fredag 19 februari 2010

En klass2-varning och ännu mer snö...

Daniel och Pierre har åkt iväg med Elin för att köpa en ny luftmadrass eftersom den gamla nu efter många års trogen tjänst gett upp. Och här sitter jag och läser, men det enda jag oroar mig för är hur extremt jobbigt det kommer vara att komma till tentasalen imorgon. SMHI har utfärdat klass 2-varning. DVS:
"Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV."(smhi.se)
Och jag känner verkligen på mig att det kommer betyda snöoväder och snö som faller så tätt att man inte ser handen framför mig. Kan jag räkna med att bussen går? Det står ju att det ska vara störningar i viktiga samhällsfunktioner... Det gäller säkert kollektivtrafik(I stockholm verkar det ju vara superproblem för SL) . Kommer jag att se något? Ska jag gå med mina ovi maps och ett paraply framför ansiktet och pulsa med goretex-kängor kanske? Det här känns inte bra. Jag börjar bli orolig. Elin säger att jag får låna bilen, men allvarligt? Vad hjälper den om man inte ser handen framför sig? Då kan man ju inte köra bil.
Åh, jag känner på mig att det här kommer att bli jobbigt.

Utanför ser det så förrädiskt lugnt ut. Ingen snö faller från himlen, det är ljust och vitt och ganska fint. Dock blåser det rätt mycket, det kan jag se på flaggan Svenska bostadsfonden satt upp utanför lägenhetshusen.
Och tydligen har Linnéuniversitetet ingen policy för sådant här väder heller. Nej, de beslutar utifrån hur många studenter som snöat inne eller gått vilse i snömängderna om tentan kan bli flyttad eller inte. Kul. KUL.
Det här ser jag ju fram emot. Andra skolor tömmer de och stänger igen. Min skola skrattar vädret rakt i ansiktet. Okej... jag kanske bara är bitter.
Enligt aftonbladet beordras folk att stanna hemma om de kan. Det kan inte jag. (Iförsig sägs det också att det blir kanonväder för sportlovshavare. Ok...den artikeln är gammal nu.)

Här kan man följa vädrets utveckling om man vill det.

Andra bloggar om: snö, klass 2 varning, SMHI, snöstorm, vädret

2 kommentarer:

Denise sa...

sv: Lycka till i veckansblogg & glöm inte att kika in lite senare för att se om just slumpen valde dig :)

Eligin sa...

Du kan ju sova här inatt annars? Det går ju också bra. Vi bor ju närmare, så det är ju lättare att ta sig till tentasalen härifrån. Så går vi och äter sen.