onsdag 17 februari 2010

Snö, snö och mer snö

Under vintern vi har och haft i en evighet har jag hunnit bli helt besatt av väder.
Jag loggar in på SMHI.se varje dag för att kolla upp snödjupet, analysera väderprognoserna för 10 dagar framåt(Trots att jag vet att det inte går att veta vad vi kommer ha för väder om två veckor). Jag kollar varningar, temperatur både här, i Göteborg och i Eskilstuna(för man kan ju aldrig veta).

Men frågan kvarstår...
När ska vintern åka hem till nordpolen?

Det allra bästa för att få mig på bättre humör är att kolla in bildspelet för snödjupet alla dagar sen oktober. Då känns det så bra att veta att Kalmar hade barmark ända fram till typ 15 december. Och 29 december var det också rätt kalt på marken. Så här ser det ut nu. Den ljusblåa färgen i Kalmar betyder 30-50 cm. Den mörkare betyder 50-75. Den jättemörka där vid Östersundstrakten betyder över 75 centimeter. Där är jag glad att jag inte bor.

Den här vintern har varit en ovälkommen gäst flera veckor nu. Och sen snön kom till kalmar den 16:e december är jag så trött på den att jag vill att den ska bort! Nu!
Jag funderar till och med på att göra som den där gruppen på Facebook vill... Att den första mars gå ut och hälla vatten på snön.
Fast jag tycks inte hitta den. Borde jag skapa en själv?

andra bloggar om: Snö, mer snö, smhi, vädret

3 kommentarer:

Spaceann sa...

Underbart namn på bloggen!! Ilike:-)

thea sa...

kan ju meddela att i östersundstrakten är det minsann bra mycket snö, precis som du säger. och det får jag leva med! så ja jag är less på vintern nu:p

sv: det var bara pappershjärtarn som vi klippt ut och lagt på för att få hjärtan på kaken efter att man pudrat på florsocker, lite valentines day special:p

nej att vara 12 var nog ingen höjdare va? :p

Erika sa...

Det är nog många med dig som är less på vintern ja. Läste nyss på aftonbladet att det skulle komma ännu mer i helgen och att man helst skulle hålla sig inne! Attans, jag som ska ge blod på lördag.

SV: CSN skickar tydligen ut en sån betalplan IFALL man inte ansöker om studiemedel till hösten igen... det är då man ska börja betala av. Men jag har ett år kvar så jag ska ju söka igen och förhoppningsvis kan jag riva inbetalningskortet då när det kommer :P om det kommer.