fina mobil.

- "Men," tänker du då, "Köpte inte du just en lila Samsung jet? Vad var annars det där inlägget 'smarter than smartphone' om?"

Jo, alltså, jag köpte en Samsung jet s8000... Men, efter att ha laddat upp den och börjat lära mig den upptäckte jag att den var helt superokompatibel med precis allt som var viktigt för mig(Dvs google). Gmail funkade inte(Trots att gmailapplikationen var förinstallerad) , inte readern, inte kalendern... Inte ens Google Maps som också var förinstallerad och med i reklamen för mobilen fungerade. ALLVARLIGT!! Varför gör man en telefon med alla möjliga applikationer men förbjuder accessen till dem? Så jag och Pierre gick tillbaka till affären med den där vi först får höra att eftersom jag specialbeställt telefonen så kan de inte ta tillbaka den.
- "Men... du kan väl åtminstone hjälpa mig att få igång applikationerna som inte fungerar?" ber jag.

Det kunde han.
Dock fick både han och Samsung jet-experten som han ringde båda ge sig, ingenting fungerade. Då kunde de ta tillbaka telefonen för sina defekter.

Och jag då? Jo, jag fick välja en ny telefon, och killen övertalar mig att välja HTC Hero som tydligen ska ha allt och lite till av det jag vill ha, så jag tänker ett par sekunder, ringer Spanky(som för övrigt säger åt mig att INTE köpa HTC, han själv är redan jättetrött på sin) och lägger sen en tusenlapp i mellanskillnad och far iväg med en hero i Elin och Emils bil.
Allt skulle kunna ha varit frid och fröjd där, men icke.
Bara några minuter senare sitter jag där med den vita Heron och får panik.

- "JAG VILL INTE HA DEN HÄR!"
ropar jag högt rakt ut. "Jag klarar det inte!"

Pierre påpekar att det inte är bytesrätt på mobiler, men efter en liten stund lyckas jag övertala honom att gå in och byta den åt mig(jag vet, jag är feg). Och snälla Elgiganten går med på det! Tack snälla snälla Daniel på Elgiganten i Kalmar som hjälpte till trots att vi var så krångliga.

Tro det eller ej, men det där var den korta versionen.
En vecka senare sitter jag här med telefonen jag egentligen ville ha hela tiden: En Nokia 5800 xpress music. Gun Black. Och den fungerar perfekt(Just nu sitter jag med spotify och lyssnar på 2009 års lagligt mest nedladdade låt: I'm yours med Jason Mraz. Det är nämligen bra ljud i telefonen också). Jag älskar min nya telefon!

Men jag tänker ibland på de tjugo minuterna då jag ägde en HTC hero.

Andra bloggar om: Mobiltelefoner, Samsung Jet, Nokia 5800, Htc Hero, Spotify, Gmail

3 kommentarer:

Johan sa...

kom inte "i'm yours" 2006 eller 2007? :P

Frida sa...

jo, 2005 påstår wikipedia att den släpptes på EP.

Dock först som singel 2008. Men det spelar väl egentligen ingen roll? Den var fortfarande år 2009 års mest lagligt nedladdade låt.

Robban sa...

Den va gammal när den blev känd jo...
Och lyssnar ni in gamla Mraz-skivor kommer ni hitta en del andra guldkorn också...! :)