torsdag 18 februari 2010

Google Nexus one - och hotet från ryssland.

Varje morgon får jag tidningen SVD i brevlådan, det var ett infall från mig själv när jag såg att man som student kunde få tre gratis månader med Svenska dagbladet mot att man typ fyllde i en enkät efteråt. Så jag slog till. Tre månader med morgontidning blir väl jättebra!

Tyvärr hamnar den där tidningen allt som oftast i pappersinsamlingen. Och om jag inte orkat plocka undan den, ligger den kvar där tills nästa tidning kommer(Pierre skulle aldrig få för sig att plocka upp den och kolla den. Han läser bara aftonbladet på internet). Och så där håller det på. IBland plockar jag dock upp den och kollar om det finns något intressant att läsa.

Idag fastnade jag för två artiklar som kändes intressanta:
Google släpper mobiltelefon : Nexus One - Att google släpper en mobiltelefon kan ju bara vara bra, istället för att ge sitt operativsystem, google maps och allt vad det är till andra tillverkare. Själv är mitt största mobilproblem att jag inte kan direktsynka mobilen med google calendar. Istället måste jag kopiera allt till ovi-kalendern och därifrån synka till mobilen. Lite dubbeljobb, men bättre än att bara sitta och trycka in allt i mobilen.

Sedan är jag faktiskt superförtjust i "ovi maps", och skulle aldrig någonsin igen vilja ha google maps i mobilen. Det tar mycket mer nättrafik, och om man som jag älskar att sitta och navigera på bussen(Ja, jag gör det) så blir det fruktansvärt dyrt att använda google maps.
Men tydligen är den inte felfri, utan behöver lite rättningar här och där. Men multitouch låter ju faktiskt himla bra. undrar om jag har det på min nokia?
För övrigt finns den inte i Sverige än.

Oj, vad var den andra? Det har jag lyckats glömma. Eller, ja det var något om att försvaret på Gotland borde återinföras då Ryssland visat sig hotfullt mot östersjöländerna. Om Gotland skulle bli invaderat skulle det tydligen bli riktigt svårt att få tillbaka det. Läskigt egentligen, Anfall på Sverige? Varför? Sverige har ju varit neutralt så länge man kan minnas. Men samtidigt, man kan väl aldrig vara nog försiktig. Och sen militären togs från Gotland 2004 är det väl antagligen inget större svårighet att inta. Men, det här är inte min expertis. Jag vet ingenting om hotbilder och militären.
Och medan resten av bloggsverige bara tänker på OS i Vancouver, tänkte jag berätta att jag just bakat ett förhoppningsvis jättegott bröd.
Ser det inte jättegott ut? Och snart(Läs om några timmar) kommer Daniel till stan för att hälsa på. Tydligen är tåget försenat. Så jag pluggar vidare och lär mig allt om semiotik, hyckleri och kritisk teori.

4 kommentarer:

Spånken sa...

som android fan måste jag säga att du glömde lägga till one efter nexus så det blir Nexus One ;) Har själv funderat på att beställa en sådan ifrån staterna för mellan 5000-5500:- Men måste få sålt min Hero först och blir segt att gå utan telefon i en vecka.

Emiru sa...

Mjo Jonas, Markus och Erik (du kanske inte vet vilka det är dock :P ) beställde varsinn från usa och de är rätt nöjda ^^

Vore inte helt fel att ha en sån, de kostade bara 4500 med frakt från usa tydligen.

twentyfirstcenturydigitalboy sa...

Android systemet i Nexus One är riktigt bra med version 2.1. Jag älskar min Nexus One och rekomenderar folk att beställa en med. Its awesome!

PS3Fanboy sa...

Har du provat installera programmet "Mail for exchange" från Nokia på din Nokia mobil. Med inställningar enligt Google kan jag synka min kalender, mail och kontakter med mitt googlekonto