måndag 25 januari 2010

På jakt efter en penna

För jättemånga år sedan började jag sminka mig. Ungefär samtidigt började jag experimentera med ögonbrynen(Ni vet, som alla fjortisar gör: plockar de för smala osv). Jag använde ögonbrynspennor, men var inte lika noga som idag.
"En gång när jag inte hittade min bruna ögonbrynspenna målade jag ögonbrynen med en svart kajalpenna och när sedan folk frågade varför jag såg så arg ut sa jag att det var mörkt när jag sminkat mig."
Sedan dess har jag bara använt en enda penna. Rimmels ljusbruna/blonda ögonbrynspenna. Så enkel, bara en vanlig penna med ljusbrunt lock och en borste. Den köper jag alltid. ALLTID. Allt för att slippa missöden med felfärgade ögonbryn.
Men sedan jag flyttade till Kalmar har jag inte behövt köpa någon penna. Förrän nu. Jag gick runt i hela staden och in i varenda butik som sålde smink (Kicks, Åhlens, H&M, Lindex... diverse matbutiker osv. Inte make up store, men de har ju ändå bara sina egna märken) och ingen har rimmel..

- "Men... Jag har ju alltid köpt Rimmel, vad ska jag göra nu?", tänkte jag i desperation, alla pennor var ju för mörka eller i såna där plastpennor(ni vet sådana man skruvar på). Och så ser jag Isadoras, den kan ju omöjligen vara bra, men den ser ju iallafall ut att vara ganska lik. Lite rödaktig kanske. Så jag köpte den. Nu har jag mörka och orangea ögonbryn.För att åskådliggöra den penna jag pratar om som är rätt och den som är fel har jag gjort ett photoshop-arrangemang som egentligen säger allt. Var i Kalmar finns det att köpa Rimmel? Eller måste jag alltså åka till Göteborg?

5 kommentarer:

Linda sa...

Det är hemskt när man vänker sig vid ett sminkmärke och det försvinner ur sortimentet, eller från affären.
Du har kanske redan tänkt på det, men den finns inte att beställa på internet?

Haha, du är inte den första som frågar, fast ska jag vara ärlig så vet jag inte! Kan det vara en lemur, ser inte de ut lite så?

Maria sa...

Vad konstigt att det inte finns i Kalmar, men kan tipsa om att det finns på Kicks och Åhlens i Karlskrona (ca en timme från Kalmar). :)

Hoppas du får tag i en ny penna

Monkan sa...

Man blir ju så paff när man kommer och ska köpa nåt man brukar köpa (men köper ytterst sällan...) och så finns det bara inte! De har väl samhällsansvar! ;-) Kan ju inte bara sluta sälja grejer så där.

Ögonbrynspenna är nåt jag aldrig har använt och Rimmel är inte ett märke jag brukar titta efter men eftersom jag varit i samma situation själv fast om ett nagellack så kunde jag ju inte motstå att söka lite. Det första jag hittade var en annan person som också efterlyste just Rimmelpenna :-) Det ledde vidare till Kicks sida där man kan söka på märken och jo, märket ska i alla fall finnas i två butiker i Kalmar, men kanske de inte har pennan? Kolla på deras sida om du hittar nåt, kanske du ska ringa?

Annars går det kanske att beställa i nån webbutik. Jag tycker ju så synd om din stackars lilla pennstump :-)

För mig och mitt nagellack (Bourjois, vitt lack utan massa pärlemo) blev det fullträff på Mallorca i somras, hittade nästan genast en parfymaffär som sålde det.

Kul att du piffat pärmar, de blev kanonbra, jättefint tyg. Jag ska garanterat fixa till fler pärmar.

Frida sa...

Så det är Hansa city som gäller.... där ligger den andra kicksbutiken.

Eligin sa...

Men jag sa ju att du ska köpa lumenes nr 3 (Blond). Den är samma färg som Rimmels (i princip). den köpte jag när jag inte kunde hitta Rimmel i Kalmar och den funkar utmärkt.