måndag 22 februari 2010

Jag vet redan vem jag ska rösta på!

Nej, nu måste jag lämna allt väderprat och sluta lusläsa sj:s listor över inställda tåg och Smhi:s vädervarningar. Det är dags att ge upp det där nu. Gå vidare. Nästa gång jag klagar blir när jag ska till Eskilstuna i helgen(Men jag tycker fortfarande inte att det är SJ:s fel).

Nu har de släppt låtarna. De var väl så illa tvungna efter att Peter Jöbacks och Sibels låt som en-minutversioner blivit läckta till någon sajt. Och som det är med internet så går inget att stoppa. Så Svt kan inte "Ta bort" något från internet. Om piratrörelsen lärt oss något så är väl ändå det klart. "När det väl är på internet är det redan försent".

Så nu finns alla låtarna till melodifestivalens sista delfinal redan utlagda. Rättvist mot de andra deltävlingarnas bidrag? Det beror på hur man ser det. Men det är redan för sent och ingen idé att spekulera.
Jag satte mig och lyssnade på bidragen idag dock, och jag måste säga att Peter Jöbacks låt "Hollow" är fantastiskt bra. Riktigt bra. Helt klart bättre än Norges vinnarlåt(Och tekniskt sett är det de vi ska börja med att vara bättre än), men samtidigt ska vi inte glömma att jag sedan många år är gammalt Peter Jöback-fan.
Men lyssna här nu!

Och så läste jag på Schlagerbloggen att snacket går: "Tur för Sibel, för Jöback kommer ju SVT aldrig att diska." Och jag kan bara hålla med. De har ju kämpat i tjugo år för att få tillbaka honom, så aldrig i livet.

Visste du förresten att Peter Jöback hade unibrow när han tävlade med "En sensation"? Det visste inte jag, jag såg det just nu i den här lilla filmen från Aftonbladet.

andra bloggar om: Melodifestivalen, Sibel, Peter Jöback, svt, schlager, Musik

1 kommentar:

Anonym sa...

mycket intiresno, tack