söndag 31 januari 2010

En och en halv timme till centralstationen

Fortfarande inget internet.
Igår natt lånade jag Elin och Emils bil för att åka hem i de 15 minusgraderna det var ute. Kallt var det. Och när jag kom hem ringde jag Pierre för att kolla om han kommit hem till Daniel än. Då får jag veta att det tagit en och en halv timme att åka från Chalmers till Valand. Chalmers till Valand!

Lite Göteborgskunskap:
Mellan Chalmers och Centralstationen är det 5 hållplatser om man åker med sjuan eller tian(Vilket man gör om man överhuvudtaget kommer till Valand) Då är hållplatserna Chalmers - Kapellplatsen - Vasaplatsen - VALAND - Kungsportsplatsen - Brunnsparken - Centralstationen.


De där tre hållplatserna har alltså tagit min kära pojkvän 1,5 timmar. Hur kom han dit? Kröp han? Han vet inte. Han har glömt allt som hänt de senaste timmarna.
Och nu väntar han på en ny spårvagn som uppenbarligen kommer om 3 minuter. Han ska köpa en biljett till Kalmar på Centralstationen.

- "Men älskling, centralstationen är stängd."
- "Va? Jag ska bara boka en resa så jag kommer hem till dig!"
- "Men centralstationen låser dörrarna på natten. typ halv ett tror jag"
- "Va? Varför det?"
- "tja...för att man inte ska gå in och lägga sig och sova där.."
- "Men jag vill ju bara åka hem till dig!"
- "Jag kan ju ha fel, du kan ju kolla."

tio minuter senare

- "Det är stängt."
- "när stängde de då?"
- "halv ett"

Men han kom med sitt tåg(Dock hade det spårat ur så han är på en ersättningsbuss nu) och borde vara här runt sex eller nåt. Då ska jag alltså vara hemma innan dess. Snälla sluta snöa!

2 kommentarer:

Matilda sa...

Läs en äkta blogg skriven med passion!
http://MatildaSimonette.blogg.se

al sa...

Det är inte klokt vilket kaos det varit i stan! Göteborgarna verkar vara i chock över att det faktiskt snöar på vintern =/ ...

al